By Luke Sumpter

Royal Queen Seeds heeft gebruikgemaakt van wereldberoemd genetisch materiaal voor het veredelen van Shining Silver Haze. We hebben diverse Haze-variëteiten geprobeerd en zijn daarom bekend met de verkwikkende effecten zoals die toegebracht zijn aan Haze-soorten. Maar er ontbrak altijd iets. De spirituele effecten waren tevredenstellend, maar misten wat indica. Onze veredelaars staken de koppen bijeen om deze kwestie op te lossen.

ALS LEGENDEN SAMENSMELTEN: DE GENETISCHE AFKOMST VAN SHINING SILVER HAZE

Je denkt misschien dat we helemaal de weg kwijt zijn door te proberen Haze-genen te verbeteren. Wat immers perfect is, is toch goed genoeg? Dat klopt, maar het is nooit onze bedoeling geweest de oorspronkelijke Haze te vervangen - het leek ons gewoon tof om een aparte kruising te veredelen die kwalitatief net zo goed zou zijn als het origineel.

De fundamenten van hedendaagse sativa's zijn door veredelaars opgebouwd met behulp van Haze-soorten. Deze strains kenmerken zich door zoete smaken, euforische effecten en royale opbrengsten. Deskundologen zijn er tot op heden niet in geslaagd de exacte oorsprong van deze genen te achterhalen. De oorspronkelijke landrasplanten komen naar verluidt uit de hele wereld; Colombian Gold, Acapulco Gold, Mexican Sativa, Thai en Indian Sativa hebben waarschijnlijk allemaal een rol gespeeld.

Het waren de zogeheten "Haze Brothers", twee talentvolle veredelaars uit Californië, die de eerdergenoemde landrassen samenvoegden. Naar verluidt, was de legendarische veredelaar Nevil Schoenmakers degene die dit genetisch materiaal naar Amsterdam bracht, het wietwalhalla van Europa. Daar richtte hij de allereerste Europese zadenbank op - The Seed Bank of Holland - en bracht hij zijn zaden aan de man.

Haze begon aan een ongekende opmars in de cannabiswereld. Sativa-liefhebbers sloten haar al snel in hun hart en ze werd gebruikt voor het veredelen van talloze variëteiten. Shining Silver Haze is een nakomeling die de opmars aanvoert van een nieuwe generatie Haze-soorten.

Wij stelden ons ten doel een ietsiepietsie indica in te kruisen, om de snoeiharde sativa-high in evenwicht te brengen. Het was niet onze bedoeling deze eigenschap af te zwakken, maar wel om er iets aan te veranderen. Net zoals je wat kruiden toevoegt om een gerecht af te maken. We besloten gebruik te maken van indica-genen van de allerbeste variëteiten die we konden vinden. Mindere kwaliteit zou heiligschennis zijn.

Onze veredelaars besloten gebruik te maken van de nazaten van Skunk en Northern Light. Deze awardwinnende strains zijn berucht om hun sterke stone en volle smaakprofiel. Skunk is een super-betrouwbare strain, pareert pijngevoelens en heeft opwekkende effecten. Dankzij de inzet van Northern Light hebben we echter een aangename hoeveelheid indica ingekruist.

Amerikaanse veredelaars van de West Coast creëerden deze 100% indica-soort met behulp van genetisch materiaal van Afghaanse landrasplanten. In Amerika was ze vanwege haar stone direct een succesnummer; kort daarop volgde de rest van de wereld. Northern Light vindt gretig aftrek onder gebruikers omdat ze je spierstelsel ontspant en stress laat verdwijnen.

De nazaten van Skunk en Northern Light werden meerdere generaties gekruist met Haze. Zo stabiliseerden we uiteindelijk onze kruising met 75% sativa- en 25% indica-genen. Shining Silver Haze was klaar om de cannabiswereld te veroveren.

INSPIRERENDE ONTSPANNING: DE EFFECTEN VAN SHINING SILVER HAZE

Shining Silver Haze induceert meteen een high, waarna fysieke spanningen en stress verdwijnen. Ze hakt er direct zo in, omdat de cannabinoïden snel hun bijpassende receptor weten te vinden - dat genereert gelukzaligheid. De sativa-elementen sturen een energiestoot naar je hersenen. Leg je muziekinstrumenten, schrijfbenodigdheden en verfkwasten maar vast klaar; je creativiteit is niet meer te beteugelen.

Shining Silver Haze induceert een high die anders is dan die van een old-skool Haze. De effecten die anders nogal overweldigend zouden zijn, zijn ietwat afgezwakt, maar niet minder aangenaam. Het toefje indica zorgt ervoor dat je er net niet apestoned of knetterhigh van wordt. En dat was nu precies de bedoeling.

Deze kruising is uitermate geschikt als overdagrokertje. Haar motiverende effecten helpen je door de dag en van uitstel is geen sprake meer. Je mag haar ook gerust in de avonduren roken, maar reken er dan wel op dat je hersenen overuren draaien en je nachtrust er vaak bij in schiet.

Als je haar toppen bewondert, zie je dat ze bedekt zijn met glinsterende harsklieren. Deze trichomen bevatten een THC-gehalte van maar liefst 21% en daarnaast een gemiddelde hoeveelheid CBD. Shining Silver Haze is gezegend met de smaken en aroma's van beide ouderplanten. Haar toppen hebben een terpenenprofiel dat verantwoordelijk is voor de tonen van zoetheid, citrus en aarde.

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze

Genetic background Haze x (Skunk x Northern Light)
Yield indoor 2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 9 - 11 weeks
THC strength THC: 21% (aprox.) / CBD: Low
Blend 75% Sativa, 25% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late October
Effect Physical, clear high

Buy Shining Silver Haze

GROTE OPBRENGSTEN EN KOLOSSALE COLA'S: KWEEKINFO

Aspirant-kwekers laten zich nogal eens uit het veld slaan door sativa-variëteiten. Vanwege de langere bloeiperiode, de slungelachtige structuur en de hoge eisen die deze planten stellen, kiezen thuiskwekers eerder voor indica- of autoflowering-variëteiten. Shining Silver Haze omzeilt deze belemmerende eigenschappen en is aanmerkelijk makkelijker te kweken dan zuivere sativa's. Ze beloont je rijkelijk met kolossale cola's die glanzen van de harsklieren en grote suikerblaadjes vertonen.

Binnenplanten blijven met een hoogte van 80-120cm makkelijk onder de duim te houden en passen prima in kleinere kweekruimtes. Na een relatief korte bloeiperiode van 9-11 weken behaal je een oogstgewicht van 600–650g/m². Buitenplanten worden met 180-200cm aanzienlijk hoger en genereren zo'n 600g/plant. Deze planten zijn eind oktober klaar voor het oogstfeest.

Shining Silver Haze is een sterke dame die prima koude klimaten aankan. Ideaal voor kwekers die verder van de evenaar wonen.

SHINING SILVER HAZE WAS BESTEMD VOOR SUCCES

De drie-eenheid die aan de basis stond van Shining Silver Haze zorgde ervoor dat ze direct al een sterrenstatus kreeg. Haze, Skunk en Northern Light behoren tot de eeuwige wietklassiekers. De veredelaars van RQS hebben deze strains vakkundig en nauwgezet laten samensmelten. Shining Silver Haze is een sativa-dominante kruising met een indica-stone. Deze strain verdient het daarmee opgenomen te worden in het repertoire van cannabis-connaisseurs en in de kweekruimte van Haze-fanaten. Ze laat andere sativa's ver achter zich en beloont je met kolossale cola's die rijkelijk gezegend zijn met THC en een overheerlijk smaakprofiel.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.