WAAROM MENSEN LACHEN

Robert Provine is verbonden aan de Universiteit van Maryland (Amerika). Voor zijn boek Laughter: A Scientific Investigation" analyseerde hij het lachen van de mens. Hij maakte opnamen van meer dan 1200 lachaanvallen en de resultaten zijn verrassend te noemen. Minder dan 20% van het gelach werd veroorzaakt door iets wat men doorgaans als "grappig" beschouwt. Het meest werd er gelachen om opmerkingen in de trant van "Ik vat 'm" en "Heb jij nog iets van Piet vernomen?"

Hij noteerde tevens dat 99,9% van het gelach het gesprek niet verstoorde. Bijna 100% van de lachbuien liep synchroon met intervallen en pauzes tijdens de gesprekken. Dit deed Provine concluderen dat lachen in de kern sociaal is. Het is dus niet zo dat het een consequentie is van iets grappig vinden. Lachen heeft een communicatief doel en Provine gelooft dat het vele jaren voor de spraak is ontstaan. Misschien wel miljoenen jaren.

Hierdoor kunnen we concluderen dat lachen meer is dan slechts een reactie op humor. Het is een belangrijk instrument en een bouwsteen van wat we de samenleving noemen. Het maakt deel uit van de essentie van mensen als sociale wezens. Het stelt ons in staat over te brengen dat wat niet op een andere manier gedeeld kan worden. Ongeacht het ontstaan, is vast iedereen het er over het algemeen over eens dat lachen een prettige ervaring is. Niet al het lachen is noodzakelijk vreugdevol of gerelateerd aan humor. In de meeste sociale verbanden is het een teken van opwinding, pret en plezier.

Omdat we om te beginnen al zo weinig over de oorzaak van wat ons aan het lachen maakt, weten, lijkt het moeilijk om te bepalen waarom mensen moeten lachen nadat ze cannabis hebben gebruikt. Er zijn geen spijkerharde bewijzen. Maar we kunnen alsnog kijken naar enkele punten die ons kunnen helpen dit vreemde, interessante verband te begrijpen.

Serotonine Y Dopamina Cannabis

WAAROM CANNABIS LACHEN OPWEKT

Ons lachen wordt in verband gebracht met de rechter frontale kwab en de linker temporale kwab van de hersenen. Onderzoek heeft aangetoond dat cannabis de bloedstroom naar deze hersengebieden stimuleert. Hoewel we niet volledig begrijpen waarom dit verantwoordelijk is voor het stimuleren van het lachen is het een goed begin. Maar er zijn meer algemene factoren die ons een beter inzicht in dit fenomeen verschaffen.

Cannabis verbetert je humeur. Vanwege het simpele feit dat je je er doorgaans beter door gaat voelen, ben je eerder geneigd om te lachen als er wat te lachen valt. Een van de belangrijkste functies van het endocannabinoïdesysteem is het reguleren van neurotransmitters, zoals serotonine en dopamine. Dit zijn de twee meest essentiële neurotransmitters die de stemming verbeteren. Cannabis verhoogt de aanwezigheid van beide in de hersenen. Vervolgens voel je je, wat algemeen zo beschouwd wordt, "beter."

In onze hersenen tref je ook neurotransmitters aan die men spiegelneuronen noemt. Die zorgen ervoor dat je moet gapen als je iemand anders ziet gapen. Hetzelfde geldt voor lachen. Als je iemand anders ziet lachen en pret maken, voel jij je ook een stuk beter. Dat geldt met name in situaties waarin jij en een vriend allebei stoned zijn. Verschrikkelijke lachbuien zijn hierbij een normaal fenomeen.

Dit hangt desalniettemin van een reeks factoren af. Denk aan de omgeving, het gezelschap en het allerbelangrijkste, de soort cannabis die gebruikt wordt. De karakteristieken van de toppen die je rookt, hebben een grote invloed op je high en daarom op je gegiechel.

DE BESTE SOORTEN VOOR EEN LACHBUI

We hebben een lijstje voor je samengesteld met vijf strains. Het zijn stuk voor stuk goede keuzes die een sterke high en schitterende toppen produceren. Maar wat ze helemaal interessant maakt voor dit artikel is dat ze allemaal je stemming verbeteren. Van deze soorten krijg je gegarandeerd onstuimige lachbuien met je vrienden.

Slechts twee van deze soorten zijn sativa dominant. Dat is normaal omdat sativa's doorgaans een wat meer energieke/creatieve high veroorzaken in plaats van een inspirerende en vrolijke high. In de meeste sociale omstandigheden, genietend van een goed gesprek, bevind je je waarschijnlijk in een comfortabele ruimte. En dat is ideaal voor indica's.

We beginnen met de sativa's, omdat die wat anders zijn.

