De directe negatieve effecten van cannabis zijn afkomstig van de methode van inhaleren waaraan de roker zich regelmatig blootstelt. Het aansteken van de toppen is een eenvoudige en consistente manier voor het bereiken van de temperatuur die nodig is om de verschillende verbindingen die cannabis zijn potentie geven vrij te laten komen, maar feit is dat de effecten van verbranding aanzienlijke schade veroorzaken aan de luchtwegen.

Bij het inademen van rook worden de carcinogenen beschadigt en komen de schadelijke stoffen rechtstreeks via de bronchiale boom in de longen terecht. Het meest directe effect is irritatie van de luchtpijp, maar langdurige blootstelling aan hete rook is onnatuurlijk en zwaar voor de longen.

De Spuit Is Meer Gezond Dan Roken Cannabis

HIER IS DE VAPORIZER

Een verdamper werkt door het verwarmen van de cannabinoïden tot hun kookpunt. In plaats van de toppen te verbranden en grote hoeveelheden rook te produceren, zorgt een verdamper ervoor dat de toppen uitdrogen en ze hun stoffen vrijgeven zonder zelf te branden, waarna ze zich met chemische stoffen in de lucht vermengen terwijl de zuurstof verbrandt.

Dit betekent eenvoudig gezegd dat de verdamper alle chemische stoffen die rechtstreeks verbonden zijn met het branden van de toppen volledig elimineert. Het is belangrijk te beseffen dat deze chemische stoffen niet noodzakelijkerwijs voortkomen uit de plant zelf; kankerverwekkende stoffen kunnen afkomstig zijn van een onschuldig fenomeen als een kampvuur. Het belangrijkste verschil is dat patiënten en liefhebbers zichzelf, door regelmatig te roken, blootstellen aan gevaren die ook nog eens verergerd worden door het rollen van de toppen in papier, omdat het verbranden van papier ook extra kankerverwekkende stoffen met zich  meebrengt.

Voedingsmiddelen met cannabis erin verwerkt missen de schadelijke effecten van roken, maar verdampers hebben hetzelfde snelle effect als roken. In termen van gezondheid en de snelheid wint de verdamper elke keer weer.

DE VOORDELEN WORDEN STEEDS GROTER

Terwijl de verbetering van de gezondheid in verband met het verdampen geweldig is, zijn er tal van extra voordelen om in gedachten te houden. In de eerste plaats zijn de vervelende bijproducten van het roken geëlimineerd. Een asbak is niet nodig omdat de toppen eenvoudig weggegooid kunnen worden nadat hun heilzame componenten eraan zijn onttrokken. Verstopte pijpjes is iets wat tot het verleden behoort, er is geen harsaanslag meer, en tanden verkleuren niet door al die hete rook.

Bovendien wordt de geur die verbonden is met verbranding sterk verminderd. Hoewel de geur niet volledig wordt weggenomen blijft het niet zo lang hangen en is het niet zo merkbaar als bij het roken; als gevolg hiervan draagt de geur ook niet zo ver. Dit is een enorm voordeel voor zowel het ongemerkt roken alsook het voorkomen dat de geur in meubels, kleding, gordijnen en haren trekt. Het is ook veel buur-vriendelijker, want de kans dat ze worden blootgesteld aan passief meeroken of geconfronteerd worden met ongewenste geuren vermindert door de hierboven genoemde factoren.

Een ander voordeel van verdampen is dat de kans op een brand of verschroeid haar wordt verminderd wanneer de aansteker uit het proces wordt gehaald.

Vaporizers

DE SLIMME FINANCIËLE KEUS

Het uiteindelijke voordeel wat van vaporizers zulke no-brainers maakt is het feit dat ze een veel efficiëntere manier van roken opleveren. Bij het roken verdwijnen veel van de componenten uit de toppen in de lucht, ongeacht of zij worden ingeademd of niet. Dit komt omdat het vuur blijft branden zolang er brandstoftoevoer beschikbaar is. Als de cannabis 30 procent van de tijd wordt gerookt door de patiënt of de enthousiast, dan is er sprake van een aanzienlijk verlies. De verdamper gebruikt veel van het THC-gehalte van de cannabis, wat betekent dat op een fundamenteel niveau door de aard van de verdamping een betere benutting plaatsvindt.

Laten we, om het een en ander in perspectief te zetten, een vaporizer van € 200 eens vergelijken met met een pijp. Onze voorbeeldroker is een gewone medische patiënt die voor ongeveer € 20 aan cannabis per week rookt om zijn angsten en klinische depressies te verzachten. Als zijn vaporizer slechts 30 procent zuiniger is dan de traditionele methode van het rollen van toppen tot een sigaret, zal hij voor ongeveer € 6 per week aan cannabis verspillen. Dit komt neer op € 312 per jaar die hij met een vaporizer bespaart, of anders gezegd; binnen een jaar bespaart hij 50 procent meer dan de aanschafkosten van de verdamper. De vaporizer-modellen worden vaak gebouwd voor een lang leven, wat betekent dat de besparingen jaar in jaar uit terugkomen. De vaporizer betaalt zichzelf binnen slechts acht maanden terug.

Met al deze voordelen zal het duidelijk zijn dat een vaporizer is een fantastische keuze is. Zoals de goede naam van cannabis in de hele wereld wordt hersteld, zullen ook meer en meer mensen ontdekken dat een verdamper is een zeer slimme keuze is.

buy Boundless CF Vaporizer

Van gemakkelijk te gebruiken draagbare vaporizers tot luxueuze en uitgebreide hoogwaardige. Hier in de vaporizer categorie van Royal Queen Seeds vindt je gegarandeerd de perfect vaporizer die past bij je unieke behoeften en budget.

Buy Vaporizer
 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.