USA DAYS — Haast je om 50% te besparen Bespaar Nu 

By Luke Sumpter

We roken allemaal wiet om uiteenlopende redenen. Sommigen zijn dol op de ontspannende effecten ervan, terwijl anderen graag diepzinnige gesprekken willen voeren. En dan zijn er nog stoners die wiet roken omdat het ze helpt los te komen en te lachen!

Wiet zorgt ervoor dat we dingen om ons heen, en onszelf, minder serieus nemen. Dankzij het kruid zien we het leven door een humoristische bril. Zelfs de meest alledaagse zaken zijn plotseling hilarisch.

Maar waarom laat wiet mensen zo lachen? En daar bedoelen we niet licht grinniken mee, maar intense, melige lachbuien.


Waarom Mensen Lachen

Maar allereerst, waarom lachen mensen überhaupt? Het blijkt dat lachen een belangrijke rol speelt bij de menselijke communicatie. Zo'n belangrijke rol zelfs, dat we al lachen voordat we onze eerste woorden uitspreken.

Lachen is ook een belangrijk sociaal fenomeen. Je geeft er namelijk mee aan dat je openstaat voor verbinding. Vanuit evolutionair oogpunt was lachen ook belangrijk. Zo liet men met lachen waarschijnlijk aan vreemden zien dat men zich in veilig gezelschap bevond.

Onder vrienden en familie fungeert lachen bij primaten zelfs als vervanging voor verzorging. Wij zijn niet langer dicht behaard, dus wij hoeven elkaar niet meer te vlooien, maar lachen is het ideale alternatief om nauwe banden te smeden en te behouden.

Als het doorgeven van een joint in je vriendenkring nog niet genoeg is om verbondenheid te voelen, dan zal het bulderende gelach dat zeker wel voor elkaar krijgen!

Waarom Lachen Goed voor Je Is

Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord dat lachen het beste medicijn is. En deze uitspraak komt niet zomaar uit de lucht vallen. Met een goede lachbui komen er namelijk gelukschemicaliën in je hersenen vrij, maar het is ook over het algemeen goed voor je lijf. Ontdek hieronder de belangrijkste voordelen van regelmatig lachen.

Ontspant het lichaam

Als je lacht, voel je je rustig en op je gemak. Je spieren ontspannen en spanning verdwijnt, in elk geval tijdelijk. 

Verlicht emotionele spanning

Overmatige emotionele spanning is niet goed voor je lijf. En het hedendaagse leven brengt veel stress met zich mee. Als je lacht, doorbreek je die cyclus met positieve emoties en versterkte relaties. 

Ondersteunt je gezondheid

Net als met het roken van een joint, komt er met lachen veel van het gelukshormoon dopamine in je hersenen vrij. 

Verbrandt calorieën

Als je lacht, gebruik je veel verschillende spieren in je lichaam. En spieren vereisen energie om zich aan te spannen. Als je genoeg lacht tijdens een rooksessie, verbrand je op een geweldige manier calorieën. Zo gaan die munchies niet op je heupen zitten!  

Waarom Moet Je van Wiet Lachen?

Iedereen weet dat wiet synoniem is aan pret. Waarschijnlijk heb je dan ook genoeg momenten van hysterische giebelbuien met je vrienden meegemaakt. Maar waarom moet je eigenlijk van wiet lachen?

Zoals voor bijna alles geldt binnen de wietwetenschap, moet de exacte oorzaak hiervan nog worden ontdekt. Toch lijkt onderzoek wel aan te tonen dat het roken van wiet iedereen wat meliger maakt. Dit komt vanwege een verschuiving in de cognitieve activiteit[1].

Specifieker: zodra THC de hersenen bereikt, jaagt het bepaalde groepen neuronen aan die met lachen verband houden. Cellen in de frontale en temporale lob ontvangen hierbij meer zuurstof en voedingsstoffen, omdat er meer bloed naar deze gebieden stroomt.

Het roken van wiet trakteert gebruikers ook op een ontspannen, vredige sensatie. Je humeur verbetert sterk, waarbij je op de bank wilt blijven hangen en in een gelukzalige toestand over allerlei trippy onderwerpen gaat kletsen.

De kans op giechelen om rare opmerkingen en flauwe grappen is veel groter als je ontspannen bent. Tegenwoordig bevinden we ons vaak in een constante toestand van stress. Als je dan eindelijk tot rust komt, ben je veel vatbaarder voor deze vrolijke effecten.

Waarom Moet Je van Wiet Lachen?

Welke Soort Maakt Vrolijker: Indica of Sativa?

Oorspronkelijk gebruikte men de begrippen 'indica' en 'sativa' om de twee subsoorten van de cannabisplant te beschrijven, met elk unieke psychotrope effecten. Indica strains zijn lange tijd in verband gebracht met een lichamelijke stone en een ontspannen mentale toestand. Sativa's werden daarentegen vooral in verband gebracht met verkwikking van lichaam en geest.

