By Luke Sumpter

Er zijn soorten wiet die bijna iedere roker wel kent, zelfs de groentjes onder ons. Deze strains staan vaak zeer goed bekend en hebben een indrukwekkende reputatie dankzij hun unieke eigenschappen en succesvolle genen. Soms stralen ze een herkenbaar, krachtig aroma uit of trakteren ze telers op enorme oogsten. Ook kunnen ze ongelooflijk rijk zijn aan THC. Wat de reden ook is, deze soorten mag je niet missen. Ze zijn een must voor zowel beginnende gebruikers als veteranen. Hier is onze top 10 met werkelijk klassieke cannabis strains, allemaal verkrijgbaar bij Royal Queen Seeds. 

Haze Berry HAZE BERRY

Haze Berry
RQS Haze Berry bud

We trappen onze lijst af met Haze Berry. Deze soort is zeer geliefd in Californië, maar ook in andere belangrijke wietmekka's. Haze Berry is sativa-dominant en bevat 80% sativa- en 20% indicagenen. Deze soort is ontstaan uit een kruising van de net zo geliefde ouders Blueberry en Shining Silver Haze. Uit dit breeding project is een strain ontstaan met zeer veel THC. Het percentage loopt op tot wel 20%. Haze Berry biedt ook een gemiddelde hoeveelheid CBD. Dit cannabinoïde-profiel maakt haar ideaal voor diverse gebruikers.

Rook Haze Berry en bereid je voor op zowel een mentaal als lichamelijk effect. De head high betreft een relaxte gemoedstoestand met opbeurende gevoelens en zelfs licht lustopwekkende effecten. De lichamelijke high draait om gevoelens van kalmte, een couch-lock en slaperigheid. Naar verluidt, wekt Haze Berry ook een behoorlijke eetlust op.

Haze Berry heeft echter meer te bieden dan een indrukwekkende high. Haar complexe smaak en aroma staan namelijk garant voor zintuiglijk genot. Open een voorraadpot of zakje met gedroogde Haze Berry-toppen en ze verleiden je met een geur van bessen en fruitige zoetigheid. Bij het roken van een joint of blunt met deze soort, proef je bessensmaken, maar ook ander fruit (zoals citroen), zoetigheid en vanille.

Royal Jack ROYAL JACK

Royal Jack
RQS Royal Jack bud

Royal Jack is een sativa-dominante soort die bestaat uit 40% sativa-, 30% indica- en 30% Cannabis ruderalis-genen. Deze strain is ontstaan uit een kruising tussen Jack Herer en ruderalis. Ze is sativa-dominant, wat leidt tot een motiverende en verkwikkende high. Royal Jack is geweldig om creatieve inspiratie op te wekken of als je een klus moet klaren waarbij aandacht vereist is. Toch bemerk je tegelijkertijd ook een lichte, lichamelijke stone. Deze factoren maken deze soort erg veelzijdig; veel hangt ook af van je huidige stemming en het moment van de dag.

Het aroma van Royal Jack is peperachtig en gaat vergezeld van een pittige, ietwat kruidige smaak. Deze sensuele geur spreekt zowel beginners als heuse connaisseurs aan.

White Widow WHITE WIDOW

White Widow
RQS White Widow bud

White Widow is een echte klassieker in de wereldwijde cannabisscene. Alleen de naam roept al beelden op van prachtige, zware cannabistoppen, gedecoreerd met glinsterende witte trichomen. Waarschijnlijk bestaat er geen andere soort met dezelfde reputatie als White Widow. De oorsprong ervan is echter een vrij controversieel onderwerp en staat nog altijd ter discussie. Wel is bevestigd dat de originele White Widow een Nederlandse klassieker is. Wat betreft haar afkomst, is ze de liefdesbaby van een zuiver sativalandras uit Brazilië en een indica-kruising uit het zuiden van India. Naar verluidt, is White Widow het resultaat van jarenlange veredeling in de bergen van Kerala in een poging harsachtige wietplanten te verkrijgen.

