Er zijn niet veel indica's die zoveel roem en erkenning krijgen als Northern Lights, behalve misschien de legendarische G-13. Binnenkwekers beschouwen Northern Lights als de ultieme soort en ze heeft haar stempel gedrukt op vele hedendaagse cannabis genetica. Ook tegenwoordig is ze nog steeds populair onder kwekers en rokers. Als je dol bent op cannabis, is de kans groot dat je Northern Lights of een van de varianten weleens hebt geprobeerd.

Northern Lights is halverwege de jaren '80 ten tonele verschenen. Sindsdien is ze wereldwijd ongelooflijk vaak in de prijzen gevallen. Dankzij haar uitmuntende eigenschappen heeft ze een reputatie opgebouwd als een van de meest gewaardeerde cannabis soorten aller tijden. De genen van Northern Lights hebben de fundering gelegd voor veel populaire indica-dominante strains op de huidige markt. Denk maar aan White Widow, Chronic, Haze, Special Kush en nog vele andere. Laten we eens in de details duiken van deze befaamde, legendarische cannabis klassieker.

DE OORSPRONG EN GESCHIEDENIS VAN NORTHERN LIGHTS

Zoals wel vaker het geval is met de geschiedenis van legendarische soorten, is de exacte oorsprong van Northern Lights in nevelen gehuld. Beweerd wordt dat de soort oorspronkelijk gekweekt is door "The Indian". Dit ergens op een eiland in de buurt van Seattle, Washington, in de VS. Sommigen menen dat de plant bij de mysterieuze Indian terecht is gekomen vanuit de West Coast. Waarschijnlijk uit Californië of Oregon.

Het verhaal gaat dat "The Indian" 11 planten kweekte, mogelijk uit Afghani landrassen. Hij noemde ze Northern Lights #1-11 en maakte een vergelijking van de opbrengst, effecten en andere eigenschappen. Twee planten vielen op vanwege de enorme toppen, prachtige oogst en uitmuntende hars productie: Northern Lights #5 en #1.

Mogelijk zou niemand van Northern Lights gehoord hebben zonder Nevil Schoenmakers, de "King of Cannabis" en oprichter van de allereerste Nederlandse zadenbank. Sommige mensen beweren dat hij de ontdekker is van de soort. Dit zou zijn gebeurd op een van zijn reizen naar de VS in de vroege jaren '80. Het verhaal gaat dat hij vrouwelijke klonen van de plant meenam naar Nederland, waar hij experimenteerde met cannabis genetica uit de hele wereld.

In 1985 introduceerde hij de eerste variant van deze nieuwe ontdekte soort in zijn "Seed Bank of Holland". Northern Lights #1 werd gepromoot als een zuivere Afghani indica. Ze vloog uit de schappen en werd al snel een bestseller. Hij kruiste ook andere Northern Lights varianten met een Thai sativa. Dit is de reden dat veel huidige Northern Lights soorten worden verkocht als Afghani indica en Thai sativa kruisingen. Na de introductie, duurde het niet lang voor de soort wereldwijd meerdere malen in de prijzen viel.

Northern Light

HET KWEKEN VAN EEN LEGENDE: WAAROM KWEKERS DOL ZIJN OP NORTHERN LIGHTS

Northern Lights staat onder indoor cannabis kwekers om verschillende redenen bekend als een fundamentele plant. Ze zijn dol op haar omdat ze eenvoudig te kweken is en haar bloeiperiode voltooit in slechts acht weken. Bij hydro is ze nog sneller en hoef je slechts zes weken te wachten. Daarbij vertrouwen kwekers altijd op een geweldige productiewaarde.

Northern Lights ontwikkelt zich tot een handige, compacte en struikachtige plant. De toppen zijn stevig en gemakkelijk te trimmen, dankzij de flinke ruimte tussen de noden. Sommige fenotypes, zoals het originele fenotype NL #1, ontwikkelt slechts een cola. Dit resulteert in een grote, ranke plant, een beetje zoals "wiet op een stokje". Maar het is veel gebruikelijker kleine groene boompjes te zien. Deze hebben een centrale steel, omringd door vier of vijf zijtakken, vergelijkbaar met de originele Northern Lights #2.

