De laatste paar decennia heeft de vrije stroom van informatie in democratische gemeenschappen ons in staat gesteld de gevaren en voordelen van cannabis in het juiste perspectief te zien, een opvallend positieve ontwikkeling. Hoewel we nog steeds de gevolgen van het verbod merken en onredelijke vervolging zien van cannabis gebruikers, doen toegewijde wetenschappers hun best om de wetenschappelijke feiten te verzamelen die we hard nodig hebben om deze majestueuze plant volledig te begrijpen, wat in veel landen enorm moeilijk is vanwege beperkende wetgeving als het gaat om onderzoek.

De nieuwste bevindingen suggereren dat we een verbinding over het hoofd hebben gezien bij het onderzoeken van de medicinale waarde van cannabis, namelijk THCA, of tetrahydrocannabinol zuur. Het is de biosynthetische voorloper van THC, die radicaal verschillende eigenschappen heeft in vergelijking met THC, maar verrassend genoeg een belangrijke rol speelt in het testen van cannabis soorten op kracht in het laboratorium. Klinkt verwarrend? Nou, alleen op het eerste gezicht. Dus er zijn diverse gebieden de moeite van het bekijken waard om een beter beeld te krijgen van THC: De medische voordelen en de rol die het speelt als laboratoria cannabis testen op kracht.

WAT IS THCA?

Heb je ooit nagedacht over het feit dat cannabis over het algemeen eerst wordt gedroogd, uitgehard en vervolgens verbrand om het gewenste effect te krijgen? De reden voor deze procedure is het transformeren van 9-tetrahydrocannabinol zuur (THCA) in de psychoactieve cannabinoïde THC via decarboxylatie, wat een chemische reactie is de een carboxyl groep verwijdert. Deze chemische reactie vindt plaats wanneer verse cannabis bloemen worden gedroogd en uitgehard, maar ook, en veel sneller, wanneer cannabis wordt blootgesteld aan hitte tijdens verbranding of verwarming, bijvoorbeeld tijdens het maken van cannaboter. Om een lang verhaal kort te maken: THCA is THC in de zure en niet-psychoactieve vorm.

HOE LABORATORIA DE KRACHT VAN CANNABIS METEN

Zoals reeds vermeld, speelt THCA een belangrijke rol in het meten van de kracht van cannabis door laboratoria, een vereiste maar niet gestandaardiseerde procedure voor medische cannabis staten in de VS. Als je ambitieus bent en je product wil verkopen aan dispensaria, zal je dit vooraf moeten laten testen. Er zijn twee veelgebruikte methoden om dit te doen: Gaschromatografie (GC) en vloeistofchromatografie (HPLC).

Gaschromatografie gebruikt hitte om THCA om te zetten in THC en pikt vervolgens alleen de THC waarden op om de kracht van een cannabis soort uit te vinden. We moeten deze waarden echter kritisch interpreteren, omdat onderzoeken suggereren dat slechts 70% van de THCA wordt omgezet in THC als laboratoria GC methoden gebruiken.

De meer verfijnde methode van het meten van de kracht van cannabis is vloeistofchromatografie, waarmee aparte waarden worden verkregen voor THCA en THC. Er worden geen cannabinoïden gedecarboxyleerd. HPLC stelt laboratoria in staat de daadwerkelijke THC inhoud te berekenen op een meer exacte manier, door een simpele formule te gebruiken die rekening houdt met de verschillen in de moleculaire massa van THCA en THC:

THCtotal= (%THCA) x 0.877 + (%THC)

MEDISCHE VOORDELEN VAN THCA

Onderzoek in het veld van THCA boekt voortdurend vooruitgang, maar het is te vroeg om definitieve beweringen te doen over de therapeutische effecten van deze verbinding, hoewel dat niet betekent dat ze er niet zijn. Inleidende studies wijzen op mogelijke geneeskrachtige voordelen, waaronder:

• Het verminderen van braken door misselijkheid en verlies van eetlust (anti-braakmiddel)

• Beschermende eigenschappen voor de behandeling van neurodegeneratieve ziekten (zoals Parkinson)

• Ontstekingsremmende effecten die nuttig zijn voor de behandeling van uiteenlopende aandoeningen (zoals artritis)

• Het afremmen van de groei van prostaatkanker (anti-proliferatief)

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.