Besteed meer dan € 80 en ontvang 5 extra wietzaadjes. Gebruik nu de code 98THC.

By RQS Editorial Team

Goede lange vloei verbetert aanzienlijk de kwaliteit van je joint en je rookervaring. Voor het draaien van perfecte joints is echter meer nodig dan hoogwaardige vloeitjes. Je moet leren draaien en het duurt soms jaren voor je het in je vingers hebt. Ondanks de explosieve groei van de vaporizer is het bouwen van een joint nog steeds de meest favoriete manier om van de cannabinoïden en alle heerlijke aroma's van cannabis te genieten.

Van oudsher worden vloeitjes van houtpulp gemaakt en dat heeft wat roken betreft zo z'n voor- en nadelen. De afgelopen 20 jaar zijn producenten zich gaan focussen op speciale cannabis- en gezondheidsbewuste lange vloei. Deze vervaardigen ze onder meer van rijst of hennep. Er zijn zelfs transparante vloeitjes van cellulose voor de bewuste rokers. Elk type lange vloei heeft unieke eigenschappen om verschillende soorten rokers te plezieren. Zo zijn er verschillen in smaak, dikte en brandsnelheid die een kwestie zijn van persoonlijke voorkeur. Om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen als je weer een pakje vloei nodig hebt, volgt hier een lijst van de meest gebruikte materialen en bijbehorende specificaties.

Video id: 733538031

WIT OF BRUIN?

Vloeitjes hebben een verschillende poreusheid met het oog op de luchtdoorvoer en brandsnelheid. Daarbij bevatten ze soms toegevoegde substanties die het branden vertragen, het papier zelf stabiliseren, maar ook de rook en de as. Witte vloeitjes zijn doorgaans meer chemisch vanwege de aanwezigheid van chloor of calciumcarbonaat, wat helpt de brandsnelheid af te remmen. Lange vloei met een smaakje of een kleurtje bevat ook chemicaliën of zelfs natuurlijke substanties die niet geschikt zijn om te inhaleren. Tegenwoordig maken veel respectabele merken hun vloeitjes zonder chemische behandeling of additieven om de verbranding te verbeteren. Daarmee reduceren ze de mogelijke schade en nasmaak van je rokertje.

TRADITIONELE VLOEI VAN HOUTPULP

Lange vloei van houtpulp is het populairst. En dat al meer dan een eeuw. Het is zelfs te mengen met andere vezels en vanwege de structuur draait het prettig. Over het algemeen is dit soort vloei iets dikker dan nieuwere soorten. Zelfs als het in verschillende diktes verkrijgbaar is - gebleekt of ongebleekt. Witte houtpulp vloeitjes zijn gebleekt, bruine niet. Houtpulp is stevig en daardoor handig voor beginners, want het behoudt de vorm goed. Zelfs als het wat vochtig is of met trillende, zweterige handen. De brandsnelheid van houtpulp vloeitjes is gemiddeld.

Vliesdun Rijstpapier

VLIESDUN RIJSTPAPIER

De beste rijstpapier vloeitjes zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Eigenlijk betekent dit niets anders dan bewerkte en geperste rijst. Dit soort vloeitjes zijn doorgaans dunner dan andere. Dat is beter voor je longen, maar het rolt wel een stuk lastiger. Je krijgt maar moeilijk grip op het gladde papier. Bovendien is het behoorlijk kwetsbaar in bepaalde omstandigheden. Met name bij een hoge luchtvochtigheidsgraad. Je rokertje buiten in de regen kun je wel vergeten met dit type lange vloei. Rijstpapier is dun, maar brandt langzaam. Het beetje materiaal maakt het een betere keuze voor je gezondheid en leidt tot bijna geen nasmaak. Een gelijksoortig resultaat behaal je met vlas, wat soms in mengsels is verwerkt. Er zijn ook vloeitjes van 100% vlas met vergelijkbare eigenschappen die een redelijk alternatief zijn voor rijstvloeitjes.

HENNEP: DE VRIEND VAN IEDERE ROKER

De afgelopen 20 jaar heeft industriële hennep een geweldige rentree gemaakt. De rokersgemeenschap heeft direct het lange vloei van henneppapier omarmd. Om te beginnen, helpen deze vloeitjes bomen te redden, omdat ze gemaakt zijn van hennepvezel. Ze zijn doorgaans lichtbruin; cannabisconsumenten waarderen het bleekproces vaak niet. Lange vloeitjes van henneppapier zijn dikker en ruwer dan die van rijstpapier. Ze geven dan ook een goede grip bij het draaien. De vloeitjes hebben echter ook dezelfde neiging om vocht te absorberen (en af te geven). De brandsnelheid is gemiddeld en ze doven minder vaak dan rijstpapier. Joints gerold met henneppapier hebben soms een verfijnd nasmaakje, maar dat bederft het aroma van de smeulende kruiden niet.

ANDERE PAPIERSOORTEN

Er zijn vloeitjes te koop in de mafste kleuren en smaken, zelfs doorzichtige zonder toegevoegde smaak die gemaakt zijn van cellulose. Dergelijke vloei is leuk om een keer te proberen. Voor de rest is het beter dat je zelf leert draaien met onbewerkte, vliesdunne vloeitjes om de hoeveelheid schadelijke stoffen die je inhaleert te verminderen en de smaak van puike cannabis te waarborgen. Het dunste vloei heeft een gewicht van 10g/m² en alle grote merken bieden daarbij verschillende afmetingen. Nogmaals, de keuze voor bredere of langere vloeitjes en voor rijstpapier of hennep hangt grotendeels af van je persoonlijke smaak en rookgewoonten. Veel plezier met experimenteren!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.