By Luke Sumpter

Acapulco Gold kreeg in de jaren zestig steeds meer voet aan de grond in de Amerikaanse cannabisgemeenschap. Tegenwoordig heeft bijna iedere wietkweker wel van deze soort gehoord. Zelfs als je haar nog nooit hebt gerookt, is de kans groot dat veel van je favoriete soorten aan deze wietlegende verwant zijn. Hieronder ontdek je waar Acapulco Gold vandaan komt, hoe je haar moet kweken, en wat je ervan kunt verwachten!


De geschiedenis van Acapulco Gold

Acapulco Gold dook in 1964 voor het eerst op in de Verenigde Staten. De soort stond bekend om haar prachtige goudachtige uiterlijk en, voor die tijd, hoge THC percentage.

De soort begon haar leven als een landras dat oorspronkelijk in de bergen in de Mexicaanse deelstaat Guerrero werd gekweekt. De beroemde smokkelaar Gary Tovar beweerde dat de unieke kleur van de toppen het gevolg was van specifieke omgevingsfactoren. Zo zou het te maken hebben met de manier waarop de wind van de Stille Oceaan de wiet droogde. De exacte stamboom van Acapulco Gold is niet bekend, maar ze stamt waarschijnlijk af van andere landrassoorten en is uiteindelijk in geïsoleerde landbouwgebieden genetisch gestabiliseerd.

Acapulco Gold Cannabis Strain
Acapulco Gold Cannabis Strain

Tegenwoordig verkopen veel zadenbanken hun eigen versie van Acapulco Gold. Van sommige versies is de afkomst naar de oorspronkelijke Mexicaanse genen te herleiden, terwijl andere het nageslacht van niet-verwante hybriden zijn.

Hoe dan ook, een landras ontstaat als een plant aan haar directe omgeving gewend raakt. Daarom beweren veel kwekers dat de beroemde toppen van Acapulco Gold alleen tevoorschijn komen als ze zijn blootgesteld aan de zon van Acapulco en de Golfwinden. Wietliefhebbers die deze strain in een ander klimaat kweken, behalen nog steeds mooie resultaten, maar oogsten vaak niet die gouden toppen waar de soort bekend om staat.

Acapulco Gold geldt als een van de beroemdste landras-wietsoorten aller tijden. Maar om die typische goudachtige toppen te krijgen, zijn er specifieke omgevingsomstandigheden vereist.

Hoe groeit Acapulco Gold?

Acapulco Gold heeft een lang en slank postuur, en is daarmee een typische sativa. Haar lange, dunne blaadjes zijn wat dat betreft de finishing touch. Met de juiste technieken kun je deze gigant echter vrij gemakkelijk temmen. Dit maakt haar ook ideaal voor binnenkweek. Verwacht echter niet dat je deze cultivar in een kast of doos kunt kweken. Er komt wat meer bij kijken.

Hieronder staan de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden om zowel binnen als buiten succesvolle resultaten te behalen:

Ruimte
Acapulco Gold is een sativa-landras dat behoorlijk groot wordt. Daarom heeft de plant genoeg ruimte nodig. Binnen heb je een middelgrote tot grote kweektent nodig, en buiten moet je zorgen dat je een plek hebt met genoeg zon (minstens acht uur) en goede beschutting tegen barre weersomstandigheden.
Luchtvochtigheid
de grote cola's van Acapulco Gold kunnen niet goed tegen overtollig vocht en aanhoudende zware regenval. Deze factoren vergroten de kans op schimmel. Woon je ergens waar het veel regent maar wil je toch buiten kweken, overweeg dan om dit in een geventileerde kas te doen!
Hitte
Acapulco Gold is ontstaan onder de snikhete Mexicaanse zon. Ze heeft dan ook warmte nodig om haar volledige genetische potentieel te bereiken. Zet haar op de zonnigste plek in je tuin en bescherm haar aan het begin en einde van het seizoen tegen vorst.
Voedingsstoffen
deze torenhoge plant heeft veel voedingsstoffen nodig om fatsoenlijk te kunnen groeien. Plant haar in vruchtbare grond die rijk is aan organisch materiaal. Aan het begin van het seizoen is wormenmest een prima optie om langdurige vruchtbaarheid te garanderen. Behandel haar tijdens de groeicyclus met vloeibare voeding, zoals wormenthee, zeewier of KNF-supplementen.
Discretie
als je tijdens je kweek zo onopvallend mogelijk te werk wilt gaan, dan is deze soort wellicht niet de beste optie voor je. Voor beginners is deze gigantische plant lastig binnen de perken te houden. Heb je weinig ervaring met kweken, kies dan voor een kleinere en bossigere wietsoort.

