By Luke Sumpter

Blue Dream maakt al twee decennia een onuitwisbare indruk op wietkwekers en -rokers. Tegenwoordig is er zo’n enorme hoeveelheid wietsoorten dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Deze sativa-dominante plant is echter altijd een favoriet gebleven.


Blue Dream: geschiedenis en genetische achtergrond

Veel nieuwe wietsoorten worden gebombardeerd tot de nieuwste hype en zijn een tijdje populair voordat de volgende alweer wordt gelanceerd. Er zijn echter maar een paar soorten die de tand des tijds doorstaan. Zo ook Blue Dream. Deze strain won meerdere prijzen, waaronder de 1e prijs in de categorieën 'Sativa' en 'Outdoor' bij de Cannabis Cup. En ze heeft daarmee een legendarische status in de cannabisgemeenschap verworven.

Wanneer we inzoomen op haar genetische achtergrond, wordt al snel duidelijk waarom ze zo populair is. Een beroemde Californische kweker die bekendstaat als 'DJ Short' creëerde Blue Dream aan het begin van deze eeuw. Hij kruiste Blueberry met Haze, waardoor er een hybride met een complex terpenenprofiel en een bijzondere high ontstond.

Blue Dream Cannabis Strain
Blue Dream Cannabis Strain

Waarom is Blue Dream zo populair geworden?

De wietindustrie is de afgelopen decennia in rap tempo gegroeid. Wietsoorten zijn daarbij over het algemeen veel krachtiger en smaakvoller geworden. Toen Blue Dream uitkwam, kon ze zich makkelijk meten met haar tijdgenoten. Sterker nog, ze kan nog steeds met veel nieuwe hybrides concurreren, en dient zelfs als inspiratie voor veel moderne soorten.

Blue Dream biedt een intense, dromerige high die subtiel wordt aangevuld met fruitige smaken. Bovendien is het een sterke plant, ideaal dus om in verschillende binnen- en buitenomgevingen te kweken.

Effecten van Blue Dream

Maar wat kun je dan verwachten als je een bong, vaporizer of blunt volstopt met wat lekkere Blue Dream-toppen? Voortbordurend op haar legendarische ouders, biedt ze een gebalanceerde high. Je ervaart een heerlijke combi van euforie en ontspanning. Kort nadat je haar fytochemische stoffen hebt geïnhaleerd, voel je al snel de opbeurende en inspirerende effecten opkomen. Bereid je dan ook voor op een enorme creatieve boost! Als je energie weer wat begint af te nemen, voel je langzaam maar zeker een rustgevende lichamelijke high opkomen. Deze houdt je lekker ontspannen, zonder dat je overdreven stoned wordt!

Blue Dream Effects
Blue Dream Effects

Wat is het beste moment om Blue Dream te gebruiken?

Blue Dream heeft een gemiddeld THC-gehalte van 19%. Dit maakt haar in principe geschikt voor elk moment van de dag, mits je met mate gebruikt. Verwen je jezelf soms met een wake ’n bake, dan is Blue Dream ook een prima optie. Ze smaakt heerlijk met een verse kop koffie. De combinatie van THC en cafeïne geeft je een lekkere boost, zonder dat je de deur niet meer uitkomt. Hoe meer Blue Dream je echter neemt, hoe lastiger het wordt om te focussen, ook als je je nog energiek voelt. Houd hier dus rekening mee.

Ook later op de dag zorgen de opbeurende effecten van Blue Dream voor een lekkere oppepper. In de avonduurtjes en in je vrije tijd kun je haar bijvoorbeeld gebruiken om inspiratie voor creatieve projecten op te doen. Zorg wel dat je goed timet: haar mentale effecten kunnen je wakker houden, maar van haar fysieke na-effect kun je als een blok in slaap vallen.

Smaak en aroma van Blue Dream

De effecten van Blue Dream spelen zeker een rol bij haar succes, maar haar smaak is misschien wel de belangrijkste oorzaak van haar supersterrenstatus.

Deze bijzondere wiet heeft een complex en gelaagd smaakprofiel dat wordt gedomineerd door een sterke bessen- en bosvruchtensmaak. Tel hier een vleugje aardsheid en muskus bij op, evenals subtiele tonen van dennen en peper, en je begrijpt waarom ze als een ware delicatesse wordt gezien!

