By Steven Voser


Om maximaal te genieten van een goede wietsoort, is het belangrijk dat je weet hoe je de perfecte joint rolt.

Om een fijne rookervaring te krijgen, moet je joint een vorm hebben waarmee je een gelijkmatige, langzame verbranding verzekert.

Het rollen van een joint is een hele kunst, maar wij leggen graag uit hoe je dit kunstje onder de knie krijgt. Bovendien geven we enkele nuttige tips voor het draaien van meer geavanceerde joints, het gebruik van een rolmachine om het proces te vergemakkelijken en het correct aansteken van je joint om perfecte trekken te krijgen. Volg onze stapsgewijze handleiding hieronder en je rolt in no time een geweldige joint.

Wat heb je nodig om een joint te draaien?

Voordat we in de instructies duiken, is hier een lijst met wat je nodig hebt:

Hoe draai je een joint?

Laten we snel bespreken hoe je een traditionele joint draait.

Video id: 646462406

Stap 1: vermaal je wiet

Als je hoogwaardige wiet gebruikt, zoals die van ons, bemerk je de zoete geur al zodra je de toppen tussen je vingers houdt. Hoewel het mogelijk is ze met de hand te verkruimelen, adviseren we om ze tot hapklare brokjes te vermalen met een goede grinder. Dit bespaart allereerst tijd. Daarnaast voorkom je kleverige vingers, wat het rollen ten goede komt. Het idee is dat je je toppen opbreekt in kleinere deeltjes, maar vermaal ze niet tot poeder. Dit optimaliseert de luchtstroom en verbrandingssnelheid.

Stap 1: vermaal je wiet

Stap 2: maak een tip voor je joint

Een tip is eigenlijk een mondstuk voor je joint en staat ook wel bekend als filter. Sommige rokers beweren dat dit onnodig is of optioneel, maar volgens ons is het een heuse aanrader. Een tip:

  • Verzekert dat het uiteinde van de joint open blijft;
  • Voorkomt verbranding van je vingers of lippen tijdens het roken;
  • Voorkomt dat er iets uit de joint valt;
  • Houdt de vorm van de joint intact;
  • Vergemakkelijkt het roken door de luchtstroom in de joint te vergroten.

Je maakt een tip van dik papier of dun karton, zoals een visitekaartje. Voor lange vloei voldoet een stukje van 5,5 x 1,7cm. Het is ook mogelijk een boekje met tips te kopen en je vindt ze tevens vaak in pakjes lange vloei.

Veel mensen rollen de tip simpelweg in een cilindervorm, maar hiermee houd je een gat in het midden. Hier valt mogelijk wiet doorheen of het raakt verstopt bij het roken. Het is daarom beter eerst een soort accordeon te vouwen voordat je de rest er volledig omheen rolt. Maak zoveel vouwen als je wilt om de uiteindelijke gewenste diameter te bereiken.

Stap 2: maak een tip voor je joint

Stap 3: vul je joint

Vloeipapier is er in vele vormen en maten, dus kies wat je wilt. Wij adviseren onze biologische hennepvloeitjes. Deze zijn namelijk dun en stevig en garanderen een gelijkmatige verbranding. Ook beïnvloeden ze het aroma van de wiet niet. Daarnaast zijn tipjes inbegrepen.

Pak een vloeitje en houd deze vast met de lijmrand richting je voeten en je ogen op de vouw. Vouw het vloeipapiertje zorgvuldig in tegenovergestelde richting. Rol het vervolgens voorzichtig tussen je vingers totdat het de gewenste vorm heeft.

Doe je wiet met één hand in je vloei. Verdeel het op zo'n manier dat er minder aan de kant zit waar de tip komt. Het doel is te eindigen met een kegelvormige joint. Rechte joints laten zich echter makkelijker draaien. Als dit dus je eerste poging is, dan is dat ook prima. Uiteindelijk biedt een kegelvormige joint echter een betere rookervaring.

