Technologische ontwikkelingen spelen een enorm belangrijke rol in de moderne cannabis kweek. Kweeklampen worden efficiënter, innovatieve mestoplossingen helpen de oogst te optimaliseren en kwekers leveren geweldig werk in het speciaal op maat maken van soorten om te voldoen aan individuele behoeften. Zelfs de manieren waarop concentraten worden geproduceerd, hebben baat bij de vooruitgang in wetenschap en technologie. Nu we beginnen steeds meer te begrijpen over cannabis en haar eigenschappen, ontdekken we nieuwe en interessante methodes om meer uit onze wiet te halen. Dit artikel biedt informatie over zo'n nieuwe en interessante vorm van concentraat: Live resin.

LIVE RESIN, TERPENEN EN HIGH-TECH

Er zijn veel manieren om de gewenste componenten uit cannabis te onttrekken. Als het gaat om concentraten, is de butaan hasjolie (BHO) de meest voorkomende. Live resin is in feite een vorm van BHO, maar dan meer van een connaisseurs kwaliteit, die de nadruk legt op het behouden van een sterk en puur smaakprofiel. Het productieproces van BHO is echter relatief simpel, terwijl het produceren van live resin veel complexer in elkaar steekt.

Live resin wordt ongeveer op dezelfde manier geproduceerd als BHO, maar er worden verse, snel ingevroren toppen gebruikt, in tegenstelling tot gedroogde en uitgeharde wiet. Het cryogeen invriezen van verse en niet-gedroogde cannabis bloemen helpt om meer cannabinoïden en terpenen te onttrekken, maar het vereist wel zeer specialistische apparatuur.

LIVE RESIN: EEN UITMUNTEND SMAAKPROFIEL

De meeste thuiskwekers weten wel hoe belangrijk het proces van drogen en uitharden is. Het aromatische pakketje moet zich mettertijd langzaam ontwikkelen. De productie van hoogwaardige cannabis kan overeenkomen met de productie van goede wijn of kaas. Het rijpingsproces is extreem belangrijk voor de geur en smaak van het eindproduct.

Zelfs als het proces van uitharden perfect verloopt, kunnen 55-60% van de essentiële oliën, ook bekend als terpenen, verloren gaan. Door vers geoogste toppen te nemen als startpunt voor de productie van live resin en deze onmiddellijk in te vriezen, hebben terpenen en cannabinoïden niet de kans om af te breken. Dit is het grootste verschil vergeleken met andere vormen van concentraten, waar normaal gesproken gedroogde en uitgeharde wiet als startpunt wordt gebruikt.

Vanuit een technisch oogpunt is live resin nog steeds een vorm van BHO die wordt geproduceerd door de blootstelling van wiet aan butaan. Live resin kan echter ook via CO2 extractie worden geproduceerd. Na extractie wordt het materiaal enkele uren gezuiverd met behulp van een vacuüm oven op een lage temperatuur.

Omdat live resin meer terpenen bevat, heeft het een sappige, vrij vloeibare kwaliteit. Je zou kunnen zeggen dat live resin niet zo stabiel, of stijf, is als producten zoals shatter of glass. Het aroma en de smaak steken echter met kop en schouders boven andere vormen van concentraten uit en kunnen echt verbazingwekkend zijn. Op een bepaalde manier is dit logisch, omdat een paar gram live resin het volledige spectrum van aroma's van een vers geoogste plant vangt.

Live Resin Cannabis Extract vs BHO

DE NADELEN VAN LIVE RESIN

Er kleven maar weinig nadelen aan live resin: De onaangepaste smaak die het kan vangen, levert spul van topkwaliteit. Zoals echter al eerder vermeld, is het productieproces van live resin vrij ingewikkeld en er is laboratorium apparatuur voor nodig. Om cryogeen in te vriezen heb je vloeibare stikstof nodig, met een temperatuur van -196 °C. Experimenteren met vloeibare stikstof in je kelder of garage brengt natuurlijk risico's met zich mee. De productie van live resin kan daarom beter worden overgelaten aan experts die toegang hebben tot de juiste apparatuur en een laboratorium.

Omdat het proces om live resin te produceren tijdrovend en complex klusje is, hangt er voor de consument vaak een flink prijskaartje aan. Deze hoge prijs heeft ook te maken met de kracht. Cannabis gebruikers met weinig of geen ervaring met concentraten moeten voorzichtig zijn. De THC waardes van live resin variëren tussen 65-95%, waardoor het een perfect concentraat is voor medicinaal gebruikers of recreatief dabbing.

