CANNABIS CONCENTRATEN: SHATTER EN WAX

Shatter en wax zijn twee voorbeelden van een serie producten die we ook wel kennen als cannabis extracten of concentraten. Experts op het gebied van cannabis extractie doen hun best om cannabinoïden en andere belangrijke bestanddelen te winnen uit het groene plantmateriaal waarin ze van nature voorkomen. Het doel is om uiteindelijk een "geconcentreerd", schoon en krachtig eindproduct te maken. Van de talrijke stofjes die uit het plantmateriaal worden gewonnen, zijn THC en CBD misschien wel de meest opmerkelijke. Maar ook terpenen, vetten, omega vetzuren en fyto-eiwitten kunnen vrijkomen bij het extractieproces.

WAT IS BHO?

Er zijn veel verschillende soorten concentraten, waaronder harde hasj, oliën, budder, charas en nederhasj. Ze worden gewonnen door gebruik te maken van diverse extractie methoden. Er zijn verschillende technieken, zowel met als zonder oplosmiddelen. Extractie methoden maken onder andere gebruik van koolstofdioxide (CO₂), propaan, pure koolwaterstoffen, alcohol, stoom en koude persing. Shatter en wax zijn soorten extracten die meestal worden geproduceerd op basis van een techniek met oplosmiddelen. Ook wel bekend als BHO of Butaan Hasj Olie.

Butaan Hash Oil

Butaan is het oplosmiddel waarin de essentiële oliën en andere oplosbare bestanddelen worden opgelost. Het plantmateriaal en andere membranen die hars bevatten blijven over als afvalproduct. BHO onttrekt de olie uit de trichomen. Dat is in tegenstelling tot harde hasj, wat eigenlijk in elkaar geperste trichomen zijn die hun membranen en celwanden hebben behouden. Door de olie uit de trichomen te extraheren, blijven de celmembranen en andere organische resten achter. Dat levert een van de meest "pure" soorten concentraat op.

HOE WORDEN SHATTER EN WAX GEMAAKT?

Rijpe en uitgeharde toppen worden in een buisje verpakt. Daarna wordt butaan door het buisje geperst. Daardoor stript het butaan de cannabinoïden en andere gewenste stofjes als het ware van het plantmateriaal. Vervolgens wordt het butaan gezuiverd en weggezet om te verdampen. Dit proces is heel erg belangrijk omdat butaan residu niet echt het meest gezonde is om in te nemen. BHO zorgt voor variërende tinten concentraat met verschillende fysieke dichtheden. Dat is afhankelijk van het terpenenprofiel, type oplosmiddel, de verdampingsmethode, temperatuur en nabehandeling.

Shatter Wax Cannabis Extracten

IS ER EEN VERSCHIL?

Shatter is een doorzichtig velletje dat meestal opdroogt tot een toffee-achtige substantie als het butaan eenmaal is verdampt. Het wordt niet gemengd of geschud om een andere dichtheid te krijgen. Soms is het kleverig, zoals koude honing, en wordt het "sap" genoemd. We noemen het ook wel "pull and snap" als de ontstane dichtheid ergens tussen vloeibaar en vast ligt, zoals bij een toffee.

Wax is half-vast en ondoorzichtig en lijkt op haarwax of crèmekleurige ambergris. Wax ontstaat door te roeren in de mix die aan het verdampen is. De hars moleculen bezinken dan niet symmetrisch tot het glasachtige raster van shatter.

Natuurlijk zijn genetica van groot belang bij het uiteindelijke resultaat van een extract. Welk oplosmiddel je ook gebruikt, de strain is nog steeds het allerbelangrijkste.

Live Hars Cannabis Extracten

HOE GEBRUIK JE SHATTER EN WAX?

Wax en shatter zijn twee stijlen van dezelfde substantie. De concentratie cannabinoïden is behoorlijk hoog en kan maar liefst 90% zijn. Ze kunnen allebei op dezelfde manier worden gebruikt met dabbing of verdampen, hoewel wax makkelijker in gebruik is bij het dabben. Beide zorgen echter voor een tien keer zo krachtige joint, bong of wiet ervaring. Wax en shatter kunnen zelfs licht worden verhit om te worden vermengd met edibles.

De industrie in concentraten breidt zich in rap tempo uit en is legaal. De tijd van gevaarlijke extractie processen in garages en achtertuinen is voorbij. Momenteel wordt een markt van kenners, die verschil in kwaliteit herkennen, bediend met producten van de hoogste kwaliteit. De vervaardiging in laboratoria met gebruik van moderne extractie technologieën levert de beste cannabisproducten op die er ooit zijn geweest.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.