🤯 Autoflower Madness: pak tot wel 50% korting  ⏤ BESPAAR NU 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By Luke Sumpter

Creativiteit is een typisch menselijke eigenschap. Onze hersenen stellen ons in staat gedachten en ideeën tot uiting te brengen in tastbare zaken. Volgens de piramide van Maslow (Maslow's hierarchy of needs) bevindt onze creativiteitszin zich bovenaan "de piramide" en geeft dit betekenis aan ons leven.

Veel kunstenaars, kunstschilders en dichters worden geboren met een groot voorstellingsvermogen en een creativiteitszin waar ze hun hele leven uit kunnen putten. Anderen halen creativiteit uit unieke ervaringen en middelen die hun manier van denken veranderen.

WIET EN CREATIVITEIT: EEN DUURZAME RELATIE

Nu wil het toeval dat Moeder Natuur ons een handje kan helpen bij dit proces. Creativiteit kan namelijk geprikkeld worden met behulp van paddo's en planten. Een van die planten, cannabis, dient al duizenden jaren als een botanische bron voor menselijke creativiteit. Chinese dokters schreven het 2700 jaar voor onze jaartelling al voor om concentratiestoornissen te "genezen". Tegenwoordig beweren visionaire kunstenaars dat ze het - zo ongeveer - voor hetzelfde doel gebruiken.

DIVERGEREND VERSUS CONVERGEREND DENKEN

Denken en gedachten - dat is toch eigenlijk maar raar? De geluiden, beelden en ideeën die ons bewustzijn in- en uitvliegen zijn moeilijk te duiden. Of ze nu het resultaat zijn van afgevuurde neuronen of een metafysisch product, ze zijn uiteindelijk wat ons tot mens maakt.

Je denkt er misschien niet vaak over na, maar niet al het denken vindt op dezelfde manier plaats. Wetenschappers hebben dan ook twee primaire patronen geïdentificeerd voor gedachtestromen: convergerend en divergerend denken.

Convergerend denken refereert aan een lineair gedachtepatroon, gebaseerd op logica. Dit soort denken wordt ingezet als je feiten, getallen en heldere info moet verwerken. We zijn vooral afhankelijk van dit denken voor het oplossen van logische problemen, rekenen en andere activiteiten die één juist antwoord of resultaat vereisen.

Convergent Denken

Divergerend denken draait echter om onze verbeeldingskracht. Creativiteit, inspiratie, nieuwe ideeën en brainstormen: het vindt allemaal plaats in dit mentale domein. Convergerend denken bestaat uit kritische en wat we "verticale" gedachten noemen, terwijl divergerend denken gebruikmaakt van "horizontale" gedachten.

Cannabis zou ons kunnen helpen om over te schakelen van logisch, verticaal denken naar meer open, horizontaal en abstract denken. Deze omschakeling kan bij velen leiden tot nieuwe ideeën en artistieke doorbraken.

Divergent Denken

ONDERSTEUNING VAN DE WETENSCHAP

Dit is echter niet alleen op verhalen gebaseerd, ook de wetenschap staat erachter!

Een in 2011 gepubliceerd onderzoek in Consciousness and Cognition[1], richtte zich op het directe effect van wiet op onze creativiteit. Het onderzoeksteam werd geïnspireerd door het feit dat cannabis psychomimetische effecten lijkt te hebben. Deze effecten, bediscussieerden ze, leiden tot een verhoogd vermogen om je met niet-verwante concepten te verbinden - een kenmerk van divergerend denken.

De onderzoekers deelden de deelnemers van het onderzoek in twee groepen in: hoog-creatieven en laag-creatieven. Beide groepen ondergingen tests terwijl ze nuchter waren en moesten die vervolgens onder invloed van cannabis herhalen. De onderzoekers maten de score van creativiteit met tests voor verbale vloeiendheid, categorische vloeiendheid en woordassociatie.

De onderzoekers ontdekten dat laag-creatieven hetzelfde niveau van verbale vloeiendheid bereikten als nuchtere hoog-creatieven toen ze een high ervoeren. Na het analyseren van de resultaten concludeerden ze dat acuut cannabisgebruik de potentie heeft om divergerend denken te bevorderen.

DE LINK MET DOPAMINE

Wiet schijnt creativiteit te bevorderen door letterlijk onze manier van denken te veranderen. Met name THC verandert ons gedachteproces op chemisch niveau middels verandering van de dopaminespiegel.