Welke terpenen bevat Blue Dream?

Terpenen dragen niet alleen bij aan de effecten van de soort, maar zijn ook verantwoordelijk voor bovengenoemde smaken en aroma's. Dit zijn de drie belangrijkste terpenen in Blue Dream-toppen:

  • Myrceen: deze monoterpeen staat aan de basis van de aardse en muskusachtige smaken. Myrceen is de meest dominante terpeen in Blue Dream, en draagt ook bij aan de fysiek ontspannende en licht stonede effecten.
  • Pineen: pineen komt in grote hoeveelheden in dennenbomen voor, en voegt een dennenachtige, houtachtige en verfrissende smaak en geur toe aan het terpenenprofiel van Blue Dream. Studies tonen aan dat pineen kan helpen bij het verminderen van de door THC veroorzaakte verslechtering van het kortetermijngeheugen. Dit onderzoek staat echter nog in de kinderschoenen.
  • Bèta-caryofylleen: deze pikante en kruidige terpeen geeft Blue Dream wat extra pit. Bèta-caryofylleen wordt ook wel geclassificeerd als een cannabinoïde, en bindt zich aan de CB2-receptoren van je endocannabinoïdesysteem (ECS). Onderzoekers bestuderen momenteel wat dit op het gebied van ontstekingen kan betekenen.
Blue Dream Taste
Blue Dream Taste

Kweekeigenschappen van Blue Dream

Blue Dream zorgt zowel binnen als buiten voor een over het algemeen gemakkelijke kweekervaring. In een kweektent zal ze het prima doen onder een setje goede, sterke kweeklampen. Aangezien ze wel behoorlijk groot kan worden, kun je overwegen om haar al vrij snel te toppen. Zo houd je haar klein en compact. Zodra je de lichtcyclus naar twaalf uur licht aan/twaalf uur licht uit overschakelt, ontwikkelt ze in tien weken een dik bladerdak vol toppen. In een dergelijke setting kun je daarbij van een oogst van maximaal 600g/m² uitgaan.

En hoe zit het bij een buitenkweek? Blue Dream is vooral dol op een warm klimaat, maar groeit ook prima op plekken met koele periodes tijdens het groeiseizoen. Als je besluit haar niet te trainen, wordt ze maximaal 150cm hoog, en krijgt ze een grote, zware hoofdcola. Voor de beste resultaten kun je haar het beste overplanten in aarde die rijk aan organisch materiaal is. Breng ook levende of dode mulch aan om bodemmicroben te beschermen en de nutriëntenkringloop te bevorderen. Bereid je midden oktober voor op ongeveer 550g/plant.

Welke haken en ogen zitten er aan het kweken van Blue Dream?

Blue Dream doorloopt de groeicyclus doorgaans moeiteloos. Gezien haar sativa-dominante aard zijn er echter bepaalde maatregelen die je kunt nemen om de kans op een slecht resultaat te verkleinen. Zo kun je vroeg in de groeicyclus Trichoderma en mycorrhiza-schimmels toevoegen om de wortels tegen schimmelpathogenen te beschermen. Wanneer je in je tuin met veel vocht kampt, overweeg dan om te toppen en LST toe te passen. Dit zorgt voor een betere verdeling van de toppen. Grote cola's die dicht op elkaar zitten, zijn namelijk gevoeliger voor schimmel.

Blue Dream: een betrouwbare klassieker

Blue Dream wint tot op de dag van vandaag aan populariteit, dankzij haar lekkere high en wonderbaarlijke terpenenprofiel. Bovendien maakt haar robuuste groei haar ideaal voor zowel beginnende als ervaren kwekers. Ben je op zoek naar een soort die keer op keer fantastische resultaten oplevert, dan zit je met Blue Dream gebakken. Deze soort diende zelfs als basis voor enkele populaire soorten van Royal Queen Seeds. Ervaar nu ook onze eigen versie van Blue Dream en plant wat Haze Berry-zaden!

Haze Berry
23_genetic background_1 Blueberry x Shining Silver Haze
33_Yield indoors_1 525 - 575 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 9 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 20
28_Type Blend_1 Sativa 60% Indica 40%
34_yield outdoor_1 600-650 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 180 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Haze Berry

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.