Stap 3: vul je joint

Stap 4: rol je joint

Met het vloeitje met wiet in je handen, rol je vervolgens voorzichtig, waarbij je je vingers van links naar rechts beweegt om alles gelijkmatig te verdelen. Voeg je tip uit Stap 2 toe aan en draai deze erin. Houd je vingers bij het filter. Hoe strakker je dit doet, hoe beter.

Rol het papier heen en weer om te verzekeren dat de rand van het vloeitje over de tip valt. Je bent nu hard op weg de perfecte joint te maken! Om het rollen te vergemakkelijken, kun je ook onze handige houten rolling tray gebruiken. Deze heeft een ideale afmeting voor het draaien van joints. Daarnaast vang je hiermee alle wiet op die mogelijk uit je joint valt. Je hebt ook geen tafel nodig, omdat de tray gewoon op je schoot past.

Stap 4: rol je joint

Stap 5: lik en maak je joint dicht

Als je eenmaal lang genoeg hebt gedraaid en een goede vorm hebt gecreëerd, is het tijd je joint dicht te maken. Blijf rollen tot het papier strak om de inhoud zit en je het randje makkelijk af kunt sluiten. Draai totdat de lijmrand goed onder de niet kleverige kant zit. Nu lik je de lijmrand, verzegel je de joint en laat je het uiteinde open.

Verzegel je joint langzaam en zorgvuldig langs de lengte van de joint. Om te voorkomen dat je teveel papier rookt, kun je het overtollige materiaal na het verzegelen afbranden. Draai vooral niet te strak, want dit bemoeilijkt het roken. Rol je echter te los, dan loop je het risico op ongelijkmatige of te snelle verbranding.

Stap 5: lik en maak je joint dicht

Stap 6: druk je joint aan

Om een makkelijke en gelijkmatige verbranding te verzekeren, moet je nu je joint aandrukken. Gebruik de pen (of ander voorwerp) om de wiet voorzichtig aan te duwen via het open uiteinde. Je kunt nu ook eventuele kruimels terugstoppen die er eerder zijn uitgevallen, maar je kunt ze tevens bewaren voor later. Houd je joint vervolgens verticaal, met het filter in je hand. Tik met de joint op een plat oppervlak om de cannabis steviger aan te drukken. Duw de tip er iets in om het geheel te versterken.

Stap 6: druk je joint aan

Stap 7: draai het uiteinde van je joint

Verzegel het open uiteinde door van het uitstekende vloeipapier een soort lont te draaien. Op deze manier kan de wiet er niet meer uitvallen. Zo is het mogelijk je joint te bewaren als je niet van plan bent direct te roken. Zodra je gaat blowen, steek je hem aan bij het gedraaide uiteinde.

Stap 7: draai het uiteinde van je joint

Stap 8: aansteken en genieten

Het genieten is aangebroken. Nu staat er niets meer tussen jou en de joint in die je net hebt geknutseld. Wat rest, is hem opsteken en ontspannen. Je joint smaakt het beste als je deze slechts één keer aansteekt. Probeer dus alles direct te roken en opnieuw aansteken te voorkomen. Opnieuw opsteken komt de smaak niet ten goede en we willen dat je van elke trek geniet om alles uit je wiet te halen.

Stap 8: aansteken en genieten

Stap 9: deel je joint

Om je ervaring te verbeteren, kun je je joint ook met vrienden delen. Je voorkomt hiermee allereerst het opnieuw opsteken ervan. Daarnaast heb je zo de kans om optimaal te genieten van het aroma, terwijl je op je beurt wacht. Tot slot is het veel leuker om met je vrienden van een high te genieten. Een leuke tijd gegarandeerd!