Het idee van deze typische effecten is inmiddels echter achterhaald. Wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat hoogstwaarschijnlijk de terpenen verantwoordelijk zijn voor de verschillen in effect. Terpenen zijn aromatische moleculen die de unieke geuren en smaken van elke soort bepalen. De terpenenprofielen van zowel indica- als sativa-soorten kunnen behoorlijk verschillen, wat betekent dat de effecten niet per se worden bepaald door de soort (indica dan wel sativa).

In onderzoek is zelfs geopperd om de woorden 'strains' of 'soorten' helemaal te schrappen. Deze onderzoekers zeggen dat het passender is om de term 'chemovar' (chemische variëteit) te gebruiken om wietsoorten te classificeren.

Hoogstwaarschijnlijk laten bepaalde chemovars met specifieke terpenen je eerder lachen bij een klassieke stonerfilm dan andere. Een voorbeeld: het ontspannende terpeen myrceen werkt relaxend en zorgt voor minder remmingen. Dit vergroot natuurlijk de kans op een daverende lachkick.

Limoneen en pineen doen ook wonderen voor wat betreft het verbeteren van de stemming. Je voelt je hierbij meer op je gemak. Dankzij deze terpenen doe je bewuster mee aan gesprekken en vang je elke zin op. Uiteindelijk giechel en lach je daarbij meer.

De Beste Melige Wietsoorten van 2021

Bijna elke wietsoort heeft het vermogen om een bulderende lach op te wekken. Toch zijn sommige soorten hiervoor geschikter dan andere. Onderstaande strains staan garant voor heerlijke ontspanning, waardoor je in no time gierend over de grond rolt. Dit zijn de meligste wietsoorten van 2021: 

El Patron

Wil je even lekker gek doen? Dan moet je El Patron roken. Deze krachtige soort slaat lekker hard in en haalt de geest uit de standaardmodus. Rook deze wiet en spanning verdwijnt als sneeuw voor de zon, terwijl zalige, euforische gevoelens je gemoedstoestand overnemen. De 22% THC werkt samen met kruidige en peperachtige terpenen, zodat je lekker uit je dak kunt gaan. Geloof je ons niet? Steek een bowl aan, zet een leuke comedy op en maak je klaar om die lachspieren aan het werk te zetten!

Naast het opwekken van hysterische lachbuien, verwent El Patron je ook met aantrekkelijke toppen. Verlekker jezelf aan de prachtige dieppaarse en donkergroene tinten, afgewerkt met een dikke laag glinsterende hars. Deze productieve wietplant floreert vooral in een warm klimaat, maar trakteert je in bijna elke omgeving op een royale oogst.

Binnen produceren de planten tot wel 550g/m² in een bloeitijd van 9-10 weken. Buiten mag je rekenen op 600g/plant. Het oogstmoment valt eind oktober.

El Patron

El Patron
AMG x Shiva
450 - 500 gr/m
90-130 cm
9 - 10 weken
THC: 22%
Sativa 60% Indica 40%
550 - 600 gr/plant
140 - 200 cm
Eind oktober
Krachtig, Stoned

Koop El Patron

Shogun

Met Shogun breng je je lichaam en geest naar een hogere dimensie. Na het roken van deze wiet lijken kleuren feller. Je eten smaakt bovendien lekkerder en alles wordt veel grappiger. Deze toppen zijn absoluut geen optie als je nog moet werken, tenzij je je schaterbuien kunt inhouden.

Het torenhoge THC-gehalte van 25% zorgt dat de THC de bloed-hersenbarrière onmiddellijk passeert. De bloedtoevoer naar het melige deel van je brein neemt vervolgens toe. Denk je dat zo'n hoog percentage van deze cannabinoïde niet volstaat? Weet dan dat de enorme hoeveelheid pineen je aandachtsspanne, focus en waarneming van grappige zaken verbetert.

Shogun verwent je met een lonende opbrengst. Je kunt dan ook wekenlang van intense lachbuien genieten. Binnen bereiken de planten een hoogte van 90-140cm. Ze produceren daarbij ongeveer 550–600g/m² in een bloeitijd van 9-11 weken. Buiten staan de planten graag tussen combinatieplanten. De buit bedraagt daar ongeveer 750g/plant, afkomstig van gemiddeld grote wietplanten van 190cm hoog.

Shogun

Shogun
Amnesia Haze x Gorilla Glue 4
550 - 600 gr/m2
90 – 140 cm
9 - 11 Weken
THC: 25%
Sativa 70% Indica 30%
650-750 gr/plant
150 - 190 cm
Eind oktober
Helder, Rustgevend, Stimulerend, Vrolijk

Koop Shogun

Royal AK Automatic

Ondanks haar naam, vuurt Royal AK Automatic niets anders dan liefde en vrede af. Dankzij deze melige wietsoort lig je op feestjes zelfs helemaal in een deuk met volslagen vreemden. Ze stelt je al binnen enkele minuten gerust en daarna wordt het alleen maar beter!

