By Luke Sumpter

Als je na een hele nacht doorslapen wakker wordt, voel je je fris en uitgerust en ben je klaar voor de dag die voor je ligt. We nemen dit meestal voor lief, maar voor sommige mensen is een paar uur goed slapen al een hele prestatie.

Insomnia is een slaapstoornis die relatief veel voorkomt en bij miljoenen mensen een negatieve invloed heeft op de aanvang, de duur en de kwaliteit van de slaap. Hier zijn verschillende behandelingen voor die allemaal in diverse mate werken. Naast een lange lijst met veranderingen in de levensstijl, kan cannabis ook helpen om lekkerder te slapen.

Cannabis bevat diverse fytochemicaliën. Hiertoe behoren meer dan honderd cannabinoïden. Dit zijn moleculen die grotendeels alleen in de wietplant voorkomen. De cannabinoïden THC en CBN, die in de meeste cannabissoorten zitten, staan bekend om hun vermogen om de geest te laten ontspannen en rokers te helpen om 's avonds tot rust te komen.

Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat terpenen aan de basis staan van de unieke effecten van elke cultivar.

Terpenen werken synergetisch samen met cannabinoïden om de effecten hiervan te verfijnen. Bovendien hebben ze zelf ook een aantal indrukwekkende eigenschappen. Sommige terpenen maken je alert, terwijl andere, zoals we zullen zien, je een ontspannen gevoel geven. Daarnaast zijn deze aromatische moleculen verantwoordelijk voor de verschillende smaken en aroma's van elke soort.

Bekijk de onderstaande soorten voor terpenenprofielen die je kunnen helpen om 's avonds in slaap te vallen.


1. Haze Berry

Haze Berry is een hybride met genen van Blueberry en Haze, en een echte Californische delicatesse. Het resultaat van deze sterke genencombi is een zoete soort met een bijzonder bessenaroma. Verwacht daarbij een uitgebalanceerde, ontspannende high, ideaal voor een ontspannen filmavondje op de bank na een drukke werkdag.

Naast het bessenaroma proef en ruik je ook opmerkelijke Haze-ondertonen: een heerlijke samensmelting van citrus en aardse tonen. Deze soort is daarnaast bijzonder rijk aan pineen, wat bijdraagt aan een positieve invloed op je stemming. Qua smaak is Haze Berry zeer zoet, met sterke bessensmaken als je inademt, en een subtiele kruidige nasmaak. Haar effecten zijn aanvankelijk opbeurend en doen denken aan haar voorouder, de klassieke Haze. Dit effect gaat echter over in een ontspannende lichamelijke stone die je klaarstoomt voor een goede nachtrust.

Haze Berry kweken is één groot feest. Ze is wat dat betreft sativa-achtig, want ze kan wel 2 meter hoog worden. Daarbij heeft ze negen tot elf weken nodig om te bloeien. Zodra de oogsttijd aanbreekt, zal Haze Berry vol hangen met compacte, ijzige toppen. Qua opbrengst moet je denken aan tot wel 575g/m² binnen en 650g/plant buiten.

Haze Berry

Haze Berry
Blueberry x Shining Silver Haze
525 - 575 gr/m2
60 - 100 cm
9 - 11 Weken
THC: 20
Sativa 60% Indica 40%
600-650 gr/plant
160 - 180 cm
Eind oktober
Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Haze Berry

2. White Widow

White Widow is misschien wel de bekendste wietsoort ter wereld. Deze robuuste cultivar is geliefd om haar grote oogsten en harde toppen. De sterke stone die ze biedt, is ook niets minder dan legendarisch: ze geeft je eerst een creatieve en sociale boost, en brengt daarna je hele lichaam tot rust.

Hoewel de exacte oorsprong van White Widow tot op de dag van vandaag een mysterie is, weten we wel dat de soort voor het eerst in de jaren 90 haar intrede deed in Nederland. En ze was meteen een hit in de Nederlandse coffeeshops. Haar verleidelijke aroma combineert houtachtige, aardse en kruidige tonen met een onderliggende pittige kick. De smaken zijn ook erg aards, met een sterke, kruidige nasmaak die lekker lang op je tong blijft hangen. Door haar hoge myrceen-gehalte en THC-percentage van rond de 19%, geeft White Widow je een euforisch gevoel dat je creativiteit en zin in socializen aanwakkert. Kort daarna spoelt er een golf van ontspanning door je lichaam. Tevreden val je als een blok in slaap.

Naast haar geweldige smaak/aroma en sterke effect, is White Widow ook geliefd om haar degelijke kweekeigenschappen. Binnen krijg je compacte planten, die een hoogte van rond de 60 tot 100cm bereiken. White Widow-buitenplanten kunnen echter wel 150 tot 190cm hoog worden en zich ontwikkelen tot sterke, bossige wietplanten met talloze toppen. De bloeitijd van White Widow duurt ongeveer acht tot tien weken. De oogsten bedragen 450-500g/m² bij binnenkweek en 550-600g/plant bij een buitenkweek.