Stap 9: deel je joint

Een joint draaien zonder filter tip

Een joint draaien zonder filter tip is eenvoudig. Volg simpelweg bovenstaande stappen, maar sla stap 2 over (maak een filter tip). Wanneer je je joint gaat draaien, gebruik je je vingers om de rand van het vloeitje er bij de eerste slag netjes in te stoppen. Dit kan wat lastig zijn. Filter tips dragen namelijk bij aan de cilindrische vorm van je joint en helpen het papier om over zichzelf te rollen.

Als je een joint zonder tip rolt, overweeg dan ook om wat kruiden toe te voegen aan het begin van je joint. Zo voorkom je dat je wiet verspilt, aangezien dit stuk waarschijnlijk te heet wordt om vast te houden.

Hoe draai je een cone joint?

Soms is een gewone joint simpelweg niet toereikend. Er zijn van die momenten dat alleen een grote cone volstaat. Het draaien van een cone lijkt best intimiderend, maar eigenlijk komt het proces redelijk overeen met het draaien van een gewone joint. Een paar subtiele aanpassingen zullen je echter helpen een dikke, vette joint te draaien in plaats van een gewone.

Om te beginnen, besteed je bij stap 3 (vul je joint) extra aandacht aan de verdeling van de wiet over het vloeitje. Om de vorm van een grote cone te krijgen, moet je meer wiet in het uiteinde van de joint stoppen en minder aan de kant van het filter. Hierbij helpt het om je vloeitje op een plat oppervlak te leggen en je gemalen toppen erover uit te spreiden.

In stap 4 van onze instructies (rol je joint), draai je je vloei zodanig dat de joint dunner is bij de tip. Zo krijg je dat grote, kegelachtige uiterlijk. Om dit te bereiken, begin je te draaien aan de kant van het filter en zorg je ervoor dat het vloeitje netjes over zichzelf rolt. Beweeg vervolgens, terwijl je verder rolt, je handen langs de joint naar het uiteinde toe. Om die kegelvorm te maken, moet het vloeitje diagonaal over zichzelf rollen. Denk aan hoe je een gewoon stuk papier in een kegel of trompetachtige vorm zou rollen.

Let op: Wanneer je een cone joint draait, is het extra belangrijk om een rolling tray te gebruiken. De kans is namelijk groot dat er behoorlijk wat toppen vallen terwijl je oefent. Een rolling tray helpt om de wiet op te vangen. Je kunt dit daarna gebruiken om je joint te vullen, zoals beschreven in stap 6.

Hoe draai je een cone joint?

Een cross joint draaien

Het draaien van een cross joint lijkt een hele toer. Toch kun je deze klassieke creatie redelijk snel thuis maken, zolang je de juiste techniek onder de knie hebt.

De makkelijkste manier om een cross joint te draaien, is door twee aparte joints te rollen. Je maakt een dikke cone joint en een dunnere standaard joint.

Gebruik de instructies in dit artikel om ze allebei te rollen.

Gebruik vervolgens een houten tandenstoker en prik een gat door de cone joint, op ongeveer een derde vanaf de tip. Als je eenmaal door de cone joint hebt geprikt, beweeg je de tandenstoker voorzichtig heen en weer om het gat groter te maken. Het gat moet breed genoeg zijn om de dunnere joint er doorheen te duwen.

Vervolgens maak je een gat halverwege de gewone joint. Dit zorgt ervoor dat de lucht gelijkmatig door het kruispunt stroomt.

Tot slot duw je de dunne joint door het gat in de cone joint om een kruis te maken. Als je eenmaal tevreden bent met de positie, gebruik je strookjes vloei met plakrand om de twee verbindingen af te dichten.

Een cross joint draaien

Een joint draaien met een rolmachine

Rolmachines nemen een groot deel van het werk uit handen. Om een joint te draaien met een jointroller, begin je met het voorbereiden van je wiet volgens stap 1 (vermaal je wiet). Vervolgens voer je stap 2 uit (maak een tip voor je joint). Zet je rolmachine op een vlakke ondergrond, bij voorkeur op een stuk papier. Zo vang je overtollige toppen op.

