Ten eerste, wat is een QWISO (Quick-Wash ISOpropyl) extract? Cannabis toppen hebben twee hoofdbestanddelen: plantmateriaal en, wat ik graag het “effectieve materiaal” noem, dat wat het gewenste effect geeft wanneer je het consumeert. Het plantmateriaal is dus min of meer nutteloos. Een extract (ook "concentraat" genoemd of "shatter", "wax", "olie" of "budder") bevat alleen het gewenste “effectieve materiaal”. Het is geschikt voor verschillende gebruiksmethoden, maar vooral voor verdamping.

Vaporiserend extract cannabis qwiso

Extracten maken is niet zo moeilijk als je denkt. Je hebt vooral geduld nodig. Er zijn verschillende methoden voor het maken van een extract van hoge kwaliteit. (Een andere populaire, maar ingewikkelde en gevaarlijke manier is BHO, waarbij zeer ontvlambare butaan wordt gebruikt, dus ik blijf bij de QWISO methode).

SPULLEN DIE JE NODIG HEBT:

  • Toppen, minimaal 5 gram, maar hoe meer, hoe beter (10-20 gram is optimaal).
  • Een grinder.
  • Koffie filters (ongebleekt).
  • Isopropylalcohol, hoe puurder des te beter, de aanbevolen sterkte is 99%. Isopropylalcohol wordt ook "ontsmettingsalcohol" genoemd. Je kunt het kopen bij elektronica winkels. Je hebt ongeveer 100-200ml per 10 gram toppen nodig.
  • Een zeef (voor het filteren van het korrelige plantmateriaal). Of twee zeven – een kleine en een zo groot mogelijke als je meer dan 10 gram wilt maken.
  • Een bord of ander voorwerp met een plat oppervlak van keramiek of glas (opmerking: het moet vrij diep zijn, want je moet er een aardige hoeveelheid vloeistof in kunnen gieten).
  • 1 kleine pot (voor 0,5 liter) en 1 grotere pot (0,5-1 liter is groot genoeg).
  • Een scherp mesje om het extract mee te verzamelen.
  • (Optioneel, maar zeer aanbevolen:) een eenvoudige ventilator.
Hoe maak je Qwiso?

VOORBEREIDINGEN DIE IN IEDER GEVAL DRIE UUR VOORAFGAAND AAN DE EXTRACTIE GEDAAN MOETEN WORDEN:

Zorg ervoor dat al het materiaal (zowel de potten als het bord) schoon en helemaal droog zijn. (Ze moeten echt schoon zijn om te voorkomen dat er ongewenst materiaal in het extract terecht komt. En ze moeten echt droog zijn, omdat water langer nodig heeft om te verdampen dan alcohol.)

Begin met het vermalen van je toppen in de kleine pot (vermalen toppen hebben een groter oppervlak waardoor je de werkbare stoffen beter kunt extraheren). Plaats de pot en de alcohol voor een paar uur (of gedurende de nacht) in de vriezer. Hiermee zorg je ervoor dat ze beiden zo koud mogelijk worden (geen zorgen, isopropylalcohol bevriest pas bij -89 C). Het bevriezen van de vermalen toppen is nodig, omdat de trichomen bij lage temperaturen makkelijker van het plantmateriaal loskomt. Het eind resultaat wordt er zo veel beter door. Extractie zonder bevriezing geeft een kleinere opbrengst.

Je kunt ondertussen de grote pot voorbereiden om verderop in het proces tijd te besparen. Plaats een koffie filter over de grote pot zodat je een soort reservoir maakt. (Opmerking: ik gebruik draad om ervoor te zorgen dat het filter niet in de pot valt.) Of, als je grote hoeveelheden extract maakt, bedek het gehele oppervlak van de grote zeef met filters en zet de kleine zeef erbovenop.

WANNEER DE ALCOHOL EN HET PLANTMATERIAAL ZO KOUD MOGELIJK ZIJN:

Schenk de alcohol in de kleine pot zodat de vermalen toppen geheel ondergedompeld raken. Sluit het deksel en schud de pot goed gedurende precies dertig seconden. (Langer schudden leidt tot meer geëxtraheerd chlorofyl, wat het eind resultaat minder lekker laat smaken. Korter schudden leidt tot een kleinere opbrengst.)

Giet het geheel vervolgens door de zeef en het filter in de andere pot (je kunt de vermalen toppen door de eerste zeef drukken om het wat te versnellen). Ja, dit gedeelte kost tijd, je hebt geduld nodig. Het filteren duurt zo’n twintig tot zestig minuten. Schenk een beetje extra alcohol in de kleine pot om er zeker van te zijn dat er geen trichomen achterblijven en giet dit ook door de filters.

Qwiso Royal Queen Seeds

Hoe verloopt dit proces? Cannabinoïden lossen op in alcohol (het lost bijvoorbeeld niet op in water, dus dat is hiervoor niet te gebruiken) met achterlating van het 'potentieloze' plantmateriaal van de buds.

Met een zeef wordt het grove plantmateriaal verwijderd, waarna wordt gefilterd tot de kleinste deeltjes uit de vloeistof zijn verdwenen (u dient een zeef te gebruiken voor de grove stukken, want als u alleen met een fijn filter werkt zal het filter snel verstoppen waardoor het filterproces uren kan duren). Als alle cannabinoïden zijn opgelost verkeren ze in een vloeibare toestand. Een koffiefilter laat alle vloeistoffen passeren, maar stopt de vaste deeltjes.

Als de filtering voltooid is hebt u een pot met een heldergroen getinte vloeistof. U vraagt zich misschien af: waar is mijn concentraat? Welnu, het is opgelost in de alcohol, en die dient u nu te verwijderen.

Giet de inhoud uit de pot op een bord of een vergelijkbaar voorwerp. Giet een beetje extra alcohol in de pot om er zeker van te zijn dat u geen trichomen achterlaat. Als u een ventilator hebt, dan zet deze dan op de laagste stand aan en laat hem over de vloeistof blazen. Belangrijke tip: zorg ervoor dat u de alcohol laat verdampen in een garage, kelder, of een goed geventileerde ruimte. U laat immers alle alcohol verdampen; dat is brandbaar en in geringe mate giftig. De verdamping kan zo'n 12 tot 24 uur in beslag nemen.

Als de verdamping is voltooid (en het geringste spoor van vloeistof op het bord is verdwenen), neemt u een scheermesje, schraapt het concentraat van het oppervlak en doet het een doosje. Ik gebruik een tandenstoker om verzamelde materiaal van het mesje te halen en in het doosje te doen.

Dat is het. Gewoon bij elkaar schrapen en klaar is Kees. U hebt nu een slijmerig en plakkerig extract.

Alle gereedschappen die ik gebruikt heb zijn plakkerig! Hoe krijg ik ze weer schoon?

Gewoon schoonmaken met een beetje alcohol.

Zo'n klein beetje van 10 gram? Is dat geen verspilling?

Nee hoor, u hebt nu al het actieve materiaal verzameld. Met andere woorden, het is 10 gram, maar nu sterk geconcentreerd (het bevat ten minste 70% THC).

Hoeveel gram kan ik op deze manier krijgen?

Dat hangt van de soort af die u gebruikt. Ik kreeg 2.08 gram concentraat uit 10 gram Special Queen 1.

Waarom zou ik dit extract maken? Waarom niet gewoon de buds roken?

Verdampen heeft vele voordelen ten opzichte van roken. En voor het gebruik van de meeste verdampers is concentraat nodig.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.