By Luke Sumpter

Ben je dol op stimulerende effecten? Heb je een zwak voor aardse en fruitige terpenen? En wat vind je van een compacte morfologie? Als deze kwaliteiten je wel aanspreken, valt Trainwreck vast in de smaak. Lees verder om alles over deze wereldberoemde strain te ontdekken.

Waarom is Trainwreck zo populair?

Trainwreck is wereldwijd een van de populairste sativa dominante kruisingen. Maar ondanks haar succes heeft ze een bescheiden oorsprong. Haar verhaal begint aan de Amerikaanse westkust. Net als de meeste legendarische soorten wiet, komt deze strain namelijk uit Californië, de breeding hotspot in de VS.

De exacte geschiedenis van Trainwreck is vrij wazig. Naar verluidt, zag deze strain het levenslicht in de Emerald Triangle in Humboldt, dankzij twee broers met een passie voor het veredelen van wiet. Sommigen speculeren dat een trein ontspoorde in de buurt van de oorspronkelijke kweeklocatie, waardoor het duo zich snel van het grootste deel van hun oogsten moest ontdoen.

Trainwreck Strain
Trainwreck Strain

Deze verklaring is zeker intrigerend, maar nog altijd een onbewezen legende. Andere blowers geloven dat de naam van deze wiet verwijst naar haar impact, een stimulerend effect dat snel, hard en onstuimig opkomt. Volgens verschillende verhalen is Trainwreck ergens in de jaren 70 ontstaan en kenners schatten dat we de genetische oorsprong in Thaise, Mexicaanse en Afghaanse landrassen moeten zoeken.

In tegenstelling tot de meeste populaire soorten wiet, heeft Trainwreck geen prestigieuze prijzen of cups in de wacht gesleept. In plaats daarvan maakte deze levendige sativa op de ouderwetse manier furore. De strain verspreidde zich van kweekruimte naar kweekruimte en van rookplek tot rookplek, tot haar genen de Amerikaanse grens passeerden en de rest van de wereld veroverden.

Het effect van Trainwreck

Qua effect helt Trainwreck stevig over naar de stimulerende en energieke kant van het spectrum. Deze nakomeling van legendarische sativa landrassen bevat een fytochemische cocktail die je geest verkwikt en je zintuigen in vuur en vlam zet. Het roken van deze wiet kun je vergelijken met de impact van een sterke kop koffie. Het motiveert je direct om aan de slag te gaan.

Misschien verbaast het je om te lezen dat Trainwreck slechts 17% THC bevat. Maar dit is absoluut niet vreemd voor een strain uit de jaren 70. Ondanks deze bescheiden concentratie werkt de psychoactieve cannabinoïde THC synergistisch met stimulerende terpenen. Dit resulteert in een heldere en energieke stone die inspireert en motiveert, zonder je te overweldigen met een overdreven bedwelmend effect.

Trainwreck is niet alleen ideaal bij werk of creatieve projecten, maar ook heerlijk voor sociale gelegenheden, feestjes of zelfs raves. Ze houdt je geest aan het werk en je tong scherp. Om nog maar te zwijgen over het feit dat dingen ineens een stuk grappiger worden als je een aantal trekken hebt genomen.

Trainwreck
23_genetic background_1 Mexican x Thai x Afghan
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 150 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 90% Indica 10%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Creatief, Euforisch, Stimulerend

Koop Trainwreck

Trainwreck: een blik op haar terpenen

Het THC percentage van Trainwreck vormt zeker de kern van haar effecten. Maar ook de terpenen leveren een belangrijke bijdrage aan de stone. Bovendien zijn deze vluchtige aromatische stoffen ook verantwoordelijk voor het aangename aroma en de verrukkelijke smaak. Laten we de stofjes die zoveel aan de ervaring toevoegen eens onder de loep nemen. De meest voorkomende terpenen in deze wiet zijn:

  • Terpinoleen: het is zeldzaam dat je terpinoleen als een van de meest dominante, secundaire metabolieten in een cannabis strain aantreft. Maar Trainwreck zit er boordevol mee. Deze terpeen komt ook in veel andere planten voor, waaronder rozemarijn, oregano, tea tree en dennenbomen. Al met al voegt het een rustgevend effect toe aan de ervaring van Trainwreck om je op het juiste spoor te houden.
  • Myrceen: de impact van deze fruitige fytochemische stof valt niet te ontkennen als je de wiet van Trainwreck rookt. Myrceen is bekend komen te staan als een rustgevende en bedwelmende terpeen. Naast hop, kardemom, mango en citroengras verrijkt de stof ook bepaalde soorten wiet met een fruitig en aards aroma. Myrceen helpt om het effect van Trainwreck te balanceren en voegt een rustgevend element toe aan de mix.
  • Pineen: zoals de naam al verklapt, komt deze molecule in grote hoeveelheden in dennenbomen voor. Als je door het bos wandelt en die geur van dennen bespeurt, inhaleer je pineen. Onderzoek suggereert dat pineen helpt om je stemming te verbeteren en je geest helder te maken. Daarnaast vermindert het de impact op je kortetermijngeheugen, veroorzaakt door THC.
Trainwreck Effects
Trainwreck Effects