SATIVA DOMINANT

Sour Diesel is een schitterende plant die volkomen terecht wereldberoemd is geworden. De potente soort produceert sterke toppen die vol met hars zitten en bevallen je zeker. De inspirerende high gaat gepaard met een verrukkelijk aroma en heerlijke smaaksensatie. Je kunt rekenen op bijzonder doordringende kruiden en zure geuren die goed bij de smaak passen. Met deze strain die in de top 3 van Leafly omschreven staat als "vrolijk," "inspirerend" en "euforisch," kan het haast niet anders dan dat je gaat giechelen.

Sour Diesel Royal Queen Seeds

Sour Diesel

Sour Diesel

Genetic background Original Diesel x (Northern Light x Shiva x Hawaiian)
Yield indoor 475 - 525 g/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Late October
Effect Physical, clear high

Buy Sour Diesel

Vervolgens hebben we de fantastische Kali Dog. Ze heeft een THC-gehalte dat wel tot 18% kan oplopen en dat is een goede reden om met deze soort een lacherige, euforische high op te wekken. Hoewel ze sativa dominant is, heeft de plant alle klassieke kenmerken van een indica. Met de vette toppen, skunkachtige en doordringende aroma's en haar complexe smaakprofiel veroorzaakt ze fantastische effecten. Deze lijken op die van een van haar ouders: OG Kush. Ook dit is een robuuste strain die gewoonweg niet teleurstelt.

Kali Dog Royal Queen Seeds

Kali Dog

Kali Dog

Genetic background Chemdawg x Sour Diesel
Yield indoor 450 - 500 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 9 - 10 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 40% Sativa, 60% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time Late October
Effect Cerebral and uplifting

Buy Kali Dog

INDICA DOMINANT

Euphoria is wat de naam betreft in ieder geval een toepasselijke soort op deze lijst. De fantastische toppen die zeer geschikt zijn voor mensen met sociale fobieën veroorzaken een ontspannende en aangename high. Dit zorgt ervoor dat je stemming verbetert waardoor je eerder geneigd bent te lachen. Euphoria bevat slechts 9% THC en staat garant voor een prettig gebalanceerde fysieke en cerebrale high.

Euphoria Royal Queen Seeds

Euphoria

Euphoria

Genetic background Great White Shark x CBD dominant plant
Yield indoor 450 - 5002
Height indoor 60 - 100
Flowering time 8 weeks
THC strength THC: 9%(aprox.) / CBD: High
Blend 20% Sativa, 80% Indica, 00% Ruderalis
Yield outdoor 450 - 500 g/per plant (dried)
Height outdoor 120 - 150 cm
Harvest time Early October
Effect A motivating and inspiring feeling

Buy Euphoria

De volgende indica die we geselecteerd hebben, is Pineapple Kush. Haar overweldigende toppen zorgen ervoor dat je werkelijk van je stoel valt van het lachen. De combinatie van Pineapple en OG Kush produceert volop toppen die fruitig en zoet geuren. De smaken komen goed overeen met het THC-gehalte van 18% waar je van geniet. Van Pineapple Kush raak je ontspannen en geïnspireerd vanwege de hoofdzakelijk mentale high die ze veroorzaakt. Het is een prima keuze voor mensen die last van angst hebben, maar ook voor degenen die behoefte hebben aan een flinke lachbui.

Pinneaple Kush Royal Queen Seeds

Pineapple Kush

Pineapple Kush

Genetic background Pineapple x O.G. Kush
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 70 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 80% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 120 - 180 cm
Harvest time Late September
Effect Relaxing and full of flavour

Buy Pineapple Kush

Nu we het toch over Pineapple Kush hebben, kunnen we net zo goed een van de ouders vermelden. OG Kush heeft aan de basis gestaan van veel strains en je hebt er ongetwijfeld weleens van gehoord. De plant komt oorspronkelijk uit Californië. Maar ze is dankzij haar doordringende aroma en sterke effecten inmiddels over de hele wereld bekend. De werking is bijzonder krachtig, zowel fysiek als mentaal. Je kunt ervan uitgaan dat de high sterk, maar gebalanceerd is.

Og Kush Royal Queen Seeds

OG Kush

OG Kush

Genetic background Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
Yield indoor 425 - 475 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 7 - 9 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 25% Sativa, 75% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time October
Effect Relaxing and full of flavour

Buy OG Kush

LACHEN IS GEZOND

We hebben ons best gedaan je te laten zien waarom mensen lachen en welke soorten geschikt zijn om je daarbij te assisteren. Nu kun je in het vervolg je high naar behoefte aanpassen. Wil je in de nabije toekomst een vrolijke strain met je vrienden delen? Dan dragen de bovenstaande soorten gegarandeerd bij aan de feestvreugde. Je maakt kennis met de verborgen komische talenten van je vrienden. En zij met de jouwe.

Realiseer je dat lachen iets positiefs is. Het is een van de leukste effecten die cannabis kan veroorzaken. Even afstand nemen van de rest van de wereld met al haar problemen. Dat zorgt er zeker voor dat jij en je vrienden een vrolijke tijd hebben. Probeer het maar eens! Je weet toch, dat is nu precies het doel van een vrolijke sociale rookbijeenkomst.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.