Haal de rollen van het apparaat uit elkaar, plaats je tip aan een uiteinde en vul de machine met je gemalen toppen. We raden aan om tussen 0,5 en 1g wiet te gebruiken om een te strakke joint te voorkomen. Eenmaal gevuld, sluit je de rollers van het apparaat en rol ze tegen elkaar om je wiet te comprimeren.

Pak als laatste je vloei, schuif het tussen de twee rollen en geef de bovenste rol een draai om het papier in de machine te voeren. Blijf draaien totdat alleen de plakrand van het vloei nog uitsteekt. Lik de gom, geef de rollers nog een laatste draai en open het apparaat. Je zou nu een perfect gerolde joint moeten hebben!

Een joint aansteken

Je weet nu precies hoe je een geweldige joint moet draaien. Het is tijd om hem aan te steken! Voor de beste rookervaring raden we je aan deze eenvoudige, maar belangrijke instructies te volgen om je joint aan te steken:

  1. Steek met je dominante hand een lucifer of aansteker aan en breng deze naar het uiteinde van je joint.
  2. Houd de vlam niet direct bij het uiteinde van de joint maar houd hem op ongeveer 2cm afstand.
  3. Terwijl je de aansteker/lucifer met één hand op zijn plaats houdt, gebruik je je andere hand om de joint voorzichtig te draaien. Zo krijg je een gelijkmatige verbranding.
  4. Nu kun je je gerolde joint naar je mond brengen. Neem geen grote trekken maar kleine, korte trekjes terwijl je de joint blijft draaien. Dit zorgt voor een mooie, gelijkmatige verbranding.
  5. Inspecteer de vuurkegel aan het einde van je joint, als je dat wilt. Je wilt dat de hele omtrek gelijkmatig opgloeit tijdens het roken.
Een joint aansteken

Gebruik voor de beste ervaring een henneplont of lucifers van cederhout om je joint aan te steken. Deze laatste zijn speciaal ontworpen voor rokers van sigaren en tabak. Ze zijn misschien iets duurder maar helpen de natuurlijke smaken van tabak en wiet te behouden. Als je een lucifer van cederhout aansteekt, laat dan eerst de punt ervan wegbranden voordat je hem gebruikt om je joint aan te steken. Zo blijven de smaken behouden.

Henneplont werkt volgens een soortgelijk principe. Steek gewoon de lont aan en houd de vlam bij je joint. Met deze optie houd je het hele rookproces ook nog eens binnen de hennepfamilie!

Kun je zijdepapier gebruiken om een joint te rollen?

Nee, je kunt geen zijdepapier of ander papier gebruiken voor het draaien van joints; het is er niet voor ontworpen. Hoogwaardige vloeitjes zijn meestal gemaakt van natuurlijke vezels zoals hennep. Dit wordt niet blootgesteld aan harde bleek- en andere behandelingen die worden gebruikt om normaal papier te maken.

Zijdepapier, toiletpapier en keukenpapier zijn allemaal gebleekt. Ze bevatten vaak geuren die je niet wilt inademen. Standaard printerpapier is ook gebleekt en waarschijnlijk behandeld met een lange lijst van chemicaliën.

Heb je geen vloeitjes in huis? Gebruik dan andere rookaccessoires. Als je niets anders beschikbaar hebt, kun je ook kiezen voor alternatieve voorwerpen zoals een appel of maïskolf.

Draai erop los!

Een joint draaien, moet een ontspannende en plezierige ervaring zijn. En hoewel er veel verschillende technieken bestaan, zoals binnenstebuiten draaien, moet je niet verstrikt raken in de technische details. Deze gids is bedoeld als een simpele handleiding om een klassieke joint te draaien die goed brandt. Vervolgens kun je heerlijk achterover leunen en relaxen. Dus waar wacht je op? Ga draaien!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.