By Luke Sumpter

RQS Cannabis Genetica - Blueberry

Blueberry


Blueberry was het begin van een prachtige trend in de cannabis hybridisering. Het begon allemaal een hele tijd geleden in de VS, namelijk in de jaren '70 in Californië, met het kruisen van diverse landras genetica. Drie zuivere soorten en tientallen jaren van selectieve breeding. Dat was nodig om de Blueberry voort te brengen waar we tegenwoordig allemaal zo dol op zijn. Highland Thai, Purple Thai en Afghani genetica werden nooit eerder met elkaar gemengd.

Dit was niet alleen het begin van de Blue familie, maar het was een gigantische stap voorwaarts voor binnenkwekers van over de hele wereld. Tijdens de jaren '80 en '90 werden Sativa planten meedogenloos gehybridiseerd met Indica foksoorten. De prijs die men betaalde voor de snelle vooruitgang van het binnenkweken, was helaas het verlies van zuivere Sativa soorten. Het succes van de Indica/Sativa hybrides heeft de cannabis cultuur permanent veranderd.

De zoete, fruitige blauwe bessenaroma's en -smaken van Blueberry brachten een ware revolutie teweeg in de wereld van cannabis. Haar kweekeigenschappen komen overeen met die van een "stretchy Indica". Haar toppen zijn stevig en ijzig, maar de ruimte tussen de internoden kan best flink zijn tijdens de bloei. Ze produceert een overvloed aan compacte bloemenclusters, in plaats van losse, langere cola's.

Het lijdt geen twijfel dat Blueberry haar roem te danken heeft aan haar unieke terpenen profiel. Een andere kenmerk is haar neiging om paarse/blauwe kleuren te ontwikkelen bij koelere temperaturen. Ook wekt ze een heerlijk, ontspannen, langdurig en lichamelijk stoned effect op dat geen zware couch-lock veroorzaakt. Daarom is Blueberry verplichte kost voor professionele breeders, maar ook voor de goede thuiskweker. Laten we eens een handvol soorten bespreken, die door RQS zijn verrijkt met kleverige Blueberry zaligheid.

Haze Berry

Haze Berry

Bij Haze Berry hellen de herkenbare, zoete, fruitige bessensmaken ietwat over naar de Sativa kant. De super harsachtige Shining Silver Haze is gekruisd met de originele Blueberry. Hiermee heeft RQS wellicht de meest appetijtelijke Sativa dominante stash ooit gecreëerd.

De planten ontwikkelen zich lang en slank en produceren meestal lang uitlopende, strakke cola's die druipen van de hars. Binnen kan ze tot 1,5m hoog worden en buiten is 2m haalbaar in een zuidelijk klimaat. Vroege training en/of snoeien wordt aangeraden. De zoete bomen kunnen ongelooflijk productief zijn en de takken kunnen breken door het gewicht van de zware toppen. Onder kunstlicht zijn oogsten tot 675g/m² mogelijk, terwijl ganja boeren in het zuiden buiten hetzelfde per plant kunnen behalen. Als je wat ruimte hebt in je kweekruimte, is Haze Berry absoluut een plekje waard.

Haze Berry
Blueberry x Shining Silver Haze
525 - 575 gr/m2
60 - 100 cm
9 - 11 Weken
THC: 20
Sativa 60% Indica 40%
600-650 gr/plant
160 - 180 cm
Eind oktober
Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Haze Berry

Royal Bluematic

Royal Bluematic

Royal Bluematic is de RQS autoflowering editie van Blueberry. Het mixen van de best smakende connaisseur cannabis met Ruderalis was dan ook een inkoppertje. De resulterende nieuwe autoflowering hybride zorgt ervoor dat de Blue Familie nu ook voor micro-kwekers en discrete buitenkwekers beschikbaar is.

Verrukkelijke Blueberry toppen, klaar voor de oogst in slechts acht tot negen weken na de ontkieming, zijn natuurlijk onweerstaanbaar voor elke kweker. En dan is ze ook nog eens onderhoudsarm, onopvallend en gemakkelijk te kweken voor kwekers van alle niveaus. Verwacht ongeveer 50-150 gram per plant van gedrongen planten, die zowel binnen als buiten in warmere klimaten niet hoger worden dan 1m.

Royal Bluematic
Blueberry x Ruderalis
425 - 475 gr/m2
60 - 75 cm
7 - 8 weken
THC: 14%
Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
70-120 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Krachtig, Stoned

Koop Royal Bluematic

Blue Cheese

Blue Cheese

Blue Cheese is een eersteklas cannabis hybride, afkomstig van waarschijnlijk het meest smakelijke wietduo op deze planeet. Niets minder dan de beruchte UK Cheese en de originele Blueberry stonden aan de wieg van deze unieke kruising. De soort is een ware traktatie voor je smaakpapillen. Een complexe mix van bessen en muskusachtige, aardse Cheese parfumeert de lucht en laat bij het uitblazen een hemelse nasmaak achter. Een zwaar lichamelijk effect is al na een paar smakelijke trekjes merkbaar.