White Widow vind je nu over de hele wereld. Royal Queen Seeds biedt daarbij fenomenale zaden aan met de genen van White Widow S1. Deze soort is prachtig in balans, met 50% sativa- en 50% indicagenetica. De prachtige kruising produceert maar liefst 19% THC en een gemiddelde hoeveelheid CBD. Dankzij deze geweldige balans geniet je van een krachtige high die zowel lichaam als geest beïnvloedt.

De head high kenmerkt zich door een meditatieve, overpeinzende, ontspannen gemoedstoestand. Deze is ook licht psychedelisch en heeft lustopwekkende eigenschappen. De lichamelijke high staat echter garant voor een lekkere stone die rustgevend is. Het effect is bijna narcotisch en slaapopwekkend. Hoogstwaarschijnlijk slaan ook de munchies toe tijdens je rooksessie.

White Widow is ook beroemd vanwege haar complexe, net zo zalige geur en smaak. Bij het roken van deze soort, trakteer je je smaakpapillen op de smaken van hasj en rozen, aangevuld met bitter, zoet en zuur. De geur van de toppen is echt sensationeel en doet denken aan hasj, zoetigheid en tropische noten.

Northern Light NORTHERN LIGHT

White Widow
RQS Northern Light bud

Uiteraard rekenen we Northern Lights ook tot de wereldwijde klassiekers. De oorsprong van deze legendarische soort is nog altijd een mysterie, maar de aanname is dat ze afkomstig is van de Amerikaanse westkust. De exacte genen zijn daarbij onbekend, maar het verhaal gaat dat deze uit Afghanistan komen. Andere bronnen beweren echter dat de originele plant Thaise genetica bezit.

Northern Lights is een 100% zuivere indica en daarom is de high erg krachtig en rustgevend. Toch is ook gemeld dat de head high licht opwekkend is. Het percentage THC bedraagt 18%.

Skunk XL SKUNK XL

Skunk XL
RQS Skunk XL bud

¡Ook Skunk is een fantastisch voorbeeld van een cannabisklassieker. Deze soort is daarbij genetisch verantwoordelijk voor veel succesvolle, populaire soorten op de huidige markt. De originele Skunk is ontstaan uit een combinatie van Mexicaanse, Colombiaanse en Afghaanse landrasgenen. Mettertijd is het origineel echter aangepast en verbeterd. Skunk XL, een klassieke variant van Royal Queen Seeds, is hier een prachtig voorbeeld van.

Skunk XL is een kruising met een genetische opmaak van 50% sativa- en 50% indicagenen. Deze soort bevat daarbij 17% THC en is in staat een behoorlijk krachtige high op te wekken. De door Skunk XL opgewekte high is een combinatie van een stoned sensatie en cerebrale elementen. Dit duidt uiteraard op de evenredige genetische verdeling. Skunk XL bevat ook een gemiddelde hoeveelheid CBD. Aangetoond is dat dit stofje met succes bepaalde kwalen verlicht.

Amnesia Haze AMNESIA HAZE

Amnesia Haze
RQS Amnesia Haze bud

Amnesia Haze is een ongelooflijk sterke soort wiet, die in 2011 de 2e prijs heeft gewonnen op de Highlife Cup. Deze kruising bestaat uit 70% sativa- en 30% indicagenen. Het percentage THC van Amnesia Haze is gruwelijk hoog met maar liefst 22%. Deze soort bevat ook een gemiddelde hoeveelheid CBD. Dit cannabinoïde-profiel garandeert een krachtige, langdurige en ontspannende toestand.

De door Amnesia Haze opgewekte high richt zich in variërende mate op zowel lichaam als geest. De head high is echter vooral aanwezig en kenmerkt zich door psychedelische, meditatieve en opwekkende eigenschappen. Deze elementen maken de soort ideaal voor creatieve projecten of als je mentale motivatie zoekt. De lichamelijke high is minder aanwezig, maar merk je absoluut op. Reken op een ontspannende en verzachtende vibe.