Als je ervoor kiest om Acapulco Gold binnen te kweken, pas dan wat topping, LST en/of een ScrOG toe. Met deze technieken kun je haar enigszins temmen en tegelijkertijd de productiviteit optimaliseren. Onder sterke lampen kun je na een bloeitijd van 70 tot 75 dagen tot wel 500g/m² verwachten.

Buiten kun je Acapulco Gold wat meer aan haar lot overlaten. Onder deze omstandigheden ontwikkelt ze een grote centrale cola, geflankeerd door kleinere goudachtige toppen. Zet half oktober voldoende voorraadpotten klaar voor de enorme oogst!

Acapulco Gold heeft veel ruimte nodig om te groeien, maar met verschillende trainingstechnieken kun je haar klein genoeg houden om binnen te kweken. Geef haar genoeg voedingsstoffen en plant haar in goede grond, en ze zal je dubbel en dwars terugbetalen.

Smaak en aroma: wat kun je van Acapulco Gold verwachten?

Acapulco Gold heeft haar indrukwekkende reputatie deels aan haar heerlijke terpenenprofiel te danken. De terpenen trakteren je op een lekkere mix van aarde-, kastanje-, fruit- en kruidensmaken. De belangrijkste moleculen die verantwoordelijk zijn voor deze smaken, zijn:

  • Caryofylleen: deze terpeen en cannabinoïde draagt bij aan kruidige aroma's en fysieke ontspanning.
  • Myrceen: deze terpeen is van nature rustgevend en komt ook voor in mango en hop. Daarnaast voegt de stof een fruitige smaak toe.
  • Limoneen: deze fruitige en citrusachtige terpeen voegt een verfrissend element aan Acapulco Gold toe.

Over het algemeen genereert Acapulco Gold een aangename zintuiglijke ervaring. Je kunt volop genieten van een heerlijke fruit-, kruiden- en aardesmaak!

Acapulco Gold Cannabis Taste
Acapulco Gold Cannabis Taste and Effects

Wat zijn de effecten van Acapulco Gold?

Met haar gemiddelde THC percentage van 19% was Acapulco Gold in de jaren negentig een supersterke soort. Dergelijke THC percentages zijn vandaag de dag echter eerder regel dan uitzondering. Sterker nog, 19% is nog vrij bescheiden naar de huidige maatstaven. Maar het mooie is dat Acapulco Gold juist door velen wordt gewaardeerd vanwege haar meer aardende en toegankelijke effecten. In plaats van je als het ware naar de maan te katapulteren, houdt deze soort je met beide benen op de grond, terwijl je toch volop van een ontspannende high kunt genieten.

Acapulco Gold biedt een aangename en relatief 'zachte' high die je geest stimuleert en je lichaam ontspant.

Acapulco Gold Cannabis Effects
Acapulco Gold Cannabis Effects

Maak zelf kennis met Acapulco Gold

Je weet nu waar Acapulco Gold vandaan komt en hoe je haar het beste kunt kweken. Ook weet je wat haar effecten en smaken zijn. De hoogste tijd om haar zelf eens uit te proberen! Als je de ruimte en de tijd hebt om deze soort te kweken, zal ze je hart in een mum van tijd veroveren. Naast oorspronkelijke Acapulco Gold-cannabiszaden, kun je ook overwegen afstammelingen van deze soort te kweken, zoals Skunk-, Haze- en Diesel-soorten.

Shining Silver Haze
23_genetic background_1 Haze x (Skunk x Northern Light)
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 9 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 21%
28_Type Blend_1 Sativa 75% Indica 25%
34_yield outdoor_1 600-650 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Zwaar

Koop Shining Silver Haze

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.