WAT IS HET PRECIES?

Dit extract dat ontwikkeld is door Guild Extracts, bestaat voor 99,997% uit THCA. De meeste hedendaagse extracten hebben een zuiverheidsgehalte van 50-80%. Dit is het eerste team dat dit doel met succes behaald heeft en men beweert dat het de sterkste hasj ter wereld is. Met een foutmarge van 0,003% is het tegendeel moeilijk aan te tonen. Het is in snel tempo enorm populair geworden omdat het zo zuiver en uniek in zijn soort is. Dat laat zich goed in de prijs zien; het kan wel €170 per gram kosten.

Als het verwerkt wordt, kristalliseert zuivere THCA. Omdat het er net zo uitziet als bijvoorbeeld cocaïne, hebben veel mensen er bedenkingen bij. Echter, de werkelijke potentie reikt veel verder dan uitsluitend de recreatieve markt. Wanneer THCA gedecarboxyleerd wordt, worden de zuren geneutraliseerd zodat alleen de zuivere THC overblijft. Dat gebeurt wanneer je de cannabinoïde verhit of onder druk zet. De gezuiverde cannabinoïde is snel populair geworden onder mensen die een sterkere, medicinale dosis THC nodig hebben.

Rotary Evaporator Thca Extractie

MEDICINAAL GEBRUIK

Bij een dergelijk zuivere substantie is nauwkeurig doseren een van de grootste voordelen. Nooit eerder was een patiënt zo zeker van zijn/haar inname van THC. Met toppen of zelfs andere extracten is het erg moeilijk om precies te bepalen wat het THC-gehalte is. De foutmarges zijn relatief groot. Met THCA kristallen kan de patiënt altijd verlichting vinden met een afgepaste dosis. Dit, in de geruststellende wetenschap dat die consistent is.

Bedrijven die edibles op de markt brengen, kunnen nu beschikken over een extract dat het doseren van producten preciezer maakt. Het is een oplossing die tevens snelle resultaten levert en dat is een fantastisch voordeel als je je realiseert dat het doorgaans lang duurt alvorens de effecten van edibles merkbaar zijn. Dat kan van levensbelang zijn bij het behandelen van bepaalde aandoeningen die behandelbaar zijn met THC.

Een ander fantastisch voordeel is dat, als het ingenomen wordt zonder gedecarboxyleerd te zijn, THCA geen psychedelische effecten veroorzaakt, maar toch diverse medicinale toepassingen heeft. Dat is bijzonder goed nieuws voor patiënten die baat hebben bij THC, maar geen behoefte hebben aan de high. Wordt er geen hitte of druk toegepast? Dan kan THCA toegevoegd worden aan eet- en drinkwaren zonder dat het mentaal functioneren erdoor verandert.

HOE VOELT DE HIGH?

Als je uitsluitend THC (of THCA) gebruikt, moet je wel enkele concessies doen. Het extract bevat geen terpenen, dus het heeft geen doordringende aroma's of smaken. Sommige gebruikers vinden zelfs dat het als "sneeuwvlokken" smaakt. Die smaken naar water en dat is tenslotte smaakloos. Je begrijpt wat we bedoelen. Het product wordt niet bewerkt. Het maakt geen verschil welke strain er is gebruikt of hoe het gekweekt is, 99% THCA is altijd hetzelfde. Je geniet dus van de high of juist niet. Ook offer je het "entourage effect" op dat andere cannabinoïden met THC teweegbrengen. Je voelt niet de effecten van cannabis, maar uitsluitend het effect van één cannabinoïde.

Als je het eenmaal probeert, kun je echter wel eens verrast worden. De high wordt beschreven als extreem helder, fris en actief. Het is bijna een beetje te helder en fris voor mensen die het als te medicinaal beschrijven. Het kan gebeuren dat gebruikers zo high worden dat ze de high zelfs niet meer als dusdanig herkennen. Maar de high is duidelijk aanwezig; met bijna twee maal zoveel zuiverheid als wat de meesten van ons gewend zijn, zou het wel eens een high kunnen zijn die we simpelweg niet kunnen bevatten. Maar op een bepaalde manier is het goed dat het "te medicinaal" is. Dat is namelijk precies waarvoor het gebruikt zou moeten worden. Als je een zo zuivere substantie recreatief zou gebruiken, is het moeilijk terug te keren naar het roken van joints of pijpjes - de high is niet te evenaren.

HOE WORDT HET GEMAAKT?

Als je niet over de basiskennis beschikt wat betreft het tot stand komen van extracten, zou dit wel eens een beetje overweldigend kunnen zijn, maar het idee achter het proces is redelijk eenvoudig te begrijpen. Het begint allemaal met het gewone cannabisextract, verkregen uit plantaardig materiaal. Maar om het proces sneller te laten verlopen, wordt er vaak een reeds geïsoleerde substantie gebruikt.

Dit extract wordt vervolgens gemixt met n-hexaan en azijnzuur. Dit zijn twee organische verbindingen die, gecombineerd, verder helpen het plantaardige materiaal van de THC te scheiden. Dat gebeurt door het oplossen van de plantenmaterie terwijl het goede spul behouden blijft. De oplossing gaat vervolgens door een filter zodat er meer plantaardig materiaal verwijderd kan worden. De overgebleven vloeistof wordt daarna in een roterende verdamper geplaatst.

Deze machine maakt gebruik van verschillende drukwaarden, temperaturen en bewegingen om de elementen in de oplossing verder te scheiden. Na dit proces noemt men de overgebleven vloeistof Δ9 tetrahydrocannabinol-zuur. Maar dan zijn we er nog niet. Er zijn nog steeds onzuivere elementen aanwezig. Die worden met behulp van chromatografie verwijderd. Sephadex LH-20, dichloormethaan en chloroform worden aan ons tetrahydrocannabinol-zuur toegevoegd.

Om het verder te zuiveren, doet de scheikundige de kristallen weer in de roterende verdamper. Deze worden vervolgens vermengd met methanol om eventueel resterende onzuiverheden te verwijderen. De oplossing gaat door een filter om de onzuiverheden te elimineren. En vervolgens weer terug in de roterende verdamper om het methanol te scheiden. Om het proces af te ronden, wordt de oplossing wederom gemixt met een oplosmiddel om de mix te zuiveren. Dit, totdat de zuiverheid van 99,997% bereikt is waar het extract zo bekend om staat. Tot slot wordt het nogmaals in de verdamper gedaan om de schadelijke oplosmiddelen te verwijderen. En dat was het dan, nu weet je hoe THCA kristallen gemaakt worden.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.