Je hebt vast weleens van dopamine gehoord. Dit stofje staat bekend als het "vrolijke hormoon" en is de neurotransmitter die helpt bij het reguleren van mentale en emotionele reacties, alsmede motorische reacties. Als de dopaminespiegel daalt, kunnen zowel onze gemoedstoestand als creativiteit een grote dreun krijgen.

Het mag geen verrassing heten dat het dopaminergisch systeem een invloedrijke rol speelt bij creativiteit[2]. Zoals je misschien wel weet, veroorzaakt opname van THC een plotselinge toename van dopamine in de hersenen. Deze neurochemische verschuiving verbetert onze stemming, wat verklaart waarom we ons van wiet zo goed voelen!

THC passeert na het binnendringen van de bloedbaan via de longen of ons spijsverteringskanaal de bloed-hersenbarrière. Nadat het toestemming heeft om binnen te komen, begint het zich vast te klampen aan de vele CB1-receptoren in de hersenen. Dat leidt tot een verhoogde concentratie dopamine[3], een verbeterde neuronale activiteit en sensaties van euforie.

De Link Met Dopamine

TEVEEL VAN HET GOEDE?

Acuut cannabisgebruik stuurt golven van dopamine door de hersenen. Sommige mensen roken dan ook een joint voor ze van start gaan met een project, om innovatief te worden.

Te vaak en te lang gebruik van wiet kan echter ook een aanslag zijn op het dopaminergisch systeem. Excessieve en langdurige concentraties THC in de hersenen vragen vaak te veel van dopaminergische neuronen, waardoor het systeem afstompt.

Cannabis en creativiteit gaan wel hand in hand wanneer musici, kunstenaars en schrijvers het kruid met mate gebruiken. Een balans van inspirerende en verheffende highs en periodes van helderhoofdige onthouding zorgt voor de beste resultaten.

WANNEER MOET JE WIET GEBRUIKEN OM CREATIEVER TE WORDEN?

Het is misschien wel het effectiefst om je favoriete soort te bewaren voor de momenten waarop je diep in creatief werk duikt. Timothy Leary, beroemd psycholoog en voorvechter van psychedelica, adviseert een optimale set en setting voor het gebruik van drugs. Hoewel wiet niet geestverruimend is, zou een deugdelijke setting je wel kunnen helpen concentreren en het meeste uit je high en creatieve sessie te halen.

Andere creatievelingen vinden echter dat high zijn terwijl ze schrijven of componeren niet echt helpt. Deze mensen beweren dat het nuttiger is de twee ervaringen te scheiden. High zijn dient daarbij als een manier om nieuwe ideeën te vergaren en inspiratie op te doen, wat later tot uiting komt met een niet bedwelmde en heldere geest.

Verschillende creatieve projecten vereisen diverse benaderingen, dus of je nu wel of niet wilt roken tijdens of voordat je iets creëert, mag je zelf beslissen. De eindconclusie? Doe gewoon wat goed voelt.

WIET VOOR CREATIVITEIT: HET BELANG VAN DE DOSIS

Voordat je je halve voorraadpot oprookt en naar je kleurpotloden grijpt, zou je moeten overwegen de dosis een beetje te matigen. Luister echter niet naar ons; lees in plaats daarvan wat Psychopharmacology[4] te melden heeft.

Na het testen van lage (5,5mg) en hoge (22mg) doses THC op een groep proefpersonen ontdekten de onderzoekers dat de deelnemers met een hogere dosis vaak veel slechter presteerden bij divergerende denktaken. De auteurs merkten tevens op dat minder sterke wiet geen veranderingen teweegbracht in het geobserveerde divergerend denken. In plaats daarvan bleken lage doseringen hoogwaardige cannabis de manier te zijn.

VERSCHILLEN TUSSEN GEBRUIKERS

Als hoogst subjectieve ervaring, beïnvloedt het roken van wiet mensen op verschillende manieren. Ervaren gebruikers hebben doorgaans een hoge tolerantiedrempel en kunnen urenlang een bong of jointjes roken. Beginnende rokers kunnen echter al snel overweldigd raken na één trek van kwalitatief goede wiet. Maar ook voor ervaren gebruikers kunnen hoge doses cannabis schadelijk zijn voor de creativiteit, met name vergeleken met kleinere, gecontroleerde hoeveelheden.

