WAT IS EEN BAD CANNABIS TRIP?

Een bad cannabis “trip” is heel normaal en kan om talloze redenen ontstaan. Omdat elke gebruiker en elk product anders is, is het moeilijk om de specifieke oorzaken ervan aan te wijzen. Wel kunnen we je vertellen dat alles - van je gezelschap tot de muziek waarnaar je luistert - een trigger kan zijn. Om nog niet eens te beginnen over de specifieke soorten en producten die je gebruikt. En het aantal hijsjes, dabs of hapjes dat je hebt genomen. Je tolerantie is echter niet per se van belang.

De ervaring die je hebt na het gebruiken van cannabis verschilt van persoon tot persoon. Bovendien hebben verschillende soorten wiet verschillende effecten. Van edibles is bijvoorbeeld bekend dat het langer duurt voordat het effect intreedt, maar dat de high vaak intenser is en langer aanhoudt. Het is altijd belangrijk om het rustig aan te doen wanneer je een nieuwe vorm van cannabis probeert.

VEELVOORKOMENDE SYMPTOMEN VAN EEN BAD TRIP

Een bad trip kan verschillende symptomen hebben, maar er is een aantal veelgenoemde verschijnselen. Een van de mogelijke signalen is een verdoofd gevoel in je gezicht. Dit kan samengaan met zweten, kortademigheid en bleek zien. Het is normaal om angstig te zijn wanneer je niet weet wat er aan de hand is. Deze angst kan gevolgd worden door maagproblemen, wat ertoe kan leiden dat je gaat overgeven. Dit is echter afhankelijk van je specifieke omstandigheden. Meestal wordt het overgeven veroorzaakt doordat mensen zich zorgen maken over het ongemakkelijke gevoel. De maag is namelijk nauw verbonden met het zenuwstelsel. Wanneer je aan je psychologische gevoelens blijft denken, worden ze uiteindelijk omgezet in lichamelijke gevoelens.

Als je niet weet wat er aan de hand is, kan het inderdaad een heel verontrustende sensatie zijn. “Te high” zijn is nooit goed. Het is altijd een optie om te wachten en je te concentreren op de gedachte dat je heus niet als allereerste persoon ter wereld aan een overdosis marihuana overlijdt. Maar voor het geval dat het vaker voorkomt dan je zou willen, zijn wij er om je te leren hoe je bad trips kunt voorkomen.

Veelvoorkomende Symptomen Van Een Bad Trip

HOE VOORKOM JE EEN BAD CANNABIS TRIP?

Aangezien er zoveel verschillende oorzaken voor deze vervelende situatie zijn, is het heel moeilijk om met zekerheid te zeggen welke voorzorgsmaatregelen 100% effectief zijn. We kunnen je wel een paar tips geven waarvan bekend is dat ze helpen. Of op zijn minst voor gemoedsrust zorgen (wat extreem belangrijk is tijdens een bad trip).

Zorg ervoor dat je je in een situatie bevindt waarin je op je gemak bent. Te high zijn tijdens een familiediner is het perfecte recept voor een enorme bad trip. Of als je bijvoorbeeld op straat loopt en paranoïde bent omdat je bang bent dat de politie opeens op komt dagen. Door gewoon eerlijk naar jezelf te zijn, kun je de kansen op een bad trip al minimaliseren. Omring jezelf met mensen met wie je graag samen bent en die je niet veroordelen. Heb liever geen onbekenden in de groep bij wie je je niet op je gemak voelt. Wanneer de wiet even hard aankomt, helpt zo’n omgeving je niet om te ontspannen.

Daarnaast werkt het om een veilige plek voor jezelf te kiezen waar je indien nodig in je eentje kunt ontspannen. Zorg er dus voor dat je in huis een rustige kamer ter beschikking hebt, of een auto in de buurt van je sessie. Dat vermindert je angst absoluut. En let er tot slot op dat je goed eet en tijdens het gebeuren goed gehydrateerd blijft. Dit zorgt ervoor dat je lichaam minder onder stress komt te staan en kan de effecten van de high zelfs minimaliseren.

Hoe Voorkom Je Een Bad Cannabis Trip?

HOE ROEP JE EEN BAD TRIP EEN HALT TOE?

Zoals gezegd, kan een bad trip heel moeilijk te voorspellen en dus ook te voorkomen zijn. Het kan gebeuren dat je alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen en dat je je toch ongemakkelijk high voelt. Laten we eens onderzoeken wat je in zo’n scenario kunt doen.

Wanneer je dit voelt opkomen, onttrek je dan aan de situatie en ga zitten. Zoek een rustig plekje waar je alleen kunt zijn. Vraag je vrienden om frisdrank of een suikerrijk drankje. Dit geeft je bloedsuikerspiegel een boost. Als de trip langer blijft aanhouden, neem dan iets zoets te eten. Een stukje cake of wat koekjes kunnen goed helpen. Als je een koffiedrinker bent, kan een kopje koffie je ook oppeppen. Laat het echter staan als je geen ervaren cafeïnegebruiker bent, want het kan je angst juist ook versterken. Probeer om je, nu je voor de lichamelijke aspecten hebt gezorgd, te ontspannen. Focus je op het feit dat dit alles slechts tijdelijk is en dat je in het ergste geval moet overgeven. Er zijn geen permanente effecten.

Ga niet tv kijken of muziek luisteren. Dit kan je ogen en hoofd alleen maar meer stress bezorgen. Sluit je ogen als dat lukt zonder dat je er duizeliger en misselijker van wordt. Wanneer je weer het gevoel hebt dat je wat capabeler bent en de controle meer terug hebt, klets dan met een vriend. Ga even naar buiten en probeer jezelf af te leiden. Voor je het weet, ben je weer een aantal hijsjes aan het nemen in een nieuwe ronde.

Hoe Roep Je Een Bad Trip Een Halt Toe?

HOE HELP JE JE VRIENDEN?

Nu je weet hoe je tijdens een bad trip voor jezelf kunt zorgen, is het ook handig om te weten hoe je je vrienden kunt helpen. Dat helpt jou en je vrienden om een zo aangenaam mogelijke ervaring te hebben.

Wees aanwezig, maar niet obsessief. Het laatste wat je vriend wil, is dat iemand hem/haar elke vijf seconden vertelt om adem te halen. Zorg ervoor dat je de belangrijkste vragen eenmaal stelt en het daarbij laat. Vraag of ze iets willen eten/drinken, of dat ze hulp nodig hebben om ergens anders heen te gaan. Zorg ervoor dat je vriend(in) je echt in de buurt wil hebben. Vat het niet persoonlijk op als iemand liever alleen gelaten wil worden; dat is volkomen normaal.

Een bad trip is nooit het einde van de wereld, maar wanneer je het eenmaal ervaart, kan het absoluut zo voelen! Je hoeft alleen maar te denken of je vriend(in) helpen beseffen dat zo’n situatie heel vaak voorkomt. Het overkomt elke gebruiker wel op een bepaald punt. Zolang je verantwoord gebruikt, heb je alles onder controle. Vergeet niet om plezier te hebben en elkaar te steunen!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.