De bloeiperiode duurt niet langer dan negen weken en met de SOG methode kan ze wel 500-600g/m² produceren. Buiten kan ze 2m hoog worden, een stuk hoger dan binnen, waar ze 1-1,2m wordt. In een warm klimaat kunnen individuele planten buiten wel 500g+ produceren. Het knippen vereist iets meer aandacht en zorg dan de gemiddelde, hoogwaardige hybride. Maar onthoud dat al die suikerblaadjes geweldige hasj opleveren!

Blue Cheese
Original Cheese x Oregon Blueberry Blend
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 weken
THC: 19%
Sativa 40% Indica 60%
500 - 550 gr/plant
140 - 200 cm
Eind September
Fysiek Ontspannend, Helder, Stoned

Koop Blue Cheese

Blue Mystic

Blue Mystic

Blue Mystic is een ietwat mysterieuze Blueberry hybride. RQS ontwikkelde een speciale Blueberry lijn met zwaardere Indica eigenschappen om Blue Mystic te kunnen produceren. Dit lid van de Blue Familie staat bekend om haar sappige smaak en kalmerende, lichamelijke effecten. Deze zijn speciaal geselecteerd om de meest gewilde Indica eigenschappen te benadrukken.

De structuur van de plant is klein en compact. Ze blijft gewoonlijk onder de 1m en is perfect voor een SOG binnen. Zelfs beginners kunnen ongeveer 400g/m² verwachten na een bloeiperiode van acht weken. Buiten kan Blue Mystic echt uitdijen en wel 2m hoog worden, met een productie tot wel 450g per plant.

Blue Mystic
Oregon Blueberry x Northern Light
375 - 425 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 9 weken
THC: 18%
Sativa 20% Indica 80%
400 - 450 gr/plant
180 - 220 cm
Oktober
Stoned

Koop Blue Mystic

Fruit Spirit

Fruit Spirit

Liefhebbers van White en Blue soorten: houd je vast! Fruit Spirit is de kleverige cannabis cocktail van je dromen. Deze hybride biedt je watertandende Blueberry smaken en de overvloedige hars productie van de Nederlandse coffeeshop-favoriet White Widow en dat allemaal in een zeer ijzig en compact pakketje! Laat je niet foppen door haar uiterlijk, want ze is een Sativa in vermomming. Fruit Spirit verrast je wellicht ook met haar cerebrale high, die prettig en opwekkend is. Deze wiet verbetert de stemming echt.

In de kweekruimte is ze het toonbeeld van klassieke, vertakte, zware Indica marihuana. Ze is nogal klein van stuk en overschrijdt binnen zelden de 1m. Ze bezit echter enorm veel potentieel voor SOG en kleine kweekruimtes. Om buiten effectief te kunnen worden gekweekt, heeft ze warm weer nodig, zodat ze uit kan groeien tot een fatsoenlijke struik van ongeveer 1,5m.

Fruit Spirit
Blueberry x White Widow
375 - 425 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 10 weken
THC: 18%
Sativa 30% Indica 70%
475-525 gr/plant
175 - 220 cm
Begin Oktober
Helder

Koop Fruit Spirit

Royal Skywalker: de fusie tussen Blueberry en Mazar

Royal Skywalker

Royal Skywalker stamt van Blueberry en Mazar af. Deze strain is perfect als je op zoek bent naar een productieve, robuuste wietplant met een sterk psychoactief effect. Dankzij haar goed gebalanceerde genetische profiel (40% sativa en 60% indica) combineert ze compacte groei met de productie van grote cola's. Haar donkergroene toppen ontwikkelen daarbij maar liefst 25% THC. Daarmee geniet je van een lekkere stone die heerlijk is op een rustige middag of avond.

Royal Skywalker floreert prima in de meeste opstellingen. Met wat LST en biologische aanvullingen, zoals rhizobacteriën, mycorrhiza-schimmels en vleermuismest, kun je de productiviteit nog wat opvoeren. Als je binnen kweekt, bereiken de planten een prettige hoogte van 80-130cm. En na een bloei van 9-10 weken oogst je tot wel 600g/m². Als je buiten teelt, in tuinbedden of potten, bereiken je wietplanten een hoogte van 150-200cm. In oktober oogst je daarbij mogelijk wel 600g/plant.

Royal Skywalker
Blueberry x Mazar
550 - 600 gr/m2
80 - 130 cm
9 - 10 weken
THC: 25%
Sativa 40% Indica 60%
500 - 600 gr/plant
150 - 200 cm
Oktober
Fysiek Ontspannend, Helder

Koop Royal Skywalker

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.