Alle cannabis-fijnproevers willen de ultieme joint roken. Er zijn veel factoren die bepalen of een joint te vochtig of precies goed is. De brandsnelheid van een joint is een belangrijke factor die het genot tot een succes maken, of totaal verpesten. Dus, we gaan aan de slag, wat beínvloedt de brandsnelheid van een joint.

TOPKWALITEIT

Het vochtigheidsgehalte van de toppen bepaalt de snelheid waarmee een joint brandt. Eenmaal geoogst laat men de toppen curen, waardoor het vocht uit de toppen kan verdampen. Wanneer de toppen als dode bladeren verkruimelen wanneer je ze beet pakt, zijn ze naar alle waarschijnlijkheid te droog, en daardoor zullen ze te snel verbranden. Het uiteindelijke vochtigheidsgehalte van de toppen zou rond de 10% moeten bedragen. Neem ook het vochtigheidsgehalte van de tabak of een andere substantie in acht bij het vermengen.

VLOEITJES

Een andere belangrijke factor is de kwaliteit van de vloeitjes. Om te beginnen zal de dikte van de lange vloei de brandsnelheid bepalen. Dunnere vloei zorgt er voor dat er meer lucht doorgelaten wordt, waardoor de joint langzamer brandt. Ten tweede kunnen vloeitjes van diverse materialen vervaardigd zijn. Vloeitjes kunnen van vlas, hennep, rijst of houtpulp geproduceerd worden. Kies dus de vloeitjes die het beste branden. Ten derde kunnen additieven er de oorzaak van zijn dat de vloeitjes te snel branden, dus als je een langzaam brandende joint wilt, die ook nog beter voor je gezondheid is, zijn vloeitjes zonder additieven een fantastische keus. Sommige rokers doen een extra vloeitje om hun joint, om te voorkomen dar hij scheef brandt, en ze er langer van kunnen genieten.

STRAK/ LOS GEDRAAID

Strak gedraaide joints branden sneller dan los gedraaide joints. De verminderde luchtstroom door een strak gedraaide joint vertraagt de snelheid waarmee hij opbrandt. Wanneer een joint te strak is gedraaid is het moeilijker om te roken, en ga je een gekke gezichten trekken. Wanneer de joint echter te los is gedraaid kan hij te snel opbranden, uiteenvallen, onregelmatig branden, en een nare ervaring opleveren. Kortom, draai hem stevig, maar niet te strak!

verkruimelen strak royal queen seeds grinder wasVERKRUIMELEN

Voor een ultieme joint dient de wiet gelijkmatig verkruimeld te worden. Als je de wiet met de hand verkruimelt komt het vaak voor dat de stukjes niet allemaal even groot zijn, waardoor de joint scheef kan gaan branden. Wees er van overtuigd dat je een goede kwaliteit grinder koopt die de wiet gelijkmatig vermaalt.

TREKKRACHT

Het moge duidelijk zijn dat, hoe harder je aan een joint trekt, hoe sneller hij zal opbranden. Dus als je je joint langzamer wilt laten branden doe dan rustig aan, en trek er niet te hard aan.

WAS EN HONING

Er zijn cannabis-fijnproevers die graag was aan hun joint toevoege. De joint zal er langzamer door branden en het geeft een flinke cannabis -boost. Men smeert een beetje cannabis-was aan de binnenkant van een vloeitje voordat de mix er in gaat. Er zijn zelfs buitenbeentjes die honing gebruiken om hun joint langzamer te laten branden en een lekkere honingsmaak te krijgen. Ook smeert men wel de buitenkant van een joint in, en strooit er een beetje wiet over, wat er behoorlijk cool uitziet. Maar het wordt al snel een rommeltje.

Sommige rokers houden van een vluggertje terwijl anderen liever een pas op de plaats maken en lekker chillen. hoe dan ook, nu weet je hoe je een joint optimaal kunt laten branden. Dus pas de opgedane kennis toe als je weer eens met je vrienden een joint rookt, en doe ze allemaal versteld staan.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.