TOP 5 WIETSOORTEN VOOR HET OPWEKKEN VAN CREATIVITEIT

Bepaalde soorten staan erom bekend dat ze de creativiteit verbeteren. Met andere woorden: ze zijn geschikt om divergerend denken te induceren. Je weet echter inmiddels dat het effect van wiet nogal kan verschillen. Toch bestaat er een algemeen geaccepteerde consensus over de meest "creatieve" strains, die we met trots aan je voorstellen.

ROYAL JACK AUTOMATIC

Het voornaamste effect van Royal Jack Automatic is een verheffende en creatieve high. Als deze begint in te treden, voel je je vrij en onbevreesd voor buitensporige ideeën. Hoewel dit een sativa-kruising is, zijn de indica-ouderplanten van Royal Jack verantwoordelijk voor het ontspannende gevoel waarvan ze je voorziet, samen met de focus die daarop volgt.

Royal Jack Auto

Royal Jack Auto
Jack Herer x Ruderalis
350 - 400 gr/m2
40 - 80 cm
7 - 8 weken
THC: 16%
Sativa 40% Indica 30% Ruderalis 30%
70 - 120 gr/plant
60 - 80 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Creatief, Motiverend

Koop Royal Jack Auto

ROYAL AK

Royal AK kreeg haar naam vanwege de sterke dreun die ze uitdeelt. Veel mensen noemen haar daarom een "one-hit wonder". Zelfs ervaren stoners zullen een dutje willen doen na slechts enkele trekken van deze soort. Als je echter weerstand biedt aan de drang om je op te krullen en in slaap te vallen, volgt er een ongelooflijk relaxte high. Je kalme geest kan in die staat unieke ideeën voortbrengen.

Royal AK

Royal AK
Columbian, Mexican, Thai & Afghan
525 - 575 gr/m2
80 - 140 cm
8 - 9 weken
THC: 19%
Sativa 60% Indica 40%
600-650 gr/plant
130 - 170 cm
Begin Oktober
Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Royal AK

SOUR DIESEL

Sour Diesel, vaak verkort tot Sour D, is een sativa-dominante kruising die is vernoemd naar haar scherpe dieselachtige aroma. Door deze geur, in combinatie met de unieke high die ze opwekt, is deze soort zeer geliefd. Over het algemeen maken gebruikers er melding van dat ze overspoeld worden door energieke, vrolijke en opbeurende sensaties.

Sour Diesel

Sour Diesel
Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
10 - 11 Weken
THC: 19%
Sativa 70% Indica 30%
550 - 600 gr/plant
150 - 200 cm
Eind oktober
Fysiek Ontspannend, Helder

Koop Sour Diesel

LEMON SHINING SILVER HAZE

Lemon Shining Silver Haze is een hoogwaardige sativa en gezegend met een geur en een smaak die doet denken aan vers gesneden citroen. Combineer dat krachtgevende aroma met 20% THC en je hebt het recept voor een krachtige en creatieve high. Misschien dat je wat worstelt met je focus, maar je zult verbaasd zijn over de tsunami van ideeën, ongeacht waarop je je richt.

Lemon Shining Silver Haze

Lemon Shining Silver Haze
Lemon Skunk x Shining Silver Haze
600 - 650 gr/m2
80 - 140 cm
9 - 10 weken
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
650 - 700 gr/plant
130 - 170 cm
Half Oktober
Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Lemon Shining Silver Haze

ROYAL COOKIES

Royal Cookies, ook een sativa-dominante kruising, is met 23% de THC-rijkste soort op onze lijst. Daarom is het verstandig haar met mate te consumeren. De high is overwegend spiritueel en de inspirerende, vrolijke buzz dijt waarschijnlijk uit tot pure euforie. Je raakt opgewonden van je eigen ideeën en bent onbevreesd om de inhoud van je hersenpan te ontdekken.

Royal Cookies

Royal Cookies
Forum Cookies S1
450 - 525 gr/m2
80 - 110 cm
8 - 9 weken
THC: 23%
Sativa 20% Indica 80%
450 - 500 gr/plant
140-180 cm
Half Oktober
Euforisch, Fysiek Ontspannend

Koop Royal Cookies

External Resources:
  1. Investigating the interaction between schizotypy, divergent thinking and cannabis use - ScienceDirect https://www.sciencedirect.com
  2. Dopamine and the Creative Mind: Individual Differences in Creativity Are Predicted by Interactions between Dopamine Genes DAT and COMT https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  3. The effects of Δ9-tetrahydrocannabinol on the dopamine system https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  4. Cannabis and creativity: highly potent cannabis impairs divergent thinking in regular cannabis users | SpringerLink https://link.springer.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.