Dankzij het gematigde THC-niveau is de high precies goed, en ligt deze ergens tussen helder en knetterstoned in. Je voelt je sociaal, spraakzaam en ad rem. Bovendien verwennen de aardse, peperachtige en zure terpenen je smaakpapillen bij elke trek. Toch betekenen de lachbuien niet dat je niets gedaan krijgt. Ze motiveert je ook, waarbij de wereld net even wat kleurrijker wordt. Geniet overdag van deze wiet voor positieve vibes en geweldige productiviteit.

De bloeitijd van Royal AK Automatic is met 6-8 weken razendsnel. De totale levenscyclus bedraagt daarbij 11-12 weken. Je kunt uitkijken naar geweldige opbrengsten, ongeacht waar je kweekt. Binnen oogst je ongeveer 350g/m². Als je echter liever buiten kweekt, kun je je voorraadpotten met 160g/plant vullen.

Royal AK Automatic

Royal AK Automatic
AK 47 x Ruderalis
275 gr - 350 gr
60 - 70 cm
6 - 8 weken
THC: 15%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
110-160 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Motiverend, Vrolijk

Koop Royal AK Automatic

Purple Queen Automatic

Purple Queen Automatic is met gemak een van de mooiste soorten van onze gehele catalogus. Haar dieppaarse toppen stralen in elke kweekruimte klasse uit, en je vrienden staan sowieso versteld als je deze tevoorschijn tovert. Maar het draait niet alleen om uiterlijk vertoon. Ze brengt je ook in de juiste stemming om te ontspannen en heerlijk te lachen. Deze wietsoort is ideaal voor relaxte rooksessies met goede vrienden. Deel een joint en verhalen met elkaar en ervaar gezamenlijk humoristische euforie.

Het eindproduct van deze melige wietplant bevat 16% THC. Daarmee brengt ze je precies in de juiste stemming, zonder te overdrijven. Wil je deze toppen echt goed ervaren? Maak er dan heerlijke edibles mee. De high intensiveert hierdoor en de citrusachtige en aardse terpenen treden zo nog meer op de voorgrond.

Kies deze soort ook als je snel wilt oogsten. Deze razendsnelle autoflower oogst je 8-9 weken na het kiemen al. Kijk daarbij toe hoe je planten binnen opklimmen tot een hoogte van 90-130cm, waarna je er 350–400g/m² vanaf haalt. Buiten kun je je op een oogstgewicht van 100-150g/plant verheugen.

Purple Queen Automatic

Purple Queen Automatic
Purple Queen x Critical Auto
350 - 400 gr/m2
90-130 cm
6 - 7 Weken
THC: 16%
Sativa 15% Indica 80% Ruderalis 5%
100-150 gr/plant
90 - 140 cm
8-9 weken na ontkiemen
Euforisch, Rustgevend

Koop Purple Queen Automatic

Euphoria

Deze naam is een perfecte weerspiegeling van het effect van deze plant. Euphoria is vergelijkbaar met therapie na een lange dag ploeteren op je werk. Ga naar huis, maak wat te eten, rook een bowl en zet een film op. Al snel voel je je spieren smelten, vervelende gedachten verdwijnen en een grote grijns op je gezicht ontstaan.

Het cannabinoïden-profiel van Euphoria onderschrijft dit zeer ontspannende effect. De paars-groene toppen produceren 9% THC, samen met een flinke hoeveelheid CBD. Dit is een zalige mix als je je geest helder wilt houden. Bovendien maak je hiermee een einde aan spanning en voorkom je malende gedachten. Je kunt deze soort de hele dag door roken, zonder overweldigende gevoelens te krijgen.

Kun je niet wachten om deze wiet in handen te krijgen? Dat hoeft ook niet! Je oogst deze planten 8-9 weken na het begin van de bloei al. Binnen mag je rekenen op een opbrengst van 450–500g/m². Buiten, onder het zonnetje, produceren de planten echter 450–500g/plant.

Euphoria

Euphoria
Great White Shark x CBD dominant plant
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 9 weken
THC: 9%
Sativa 20% Indica 80%
450 - 500 gr/plant
120 - 150 cm
Begin Oktober
Fysiek Ontspannend, Gebalanceerd, Rustgevend

Koop Euphoria

Wiet en Lachen: het Beste Medicijn

Lachen is echt gezond! Voel je je down, geïsoleerd of ben je te veel in gedachten verzonken? Je voelt je bijna altijd beter na een flinke lachbui met vrienden of familie. Gebruik de melige wietsoorten uit dit artikel en doe je voordeel met de opbeurende kracht van wiet!

External Resources:
  1. Altered regional blood volume in chronic cannabis smokers - PubMed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.