By Steven Voser

Strawberry Cough is een sativa-soort die geliefd is vanwege haar heldermakende, opbeurende effecten en opvallende aardbeienaroma. Nauw verweven met wieticoon Kyle Kushman, heeft de soort een mysterieuze oorsprong, en is ze naar verluidt in 1999 in Bridgeport, Connecticut, ontwikkeld. Hieronder gaan we dieper in op haar oorsprong, effecten en meer.


De geschiedenis van Strawberry Cough

Strawberry Cough wordt vaak onterecht als een strain van Kyle Kushman bestempeld. Maar Kushman heeft toegegeven dat hij deze geliefde soort niet heeft ontwikkeld: "Ik heb haar alleen maar populair gemaakt", schrijft hij in High Times, waar hij als columnist en auteur werkte voordat hij naar Californië verhuisde.

Kushman vertelt dat hij een stekje van Strawberry Cough kreeg omdat hij een vriend van een vriend had geholpen bij het vernieuwen van diens kweekbedrijf. Deze naamloze kweker, afkomstig uit Bridgeport, overhandigde hem een kleine plant in een steenwolblokje als blijk van dankbaarheid. Toen Kushman eenmaal thuis in Brooklyn de kloon uit de papieren zak haalde, werd hij betoverd door het zoete aroma.

Strawberry Cough Strain
Strawberry Cough Strain

Strawberry Cough is een sativa-dominante hybride afkomstig van Haze en Strawberry Fields. Laatstgenoemde betreft een indica uit de staat New York. Volgens cannabis-folklore werd Strawberry Fields naast aardbeienvelden gekweekt om haar aroma te maskeren. Het gerucht gaat dat ze in de loop van de tijd de fruitgeur van deze aardbeien overnam: "Ik weet niet precies hoe het is gelopen, maar het is zeker niet het raarste dat ik ooit heb gehoord", aldus Kushman. Dankzij een naamloze kweker heeft Strawberry Cough dat verleidelijke frisse aardbeienaroma behouden, dat nog altijd de neus, harten en longen verovert van iedereen die haar probeert.

In 2004 verhuisde Kushman van New York naar Californië. Onderweg deelde hij gratis Strawberry Cough-stekjes uit aan vrienden in verschillende staten. Daarmee werd de legende van deze sativa-hybride geboren, en sindsdien is de naam van Kushman er altijd aan verbonden gebleven. Hoewel hij heeft toegegeven dat hij de soort niet heeft ontwikkeld, weet hij anderen nog altijd te enthousiasmeren voor de heerlijke geur en smaak en stimulerende effecten van de strain.

Smaak en aroma van Strawberry Cough

Strawberry Cough staat bekend om haar unieke frisse en sterke aardbeienaroma, dat ze naar verluidt van Strawberry Fields heeft geërfd. Haar smaak is net zo sterk, met een complexe fruitigheid en tonen van verse aardbeien. Het heeft wel wat weg van het aroma van een Daiquiri of aardbeientaart.

Hoewel er geen analyses te vinden zijn van het terpenen profiel van de originele Strawberry Cough, geven gebruikers aan dat ze rijk is aan:

  • Myrceen, dat bekendstaat om zijn muskusachtige, fruitige en aardse aroma.
  • Pineen, dat een kruidige, frisse dennengeur verspreidt.
  • Caryofylleen, dat een unieke pepergeur heeft.
Strawberry Cough Strain Aroma
Strawberry Cough Strain Aroma

Effecten van Strawberry Cough

Een van de belangrijkste redenen waarom Strawberry Cough zo populair is, is het sterke, stimulerende effect: "Ze is de onbetwiste koningin van de sativa-jungle", schrijft Kushman. Trouw aan haar Haze-voorouder, geeft Strawberry Cough bijna onmiddellijk nadat je een trekje hebt genomen mentale energie. Haar effecten maken dat je je gefocust en helder gaat voelen - ideaal als je creatief aan de slag wilt, complexe werktaken moet afronden, moet studeren of buitenshuis actief wilt zijn. Ook is Strawberry Cough geweldig voor sociale gelegenheden; één hijs kan je sociale remmingen al wegnemen, waardoor gesprekken vloeiender gaan en je je meer verbonden met de ander voelt.