White Widow

White Widow
White Widow S1
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 10 weken
THC: 19%
Sativa 50% Indica 50%
550 - 600 gr/plant
150 - 190 cm
Begin Oktober
Krachtig, Stoned

Koop White Widow

3. Watermelon

Watermelon is een vrij recente toevoeging aan de Royal Queen Seeds-catalogus. Ze is afkomstig van de originele Watermelon OG (ook bekend als 'Watermelon Kush'). De naam zegt het al: deze soort heeft een zoet tropisch fruitaroma en bevat grote hoeveelheden THC.

Het rijke terpenenprofiel van Watermelon geeft haar een sterk aroma: een heerlijk frisse geur met hints van citrus, druiven en tropisch fruit. Heb je een getrainde neus? Dan pik je misschien ook wel subtiele ondertonen van hasj op. De smaak van Watermelon wordt tevens gedomineerd door zoete fruittonen, met subtielere aarde- en citrustonen bij het uitademen. Watermelon tikt soms wel de 22% THC aan, met effecten die in je hoofd beginnen en vervolgens doorwerken in de rest van je lichaam. Een jointje op de bank, en ongeveer een uurtje later kun je heerlijk je bed induiken voor een lange, verkwikkende nachtrust!

Dankzij haar solide en uitgebalanceerde genen presteert Watermelon zowel binnen als buiten zeer goed. Het beste van alles: ze heeft maar zeven tot acht weken nodig om te bloeien! Binnen blijft ze lekker compact en bereikt ze een hoogte van ongeveer 80 tot 130cm. Verwacht daarbij een degelijke oogst van rond de 450-500g/m². Buitenplanten kunnen daarentegen wel 200cm hoog worden en 400–500g/plant produceren!

Watermelon

Watermelon
Watermelon OG S1
450 - 500 gr/m2
80 - 130 cm
7 - 8 weken
THC: 22%
Sativa 20% Indica 80%
450 - 500 gr/plant
150 - 200 cm
Oktober
Fysiek Ontspannend, Rustgevend, Slaperig

Koop Watermelon

4. Legendary OG Punch

Heb je ooit een aangenaam vleugje aardsheid opgemerkt tijdens het roken van een joint? De terpeen myrceen is verantwoordelijk voor deze heerlijke smaak, waar Legendary OG Punch veel van bevat. Myrceen werkt hierbij samen met een THC-gehalte van 19% om een lichamelijke high te produceren die je spieren laat ontspannen en je gedachten tot bedaren brengt. Haar toppen bevatten ook veel terpineol, de kers op de taart van deze ontspannende ervaring.

Als nakomeling van Legend OG en Purple Punch bezit deze soort de beste eigenschappen van elke ouder. Ze produceert compacte toppen die bedekt zijn met trichomen en in het bloeistadium krijgt ze een overvloedig bladerdak. Ze beloont je met wel 400g/m² in de kweekruimte en met zo'n 550g/plant in de tuin. Bereid je na een korte bloeitijd van acht weken al voor op de oogst.

Legendary OG Punch

Legendary OG Punch
Legend Og x Purple Punch
350 - 400 gr/m2
90 - 160 cm
8 - 9 weken
THC: 19%
Sativa 40% Indica 60%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Begin Oktober
Helder, Rustgevend

Koop Legendary OG Punch

5. Special Kush 1

Kush-soorten zijn de crème de la crème onder de indica-soorten. En Special Kush 1 van Royal Queen Seeds is hier, al zeggen we het zelf, een perfect voorbeeld van. Special Kush 1 is afkomstig uit het Hindu Kush-gebergte dat Afghanistan en Pakistan bestrijkt, en heeft alle flair die je van een indica van topkwaliteit mag verwachten. Van haar compacte structuur en veerkracht tot de krachtige high die ze biedt; dit is gewoon een absolute topper!

Special Kush produceert compacte, strakke toppen met een zeer uitgesproken aroma dat door de rustgevende terpeen linalool gedomineerd wordt. Je ruikt kruidige en aardse tonen, evenals frisse dennen- en bloemige aroma's; een ware traktatie voor je neus! Haar smaak is zacht en aards. Je proeft echter ook wat pit bij het uitademen, wat aan Afghaanse hasj doet denken. Met 17% THC is Special Kush misschien niet de sterkste soort uit onze catalogus, maar onderschat haar niet: verwacht een langdurige, lichamelijke high. Deze soort is daarmee ideaal voor een rustig avondje, gecombineerd met een goede maaltijd, je favoriete film of lievelingsalbum. Ze sust je in een diepe staat van ontspanning, en je zult slapen als een roos.

Gezien haar genen presteert Special Kush het best als ze buiten in een warm klimaat wordt gekweekt. Hier kan ze oogsten tot wel 550g/plant genereren. Toch groeit ze dankzij haar compacte structuur ook prima binnenshuis, waar ze tot 475g/m² kan produceren.

Special Kush

Special Kush 1
Afghan x Kush
425 - 475 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 weken
THC: 17%
Sativa 20% Indica 80%
500 - 550 gr/plant
200 - 270 cm
Eind September
Fysiek Ontspannend, Stoned, Zwaar

Koop Special Kush 1

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.