Amnesia Haze is verrukkelijk en smaakt zoet, zuur en kruidig. Het aroma is daarbij complex en interessant. Open een voorraadpot met deze toppen en laat je verleiden door de plezierige geur van citroen, peper en honing.

OG Kush OG KUSH

OG Kush
RQS OG Kush bud

Ook deze soort is een klassieker van topklasse. De exacte genen van OG Kush  zijn niet bekend, maar het verhaal gaat dat ze het resultaat is van een kruising tussen ChemDawg, Lemon Thai en Pakistani Kush. Anderen beweren echter dat de soort simpelweg een goede stek is van ChemDawg. Ongeacht haar afkomst, weten we wel dat ze een krachtige, indrukwekkende high opwekt.

OG Kush is een indica-dominante kruising, bestaande uit 75% indica- en 25% sativa-genetica. Ze helt daarmee over naar de indicakant. Het is dus niet verrassend dat ze ontspant en een rustgevende, lichamelijke high opwekt. Toch is er ook een duidelijke head high aanwezig. De lichamelijke high kenmerkt zich door verzachtende, verdovende sensaties, terwijl de cerebrale high verantwoordelijk is voor een meditatieve, relaxende en psychedelische toestand. 19% van het eindproduct bestaat uit THC.

OG Kush smaakt sterk en verrukkelijk en blijft lang hangen in de mond. Ze geurt vooral naar citrus en Diesel.

Critical CRITICAL

Critical
RQS Critical bud

Critical is een indica-dominante soort met 60% indica- en 40% sativagenen. Ze is ontstaan uit een kruising tussen Afghani en Skunk. Deze tamelijk evenwichtige genetische opmaak genereert een lichamelijke en geestelijke stone. Met 18% THC is het effect vrij krachtig te noemen. De door Critical opgewekte lichamelijke high is rustgevend en gebruikers ervaren vaak een couch-lock en de munchies. De head high is iets minder aanwezig, maar zeker merkbaar. Dit cerebrale effect laat zich het best beschrijven als zowel relaxend als opzwepend.

De smaak van Critical is uiterst complex en verrukkelijk. Rook een flinke blunt of bowl met deze toppen en je trakteert je smaakpapillen op vleugjes sinaasappel, honing, kruiden, zoetigheid en bitterheid. Als je een kweekruimte binnenloopt met deze planten geniet je van de indrukwekkende geur van bosbessen, rozen, koffie, limoen en chocolade.

Blue Cheese BLUE CHEESE

Blue Cheese
RQS Blue Cheese bud

Blue Cheese is een krachtige kruising, bestaande uit 60% indica- en 40% sativa-genetica. Ze produceert daarbij 19% THC, waardoor ze hard inslaat. Recreatieve gebruikers zijn hiermee dan ook zeker in hun nopjes. Blue Cheese produceert een gemiddelde hoeveelheid CBD en is het resultaat van een kruising tussen Original Cheese en Oregon Blueberry Blend.

Na het roken van de toppen van Blue Cheese, ervaar je dankzij het genetische evenwicht een prachtige gebalanceerde high met een lichamelijk en geestelijk effect. De effecten zijn daarbij vrij sterk. De geweldige oudersoorten zijn ook verantwoordelijk voor de verrukkelijke smaak. De fruitige smaken van Blueberry combineren fantastisch met de aardse vleugjes van Cheese.

Bubblegum XL BUBBLEGUM XL

Bubblegum XL
RQS Bubblegum XL bud

Bubblegum XL van Royal Queen Seeds is een sativa-dominante kruising, bestaande uit 60% sativa- en 40% indicagenetica. De soort is ontstaan vanuit Power Plant en Santa Maria. Het percentage THC bedraagt 19% en de plant bevat een gemiddelde hoeveelheid CBD. Deze soort is genetisch prima in balans, waardoor de high zich op zowel lichaam als geest richt. De lichamelijke high is rustgevend, verdovend en bevordert de slaapbereidheid. De cerebrale high is ontspannend en meditatief. Bij gebruik, straalt Bubblegum een zoet aroma uit, dat vergezeld gaat van zoete en aardse elementen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.