Met ongeveer 19% THC is Strawberry Cough een krachtige hybride. En zoals alle cannabissoorten met een hoog THC-gehalte, kan ze ook ongewenste bijwerkingen hebben, maar gebruikers zijn over het algemeen positief over deze soort.

Bijwerkingen kunnen zijn:

  • Droge ogen en mond
  • Paranoïde neigingen
Strawberry Cough Strain Effects
Strawberry Cough Strain Effects

Kweekproblemen - is Strawberry Cough makkelijk om te kweken?

Strawberry Cough blijft trouw aan haar sativa-roots wat effecten betreft. In de kweekruimte of tuin is dat anders: ze is veel gemakkelijker te kweken dan veel andere sativa's, wat waarschijnlijk te danken is aan de indica-genen die ze van Strawberry Fields heeft geërfd.

Ondanks haar sativa-dominante aard kan Strawberry Cough redelijk compact gehouden worden, al staat ze erom bekend zich flink uit te strekken als ze de bloeifase ingaat. Maar met de juiste verzorging, een kortere groeitijd of wat training kun je de planten makkelijk op een beheersbare hoogte houden. Snoeien en ontbladeren kan ook helpen om meer licht naar de lagere toppen te leiden, aangezien de takken nogal vol kunnen raken met lange, dikke wiettoppen.

Kushman adviseert ook om haar tijdens de eerste bloeiweken wat extra stikstof te geven om de toppen goed te laten rijpen. Strawberry Cough heeft ongeveer elf weken nodig om te bloeien en staat erom bekend aanzienlijke opbrengsten te produceren, mits ze in een stabiel, warm klimaat wordt gekweekt.

Thuis Strawberry Cough kweken met Royal Queen Seeds

Bij Royal Queen Seeds bieden we geen Strawberry Cough of een variant van deze populaire hybride (die lang alleen als kloon beschikbaar was) aan. Als je echter een geweldige sativa wilt kweken met vergelijkbare effecten, raden we aan onze Shining Silver Haze eens te proberen.

Deze 75% sativa hybride, ontstaan uit een combinatie van Haze, Skunk en Northern Light, is geweldig om te kweken, zowel binnen als buiten. Hoewel het wel zo'n elf weken kan duren voordat ze volwassen is, is het wachten de moeite zeker waard. Shining Silver Haze zal je namelijk belonen met Haze toppen van de bovenste plank met opbeurende, stimulerende en creatief-makende effecten, zoals het een echte sativa-hybride betaamt!

Shining Silver Haze
23_genetic background_1 Haze x (Skunk x Northern Light)
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 9 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 21%
28_Type Blend_1 Sativa 75% Indica 25%
34_yield outdoor_1 600-650 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Zwaar

Koop Shining Silver Haze

Strawberry Cough: FAQ

Vraag: Is Strawberry Cough een indica of sativa?
Antwoord: Strawberry Cough is een sativa-dominante hybride.
Vraag: Wat is er zo goed aan Strawberry Cough?
Antwoord: Strawberry Cough is geliefd vanwege haar opbeurende, cerebrale effecten. De wiet is daarmee geweldig voor overdag. Je ervaart een vrolijk, stressverlichtend effect dat kan helpen bij mentale spanning, waarbij je je gefocust, gelukkig, sociaal en zelfs creatief gaat voelen. En de overheerlijke aardbeiengeur en -smaak dragen alleen maar bij aan de beleving!
Vraag: Hoe ga je je door Strawberry Cough voelen?
Antwoord: Hoewel ieders ervaring met cannabis anders kan zijn, heeft Strawberry Cough over het algemeen een opbeurend, cerebraal effect dat creatief-makend en stimulerend is.
Vraag: Wat is de prijs van Strawberry Cough?
Antwoord: De prijs van Strawberry Cough is afhankelijk van waar je de strain koopt. Bekijk de menukaarten van coffeeshops bij jou in de buurt voor actuele prijzen.
Vraag: Is Strawberry Cough een sterke soort?
Antwoord: Ja, Strawberry Cough is een sterke sativa-hybride die wel 19% THC (of meer) kan bevatten.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.