By Luke Sholl

Onze omgeving is soms van grote invloed op ons gevoel van verbeeldingskracht en fantasie en dat is met name zo als we high zijn. Sommig plaatsen op deze wereld veranderen een doorsnee rooksessie in een magische belevenis. Hier volgen een paar bijzondere bestemmingen om high te bezoeken voor een ongelofelijke en bijzonder inspirerende ervaring!

COSTA BRAVA, SPANJE

Spanje is een waar paradijs voor fans van cannabis, met een actieve cannabiscultuur en wetten die vrij relaxed zijn wat betreft wiet. Het is de bestemming voor stoners uit heel Europa. Uitkijkend over de Middellandse Zee in het noordoosten ligt de Costa Brava. Dit is een locatie die voldoende te bieden heeft. Of je nu een "gewone" toerist bent of graag iets wilt roken. In tegenstelling tot het zuiden waar het gedurende de zomer vrij warm is, is het klimaat van de Costa Brava aangenaam mild. Je geniet er het hele jaar door van zanderige stranden, berguitzichten en rustige Spaanse dorpjes.

Als het je ding is, kun je je tijd doorbrengen op de stranden en hier eentje opsteken. Maar het is ook leuk deel te nemen aan andere activiteiten, zoals golf, trekking of fietsen. Wat de Costa Brava echter uniek maakt, is dat er overal veel cultuur en kunst valt te ontdekken. Kunstenaars, zoals Salvador Dalí, Joan Miró en Pablo Picasso, werden door de streek aangetrokken. Hierdoor is het een fantastische locatie voor moderne kunstliefhebbers. Vergeet niet het Dalí Theatermuseum in Figueres te bezoeken, dat een collectie Dalí-schilderijen heeft. Of ga naar het Casa-Museu Salvador Dalí in Port Lligat nabij Cadaqués. De rijke cultuur, omgeven door fantastische landschappen aan de voet van de Pyreneeën, maakt van de Costa Brava een ongelofelijk inspirerende en fantastische plaats om te ervaren als je high bent.

Costa Brava, Spain

ROCKY MOUNTAINS, COLORADO

Van alle plaatsen in de Verenigde Staten zijn de Rocky Mountains in Colorado beslist een van de toplocaties om te bezoeken als je high bent. Wat dacht je van het aanschouwen van spectaculaire zonsopkomsten over de fantastische bergpieken of het absorberen van de magische sereniteit van kristalheldere bergmeren, omgeven door ijzige gletsjers en majestueuze dennenbomen?

Colorado is niet alleen maar een fabuleuze plek om te bezoeken en te genieten van de meest fantastische vergezichten van deze wereld. Wat de staat met name voor cannabisliefhebbers zo fantastisch maakt, is de florerende legale industrie. Het is een van de Amerikaanse staten waar zowel medicinale als recreatieve cannabis voor het eerst legaal waren. Daardoor mogen mensen die ouder dan 21 jaar zijn 28g wiet bij zich dragen. Je hoeft daarvoor geeneens ingezetene van de staat te zijn. Nu cannabis legaal is in Colorado, duik je in grotere steden gewoon een plaatselijk dispensarium in. De toppen zijn doorgaans van topkwaliteit en ze verkopen er ook edibles en aanverwante artikelen. Het leuke is dat je in Colorado, vanwege het exploderende canna-toerisme, hele meutes gelijkgestemden tegen het lijf loopt!

Rocky Mountains, Colorado

KENAI FJORDS NATIONAL PARK, ALASKA

Het Kenai Fjords National Park in Alaska is van zo'n overweldigende schoonheid dat het wel een sprookjeslandschap lijkt te zijn. Bergen, ijs en verfrissend heldere bergmeren zorgen voor een surrealistisch landschap. Nergens kom je zo dicht bij de natuur als op deze plek! Laat je inspireren door de meer dan 40 gletsjers die als bevroren rivieren vanaf Harding Icefield stromen; het spectaculaire hoogtepunt van de Kenai Fjords. Maar er valt veel meer te ontdekken.