Aroma en smaak van Trainwreck

Je weet nu welke terpenen in Trainwreck dominant zijn. Maar op welke zintuiglijke sensaties mag je je verheugen bij het blowen ervan? De aromatische verbindingen zorgen samen voor een aroma en smaak van zurige citrus, aarde en kruiden. Deze smaken komen altijd duidelijk naar voren, ongeacht hoe je de wiet gebruikt. Geniet ervan in een wietpijpje, blunt, bong of joint. Maar uiteraard komt de smaak van de wiet het meest tot zijn recht als je de wiet op een lage temperatuur in je vaporizer verdampt.

Je kunt de terpenen van Trainwreck overigens ook goed benutten voor edibles. Dankzij het gematigde THC percentage en de uitgesproken smaak is deze wiet een bijzonder goede keuze als je cakes of brownies wilt bakken, of een voorraadje gummies wilt maken.

Trainwreck Taste
Trainwreck Taste

Is Trainwreck makkelijk te kweken?

Trainwreck heeft een denderende impact en bevat heerlijke, aardse terpenen. Maar hoe presteert deze sativa dominante hybride in de tuin of kweekruimte?

Laten we eerst eens analyseren hoe ze binnen gedijt. In deze omgeving bereikt ze een gemiddelde hoogte, waardoor ze goed geschikt is voor kleine ruimtes, of een kweek waarbij discretie van belang is. Zet haar onder een sterke groeilamp en je kunt tot wel 800g/m² oogsten, hoewel de meeste telers gemiddeld 500g/m² binnenhalen. Zorg wel dat haar bladerdak niet te compact wordt, want dat kan de kans op schimmel en slechte topvorming vergroten. Het is daarom verstandig om vroeg in de groei Low Stress training (LST) en topping toe te passen.

Ook buiten groeit Trainwreck uit tot een middelgrote plant. De plant kan in de meeste klimaten gekweekt worden, maar om de kans op meeldauw en botrytis te beperken, kun je overwegen om haar in een tuinkas of polytunnel te zetten. Met mainlinen kun je de luchtstroom door haar dichte bladerdak verbeteren. Na een bloei van negen weken kun je de toppen van Trainwreck begin oktober oogsten, knippen, drogen en curen.

Soorten wiet van Royal Queen Seeds die door Trainwreck zijn geïnspireerd

Onze eigen breeders zijn al jarenlang dol op Trainwreck. Als eerbetoon aan deze klassieke sativa besloten ze met één van haar nakomelingen een nieuwe bron van stimulerende psychoactiviteit te creëren. Ze kruisten Pineapple Express (een directe afstammeling van Trainwreck) met de legendarische OG Kush. Dit resulteerde in Pineapple Kush. Deze intense hybride produceert een rustgevende stone die vaak lachbuien veroorzaakt. Dankzij de heerlijke smaak van diesel, fruit, peper en ananas werd ze zeer gewild onder liefhebbers van verrukkelijke terpenen. Als je deze soort wiet binnen kweekt, kun je maximaal 550g/m² oogsten. Buiten levert ze 500-550g/plant op, zolang je haar maar op een zonnige plek zet.

Pineapple Kush
23_genetic background_1 Pineapple x O.G. Kush
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70-120
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 20% Indica 80%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 120-180
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Rustgevend, Vrolijk

Koop Pineapple Kush

Trainwreck: een bruisende, productieve sativa

De exacte geschiedenis van Trainwreck blijft mysterieus, maar we weten wel dat ze prestigieuze Cali roots heeft. Hoewel deze strain in het wedstrijdcircuit geen grote naam is, heeft deze sativa dominante hybride zich op eigen merites over de wereld verspreid. Liefhebbers vielen tientallen jaren geleden al als een blok voor haar energieke stone en aardse terpenen, maar ook vandaag de dag verovert ze de harten van toegewijde telers. Met haar grote oogsten, stimulerende effect en verrukkelijke smaak snappen we wel waarom.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.