De toppen zijn flink en compact. Ze zijn echter weer niet zo dicht dat schimmel een bedreiging vormt. Om die reden is Northern Lights ook heel geschikt in vochtige omstandigheden. Als de plant haar donkergroene toppen ontwikkelt, raken ze bedekt met een dikke, glinsterende laag trichomen.

Als je de zaden bestelt bij Royal Queen Seeds, ontvang je feminized zaadjes. Je kweekt dus alleen vrouwelijke planten, wat het kweekgemak bevordert.

Reken erop dat Northern Lights 7-8 weken bloeit voordat ze te oogsten is. Soms duurt dit iets langer, afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuur, verlichting en voedingsstoffen.

Vanwege de Afghani afkomst van Northern Lights, komt het niet als een verrassing dat de plant dol is op zon. Ze heeft een goede weerstand tegen droge klimaten en droogte. Bovendien doet ze het buitengewoon goed als outdoor plant in barre omstandigheden. In goede aarde, met bescheiden voeding en water, bereikt ze een respectabele hoogte. Vergeleken met andere soorten is Northern Lights taai en robuust. Hierdoor is ze gemakkelijk te kweken in verschillende omgevingen.

Hoewel er tegenwoordig veel varianten op Northern Lights te vinden zijn, bereiken de meeste planten een hoogte van 100-160cm in een typische indoor setting. Dit handige formaat maakt haar gemakkelijk te hanteren. Toch beloont ze je met uitmuntende opbrengsten. Gemiddeld mag je 550g/m² verwachten. Buiten wordt ze 180-220cm hoog met een opbrengst tot 625g/plant. Het oogstmoment valt dan aan het einde van september.

Als je liever een autoflowering versie van Northern Lights kweekt, kies dan voor onze Northern Lights Auto. Deze blijft iets kleiner, ongeveer 80-120cm, maar je hoeft je nooit zorgen te maken over de lichtcyclus. Geef haar gewoon 18-22 uur licht, van zaad tot oogst. Ze bloeit ook iets sneller. Met de autoflowering versie van Northern Lights behaal je een fatsoenlijke oogst, 550g/m² binnen en tot wel 220g/plant buiten.

Northern Light Indica

NORTHERN LIGHTS: EFFECTEN EN SMAKEN VAN EEN CANNABIS LEGENDE

Northern Lights zou nooit een legendarische status hebben bereikt zonder haar ongelooflijke geestelijke en lichamelijke effecten. Dit is te danken aan haar zuivere Afghani afkomst. Met 18% THC is ze niet overweldigend sterk. Toch is ze krachtig genoeg om je van top tot teen te ontspannen. Maar haar effect is niet alleen ontspannend. Ze wekt ook een lekkere dosis euforie op, wat haar geweldig maakt voor het verlichten van stress. Geen wonder dat ze nog steeds een favoriet is onder indica liefhebbers!

Haar gebalanceerde effect biedt overigens ook therapeutische mogelijkheden voor medicinale gebruikers. Northern Lights helpt mogelijk bij pijnstilling, kalmeert pijnlijke spieren en verlicht slapeloosheid. Dankzij haar ontspannende, opwekkende effect is ze ook geschikt als je kampt met angst- of andere stemmingsstoornissen.

Het verbluffende indica effect is niet het enige wat de rookervaring zo geweldig maakt. Haar smaak is al net zo goed en behaagt zelfs de meest verwende cannabis connaisseurs. Ze combineert aardse smaken met vleugjes dennen en verrukkelijke zoetigheid. Dit leidt tot een waanzinnige old-school smaak die je tegenwoordig maar zelden vindt.

NORTHERN LIGHTS: EEN WARE KLASSIEKER DIE OOK TEGENWOORDIG NOG LOONT

Sommige cannabis soorten zijn beroemd, maar er is wat meer nodig om een ware legende te worden, zoals Northern Lights. Deze soort is een ware klassieker, omdat ze tegenwoordig nog net zoveel indruk maakt als vroeger. Northern Lights kijkt terug op meer dan dertig jaar succes, maar is nog altijd even leuk en bevredigend.

Buy Northern Lights

Northern Light in zeer korte tijd heel populair geworden en heeft deze klassieker al meerdere awards gewonnen.

Buy Northern LightsL

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.