DE WAANZIN ROND CONCENTRATEN

Dacht je dat cannabisconcentraten niet beter konden worden? Dan ken je de alles veranderende terp sauce nog niet. Deze intensere en zelfs nog lekkerdere dab heeft niet alleen shatter van de toppositie gestoten. Het heeft namelijk de volledige heerschappij van de traditionele BHO extracten overgenomen. Budder, wax, en ja, zelfs shatter, zijn gedegradeerd naar de tweede klasse van cannabisconcentraten. Zelfgemaakte ambachtelijke extracten met veel THC (eigenlijk hetzelfde product, hoewel in andere consistenties) kunnen gewoonweg niet concurreren met concentraten met een volledig spectrum.

EXTRACTEN MET VOLLEDIG SPECTRUM EN RIJK AAN TERPENEN

Terp sauce is een HTFSE. Die afkorting helpt je vast niet. Misschien als we het afbreken in “High Terpene Full Spectrum Extract”? Laat maar zitten. Het enige wat je zou moeten onthouden, is het “full spectrum” deel. Echte terp sauce behoudt alle moleculen die ingekapseld zitten in de trichomen, voor een meer volledig cannabinoïden- en terpenen-extract. Het is niet gewoon een ander soort concentraat dat rijk is aan THC.

Terp sauce lijkt op appelstroop met suikerkorreltjes erin. De kristallen zijn in feite THCA en de stroperige vloeistof is rijk aan terpenen. Terp sauce is niet iets wat je thuis kunt bereiden. Net zoals je ook niet exact je eigen Heinz ketchup kunt maken. Het geheim van de saus is wetenschap en er komt heel wat bij kijken. Namelijk: een lab, specialistische apparatuur, gedroogde toppen van hoge kwaliteit en kennis over verwerking/zuivering.

De kracht is te danken aan het “entourage effect”, waarbij veel meer bestanddelen gewonnen worden dan alleen THC. Zelfs de meest getalenteerde extractie-kunstenaar kan geen concentraat maken dat terp sauce evenaart. Het extractieproces waarbij het volledige spectrum behouden blijft, is bovendien gunstig voor de smaak. Ook maakt dit het concentraat zachter door alle ongewenste lipiden, was, enzovoort, eruit te filteren. Een terpenengehalte van 13% of hoger en 40% of meer THC is de standaard bij HTFSE.

Cannabis Plantenspectrum Flavonoïden

LIVE RESIN = EXTRACT DAT RIJK IS AAN TERPENEN (HTE)

Live resin extracten zijn een andere trend in 2018. Het voornaamste verschil: het gebruik van verse, bevroren toppen als plakkerig, groen, ruw materiaal. Technisch gezien betekent dit dat live resin vergelijkbaar is met terp sauce, maar zeker niet hetzelfde is.

Zeker, je krijgt een hoog terpenengehalte met live resin extracten, maar ze zijn bij lange na niet zo krachtig. Zo bedraagt het THC-gehalte vaak minder dan 20%. Bovendien bevatten veel live resin extracten het vrij onaangename en grasachtig smakende terpeen fytol. Terp sauce is hier echter niet door aangetast. Daarbij worden de toppen namelijk eerst gecured.

INCONSISTENTIES MET TERP SAUCE

Het grootste probleem met terp sauce is het gebrek aan consistentie. Het is erg gemakkelijk om het te vervangen door een vergelijkbaar vloeibaar, stroopachtig cannabisconcentraat. Liggen plakken shatter te lang in een coffeeshop of cannabis club? Dan veranderen ze op termijn van samenstelling. Uiteindelijk beginnen ze af te breken en gaan ze eruitzien als saus, met name bij zomers weer.

Bovendien kunnen zelfs de beste dispensaria in de VS niet eens een consistent product bieden. Andere extracten kunnen er na een tijdje daarbij meer als terp sauce uit gaan zien dan het echte product. Denk aan HCFSE (“High Cannabinoid Full Spectrum Extracts”). Waarom een batch perfecte terp sauce van appelstroop naar ijskristallen in olie kan veranderen en omgekeerd? Niemand weet het.

Terp Sauce THCA

DABBEN OF NIET?

Cannabisconcentraten zijn niet goedkoop. Terp sauce staat waarschijnlijk bij de meer geprijsde producten op het menu van een cannabisclub in Spanje of een coffeeshop in ons land. Als je het überhaupt al weet te vinden. Verder moet je in Europa veel voorzichtiger zijn met het kopen van deze concentraatvorm dan in een Amerikaans dispensarium. Vrijwel elk semi-vloeibaar concentraat krijgt namelijk de naam “sauce”, “sap”, “syrup”, “juice”, enzovoort, om mee te liften op de trend.

Terp sauce maakt dabbing absoluut een stuk smaakvoller en als geheel ook aangenamer. Alles bij elkaar genomen: je kunt het voordeligst genieten van het volledige spectrum aan cannabinoïden en terpenen door de toppen te roken of verdampen. Terp sauce trekt dan ook niet per se meer mensen aan om te dabben. Voor de liefhebbers is het echter een smakelijke evolutionaire stap voorwaarts.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.