By Steven Voser

Als je kookt met cannabis, gaat een wereld voor je open. Zoals je wellicht weet, is het gebruik van olie of boter de meestvoorkomende manier om te koken met wiet. Deze is dan vooraf verrijkt met droge toppen. Maar weet je dat het ook mogelijk is met cannabisconcentraten te koken? Lees door en ontdek hoe.

HOE DECARBOXYLEER JE CANNABISCONCENTRATEN?

Als je boter of olie maakt, moet je de cannabistoppen altijd decarboxyleren. Zo verzeker je dat de cannabinoïden geactiveerd zijn.

Cannabis bevat van nature geen THC. In plaats daarvan bevat het THCA, een zure versie van THC die niet psychoactief is. Het drogen en uitharden van cannabis helpt bij de omzetting van THCA in THC. Bij het aansteken van je joint, bowl of vaporizer, doet de verbranding de rest.

Bij het koken, decarboxyleer je de cannabis zelf om te verzekeren dat het genoeg THC (en andere cannabinoïden) bevat. Helaas is er geen universele aanpak voor het decarboxyleren van concentraten.

Voor de beste resultaten ga je nauwkeurig te werk. Verwarm je concentraat in een voorverwarmde oven, op een bakplaat met bakpapier. Zet het er gedurende 45 minuten op 120°C in, net zoals je met standaard toppen zou doen. Afhankelijk van het type concentraat, verhoog je de temperatuur of verleng je de baktijd.

Kief en hasj zien er ietwat geroosterd uit en ruiken ook aromatisch na het decarboxyleren, net als cannabis. Bij het decarboxyleren van BHO, weet je dat je extract klaar is als het stopt met borrelen.

Als alternatief is het ook mogelijk concentraten te decarboxyleren in een waterbad. Plaats een ovenvaste schaal in kokend water. Gebruik een thermometer om te verzekeren dat het water niet warmer is dan 120°C. Doe je concentraat in de schaal en decarboxyleer gedurende ongeveer 30 minuten.

Kief, Hasj en BHO

HOE KOOK JE MET CANNABISCONCENTRATEN?

Heb je je extracten gedecarboxyleerd? Dan zijn ze te gebruiken om een extra kick toe te voegen aan bijna al je favoriete gerechten. Onthoud dat THC oplosbaar is in vet. Je hebt dus nog steeds boter, olie of een ander soort vet nodig (zoals ghee).

Het is verstandig je concentraat te mixen met een beetje boter of olie. Doe dit als het nog warm is van het decarboxyleren. Roer alles goed door, om een goede verdeling te garanderen.

In tegenstelling tot het maken van cannaboter of -olie, heb je veel minder vet nodig. Dit is dus een geweldige optie voor degenen die hun vetinname proberen te verminderen of calorieën tellen. Daarnaast heb je minder concentraat nodig om je maaltijd te verrijken. Concentraten zijn namelijk krachtiger dan toppen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.