DE MOGELIJKE VOORDELEN VAN LIVE RESIN EN ANDERE CONCENTRATEN

Live resin biedt de mogelijkheid om grote hoeveelheden THC, en andere cannabinoïden, te gebruiken in slechts een keer inhaleren. Op deze manier kunnen negatieve gezondheidseffecten, door het roken, worden verminderd. Dit kan nuttig zijn voor patiënten die cannabis gebruiken voor chronische pijn of misselijkheid en die vertrouwen op een snelle verlichting, maar niet constant willen roken. Het krachtige effect kan ook gevolgen hebben voor mensen die cannabis gebruiken om andere medische aandoeningen te verlichten, zoals bijwerkingen van chemotherapie, epilepsie, migraine of alle andere aandoeningen waar mensen cannabis voor gebruiken.

In aanvulling hierop, suggereert wetenschappelijk onderzoek dat terpenen niet alleen verantwoordelijk zijn voor aroma's en smaken, maar ook samenwerken met andere cannabinoïden om de gewenste medicinale effecten te leveren. Dit kan live resin in de toekomst een belangrijk concentraat maken.

Het vinden van live resin zal in Europa nog een hele uitdaging worden voor medicinaal en recreatief cannabis gebruikers. Helaas is er geen juridisch kader voor de productie van op cannabis gebaseerde concentraten. Dit maakt het lastig voor bedrijven en investeerders om deel te nemen aan de wereldwijde ontwikkeling van medicinale cannabis. Alle live resin zal illegaal geproduceerd zijn, wat het een zeldzame en dure handel maakt.

Het lijkt erop dat dit de trieste werkelijkheid is van de 21ste eeuw, waar serieus zieke patiënten naar een land moeten verhuizen waar de overheid beslist heeft dat ze de plant legaal mogen gebruiken om hun gezondheidsproblemen te behandelen. Het is hoog tijd voor een redelijke, op feiten gebaseerde discussie over hoe we cannabis willen behandelen, als een gemeenschap en als een Europese Unie die handelt in het beste belang van haar burgers en haar lidstaten.

DE BESTE SOORTEN VOOR HET MAKEN VAN LIVE RESIN

Je weet nu waarom live resin zo aantrekkelijk is. Hoog tijd om het zelf te maken! Je kunt elke cannabissoort gebruiken, maar er zijn natuurlijk een aantal bijzonder geschikte kandidaten. Gebruik de meest kleverige toppen van soorten die veel THC bevatten en verwennen met een waanzinnig terpenenprofiel.

Wat ons betreft zijn de 3 soorten hieronder ongeëvenaard voor het maken van live resin.

ROYAL GORILLA

Royal Gorilla is een grandioze soort voor het maken van live resin. Dit monster is genetisch perfect in balans, met 50% indica en 50% sativa. De high is genadeloos psychoactief. Haar toppen druipen van de stroperige hars en ze bevatten 27% THC. Een enkel hijsje van deze live resin zorgt voor een urenlange stone. De high is hartverwarmend en cerebraal, verbetert de stemming en bestrijdt pijn. Royal Gorilla produceert daarnaast een doordringend terpeenprofiel met smaken van aarde en dennen. De flinke hoeveelheid myrceen zorgt voor een prettige verdoving.

Royal Gorilla

Royal Gorilla

Royal Gorilla

Genetic background Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 27% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 50% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 170 cm
Harvest time Middle of October
Effect Cerebral and relaxing
 

Buy Royal Gorilla

 

WHITE WIDOW

White Widow is bekend in de gehele cannabiswereld. Deze pittige sativa produceert een energiek effect dat direct opstijgt naar je bol. Het opwekkende effect lijkt de cognitieve functies te stimuleren en uiteraard ook je stemming. Geniet van deze live resin als je problemen op moet lossen of wat introspectie nodig hebt. Bekijk je situatie vanuit een ander perspectief vanwege het vermogen om abstracte gedachten en out-of-the-box ideeën te bevorderen. Het eindproduct bevat maar liefst 19% THC en de terpenen dragen bij aan de aardse smaken en geuren.

White Widow

White Widow

White Widow Royal Queen Seeds

Genetic background White Widow S1
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 50% Sativa, 50% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 190 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely stoned
 

Buy White Widow

FRUIT SPIRIT

Fruit Spirit is het eindresultaat van een experimenteel veredelingsproject. Het doel was om een soort te creëren die barst van de fruitige smaken. Haar aromatische toppen verspreiden inderdaad betoverende geuren van tropische vruchten. Het terpenenprofiel achter deze geuren levert ook heerlijke vleugen van zoetigheid en bosbessen. Fruit Spirit katalyseert een licht sativa-dominante high, die de aandacht verbetert en lachkicks oproept. Maak live resin van deze toppen en geniet van de meest smakelijke ervaring ooit.

Fruit Spirit

Fruit Spirit

Fruit Spirit Royal Queen Seeds

Genetic background Blueberry x White Widow
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 60% Sativa, 40% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 220 cm
Harvest time Early October
Effect High (sweet taste)
 

Buy Fruit Spirit

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.