By RQS Editorial Team

Met verschillende wetsvoorstellen wordt gepoogd om de manier te veranderen waarop het Mexicaanse rechtssysteem marihuana behandeld. De hoofdstad van het land heeft verschillende wetsvoorstellen ingediend die het legaliseren van kleine hoeveelheden marihuana moeten regelen en programma's om de verkoop en consumptie van cannabis te controleren. Daarmee hopen ze de deur te openen naar gereguleerde uitgiftepunten. Deze veranderingen in beleid zouden verlichting kunnen brengen met betrekking tot de gewelddadige drugsoorlogen. In de afgelopen 7 jaar hebben ongeveer 80.000 mensen het leven verloren als gevolg van conflicten tussen drugskartels en wetshandhavers. Bijna 30.000 mensen zijn verdwenen en een enorm aantal mensen zijn ontheemd geraakt. Deze cijfers noodzaken de Mexicaanse regering om te zoeken naar alternatieve manieren om de problemen aan te pakken.

Cannabis in Mexico

Het is nog steeds illegaal in Mexico om marihuana te kweken, verkopen of distribueren. In 2009 zijn de Mexicaanse wetten gewijzigd ten aanzien van decriminalisering van het bezit van maximaal 5 gram. Als iemand wordt betrapt met een hoeveelheid marihuana die onder de wettelijke limiet ligt, wordt hij voorgeleid aan een officier van justitie die de zaak overdraagt aan ambtenaren van de gezondheidsdienst. Men kan aangehouden en geregistreerd worden door de politie en vervolgens doorgestuurd naar een drugsbestrijdingsprogramma. Mexico-Stad is op zoek naar een wetsvoorstel dat het bezit van maximaal 5 gram marihuana binnen de stadsgrenzen legitimeert. De Partij van de Democratische Revolutie wil de wettelijke limiet op 30 gram hebben. Zij zijn de grootste voorstanders van legalisering in Mexico. Het gebruik van medicinale marihuana in Mexico is nog steeds illegaal; het kan echter door een afzonderlijk wetsvoorstel worden gelegaliseerd. Het wetsvoorstel geeft artsen het recht om marihuana op medische gronden voor te schrijven zonder dat ze daarbij geconfronteerd worden met repercussies. Het Mexicaanse drugsbeleid zou ook dusdanig kunnen worden aangepast dat de afzonderlijke staten hun eigen wetten mogen uitvaardigen omtrent de verkoop van marihuana.

Haze Berry Gefeminiseerde marihuana zaden
De prijs van cannabis in Mexico

Over het algemeen liggen de prijzen van hoge kwaliteit cannabis in Mexico gemiddeld op ongeveer $ 250 - $ 320 per 30 gram (1 ounce). Dat betekent een stijging van $ 50 - $ 100 per 30 gram in vergelijking een paar jaar geleden, al varieert de prijs regionaal. In sommige staten kunt u nog steeds 30 gram marihuana van een vrij hoge kwaliteit kopen voor ongeveer $ 50 - $ 100. Dichter bij de grens zijn de prijzen lager.

De kwaliteit van cannabis in Mexico

Kwekers in Mexico hebben hard gewerkt om de kwaliteit en de sterkte van hun cannabisproducten te verbeteren. Dat doen ze om te kunnen concurreren met de uitzonderlijke kwaliteit van medicinale marihuana ten noorden van de grens. Maar met de kwaliteit van cannabis neemt ook de prijs toe. Veel soorten medicinale marihuana kunnen THC-gehaltes van 30% bereiken, en kwekers proberen die de hoge kwaliteit ook te bereiken.
Medische cannabis zaden

Cannabissoorten uit Mexico

Een opmerkelijke soort uit Mexico is Oaxaca Sativa. In de jaren 1970 brachten Amerikaanse en Canadese toeristen zaden mee uit het noorden. De soort was een van de populairste uit die tijd in de westerse wereld. Oaxaca Sativa werd gebruikt bij het creëren van de opmerkelijke soorten Neville's Haze, Super Silver Haze, en Mexican Haze. De genetica van Oaxaca Sativa was de basis voor pure Haze, de bekendste Sativa-hybride. De genen Oaxaca Sativa's leven vandaag de dag voort in honderden bekende soorten net als de Haze BerryRoyal Haze and the Amnesia Haze.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.