Als je ook cannabis wilt gebruiken op een van de allermooiste plekjes op onze aarde, is het mogelijk te overnachten in een van de openbare blokhutten voor een onvergetelijke rooksessie onder de sterrenhemel van Alaska. Ben je wat avontuurlijker ingesteld, onderneem dan een dagtocht naar de gletsjers. De fjorden zijn ook vanuit een bootje te bewonderen. Voor een unieke ervaring huur je een kajak om de gletsjers te verkennen. Als je mazzel hebt, bewonder je de beren, walvissen, otters en andere dieren van dichtbij!

Kenai Fjords National Park, Alaska

HET HISTORISCHE CENTRUM, LUXEMBURG STAD

In het Groothertogdom Luxemburg is een waar juweeltje te ontdekken: het historische centrum van de hoofdstad. In de oude stad vind je schitterende parken en aangelegde tuinen. De straatjes zijn van kinderkopjes waaraan prachtige panden uit de middeleeuwen te bewonderen zijn. Perfect voor een goede rooksessie; het is allemaal nog sprookjesachtiger als je wat kruid rookt. Je zou bijna je ridderkleren aantrekken!

De oude vestingmuren zijn nog steeds goed te zien en er zijn tal van oude bruggetjes. Historische oudheden zijn overal te bewonderen. Je hebt ook geen kaart nodig om deze geweldige locatie te bekijken. Volg gewoon je neus als je door de oude stad wandelt, je valt van de ene verbazing in de andere!

The Old Quarter, Luxembourg City

YUCATÁN, MEXICO

Er zijn niet veel plekken op de wereld die zo fascinerend zijn als het mystieke schiereiland Yucatán in Mexico. Je vindt er veel archeologische plaatsen uit de tijd van de Maya's. De Piramide van Kukulcán behoort tot een van de populairste en spectaculairste bezienswaardigheden. De legendarische Maya-piramide is perfect op de zon gericht. Tweemaal per jaar, tijdens de equinox, valt de schaduw van een slang op de trappen. Rook wat goede Mexicaanse wiet en je beleeft werkelijk een memorabele ervaring!

Maar de Piramide van Kukulcán is niet de enige inspirerende plaats om op het schiereiland Yucatán te bezoeken. Er zijn nog meer oudheidkundige plaatsen, zoals Uxmal, de piramide met afgeronde hoeken en gedetailleerde façades, die volgens de mythe in één nacht is gebouwd. En ook Dzibilchaltun, "de plaats met geschriften op steen" en de "Tempel van de Zeven Poppen". Meld je aan voor een bustour of huur een auto, om in je eigen tempo de Maya-ruïnes te verkennen, net zoals Lara Croft!

Yucatan, Mexico

WATERVALLEN VAN DE IGUAZÚ, ARGENTINIË

De naam "Iguazú" komt van een oud woord voor "groot water". En dat zijn deze watervallen! Ze zijn bestempeld tot een van de 7 Wonderen der Natuur door UNESCO. Er zijn weinig bezienswaardigheden die zo inspirerend zijn als de watervallen van Iguazú. Ze zijn dus een verplicht nummer om te bezoeken voor iedereen die in de gelegenheid is naar Argentinië te gaan. Volgens de legende wenste een oude godheid in het huwelijk te treden met de schone Naipí. Daar had zij echter weinig oren naar, dus ze vluchtte met haar geliefde Tarobá in een kano. Dat vond de godheid maar niets, dus hij splitste de rivier en veranderde de twee geliefden in een eeuwige waterval.

De enorme omvang en fantastische schoonheid van de watervallen zijn op zich al ongelofelijk. Maar als je ze bezoekt onder invloed van wat goede wiet verandert de ervaring in iets buitengewoons. Er zijn verschillende wandelpaden in de regio om te bewandelen, waarbij je geniet van de spectaculaire watervallen en het omliggende regenwoud.

Iguazu Falls, Argentina

6 INSPIRERENDE PLAATSEN OM HIGH TE BEZOEKEN - TOT SLOT

Het is een onvergetelijke ervaring om op deze plekken high te worden. Maar weet wel dat niet alle landen tolerant zijn als je wiet rookt. Dus als je er een opsteekt, doe je dat op eigen risico.

https://docs.google.com/document/d/1JGYkr_YfBmWyB73cprIZg_iUaWvdaUj7YrpbpGhnX-E/edit?usp=sharing

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.