By Luke Sumpter

Als je na een hele nacht doorslapen wakker wordt, voel je je fris en uitgerust en ben je klaar voor de dag die voor je ligt. We nemen dit meestal voor lief, maar voor sommige mensen is een paar uur goed slapen al een hele prestatie.

Insomnia is een slaapstoornis die relatief veel voorkomt en bij miljoenen mensen een negatieve invloed heeft op de aanvang, de duur en de kwaliteit van de slaap. Hier zijn verschillende behandelingen voor die allemaal in diverse mate werken. Naast een lange lijst met veranderingen in de levensstijl, kan cannabis ook helpen om lekkerder te slapen.

Cannabis bevat diverse fytochemicaliën. Hiertoe behoren meer dan honderd cannabinoïden. Dit zijn moleculen die grotendeels alleen in de wietplant voorkomen. De cannabinoïden THC en CBN, die in de meeste cannabissoorten zitten, staan bekend om hun vermogen om de geest te laten ontspannen en rokers te helpen om 's avonds tot rust te komen.

Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat terpenen aan de basis staan van de unieke effecten van elke cultivar.

Terpenen werken synergetisch samen met cannabinoïden om de effecten hiervan te verfijnen. Bovendien hebben ze zelf ook een aantal indrukwekkende eigenschappen. Sommige terpenen maken je alert, terwijl andere, zoals we zullen zien, je een ontspannen gevoel geven. Daarnaast zijn deze aromatische moleculen verantwoordelijk voor de verschillende smaken en aroma's van elke soort.

Hieronder presenteren we de rustgevendste cannabis strains die je kunnen helpen om de slaap te vatten. We bespreken wat je ervan kunt verwachten en wat ze zo geschikt maakt voor het slapengaan!


1.Watermelon

Sinds de introductie van Watermelon heeft de soort al vele blowers geholpen om heerlijk weg te dommelen. Deze directe nakomeling van Watermelon OG S1 heeft een indica-dominant genenprofiel, waardoor ze een compact en breed bladerdak ontwikkelt. Kiem de wietzaadjes met de natte keukenrol-methode en zet de plantjes in hun uiteindelijke potten of teeltomgeving zodra de penwortels 2cm lang zijn. Tegen het eind van de tweede groeiweek heb je stevige zaailingen met een dikke steel en, hoewel klein, meerdere sets echte bladeren. Gebruik tijdens week 3 trainingstechnieken als LST of ScrOG om te voorkomen dat je planten hoger worden dan 80–150cm.

Watermelon week by week

Al snel nadat je je plant binnen in bloei hebt gezet, of zodra buiten het aantal uren daglicht afneemt, zie je voorbloei verschijnen. Na een bloeifase van 7–8 weken kun je binnen maximaal 500g/m² verwachten. Kweek je buiten, houd dan rekening met 450–500g/plant.

Met 22% THC en een hoge concentratie van de bedwelmende terpeen myrceen heeft Watermelon het perfecte fytochemische profiel voor ontspanning. Bijna direct nadat je een trek hebt genomen, voel je een sterke fysieke stone door je hele lichaam trekken!

Watermelon
23_genetic background_1 Watermelon OG S1
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 130 cm
25_flowering time_1 7 - 8 weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 20% Indica 80%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Rustgevend, Slaperig

Koop Watermelon

2.Sherbet Queen

Laat Sherbet Queen zaden 24 uur in een glas water liggen om ze te kiemen. Plaats de gekiemde zaden direct in hun uiteindelijke potten, of kweek ze op in kleinere potten voordat je ze buiten in de aarde plant. Aan het eind van de tweede groeiweek heb je gezonde en weelderige zaailingen van ongeveer 8cm hoog. Tijdens week 6 van de vegetatieve fase wordt topping en LST aanbevolen om de planten compact en productief te houden. Schakel binnen rond week 8 over op de bloei en verwijder bladeren zodat er meer licht door het bladerdak komt.

Sherbet Queen week by week

Wees erop voorbereid dat deze planten tijdens de bloei kunnen strekken en uiteindelijk 80–120cm hoog worden, afhankelijk van de potmaat en gebruikte trainingstechnieken. Al 8–10 weken na het begin van de bloei kun je je oogst binnenhalen; binnen tegen de 525g/m² en buiten ongeveer 450–500g/plant!

Bovendien staat Sherbet Queen bekend als een van de beste indica-soorten voor een goede nachtrust. Deze wiet helpt je dankzij het hoge THC percentage van 24% en rustgevende terpenen mentaal voor te bereiden op de slaap. Je oogleden worden zwaar en voor je het weet, is het alweer ochtend.

Sherbet Queen
23_genetic background_1 Pink Panties x Sunset Sherbet
33_Yield indoors_1 450 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 24 %
28_Type Blend_1 Sativa 15% Indica 85%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 140-180 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Helder, Rustgevend, Slaperig, Zwaar

Koop Sherbet Queen

3.Medusa F1

Als echte F1-hybride heeft Medusa F1 hybride groeikracht. Deze eigenschap betekent dat je een makkelijk te kweken plant kunt verwachten die snel bloeit en ongelooflijk sterk is. Kiem de zaden direct in hun uiteindelijke potten; dankzij hun geweldige kiemkracht kun je hiermee geweldige resultaten verwachten. Deze soort groeit snel en krachtig en na de eerste week groei zijn de zaailingen zo'n 7cm hoog. Twee weken later hebben ze al een hoogte van 20cm. Pas LST toe zodat de planten goed beheersbaar en compact blijven.

Medusa F1 week by week

Naarmate de vierde week van de groei ten einde loopt, zie je tekenen van voorbloei verschijnen. De planten strekken wat tijdens de bloei, maar je kunt ze met de juiste training op maximaal 50cm houden. Snoei ook regelmatig bladeren weg zodat de lager gelegen toppen genoeg licht krijgen. Bereid je in week 11 voor op het binnenhalen van een grote berg wiet met een sterk aroma van fruit en munt.

Mocht je je ooit hebben afgevraagd wat een goede soort is om te gebruiken voor het slapengaan, dan hoef je niet langer te zoeken! Deze sterke F1-hybride bevat superveel THC en wekt daarmee een rustgevende stone op waarvan je na enkele trekken vanzelf gaat gapen, in je ogen wrijven en wegdromen!

Medusa F1
23_genetic background_1 Sugar Magnolia x American Beauty
25_flowering time_1 40 - 45 dagen
29_THC_1 THC: Zeer veel
22_Effect_1 Creatief, Fysiek Ontspannend, Gebalanceerd, Slaperig
110_harvest 70 - 75 dagen na ontkieming

Koop Medusa F1

4.Punch Pie

Punch Pie is voortgekomen uit de legendarische samenwerking tussen Royal Queen Seeds en Tyson 2.0, het cannabisbedrijf van Mike Tyson. Kid Dynamite zorgde ervoor dat zijn strains zijn krachtige karakter meekregen; van een enorme veerkrachtigheid tot snelheid en groeikracht. Punch Pie-zaden doen het goed wanneer je ze direct in hun definitieve potten zaait. Met een royale dosis wormenthee en compostthee als bladvoeding blijven de planten tijdens de vegetatieve fase gezond. In week 3–4 van de groei kun je eventueel training toepassen. Haal ruim bladeren weg om een open bladerdak te creëren zodra de bloei in zicht is.

Vervolgens kun je overstappen op voeding die meer fosfor en kalium bevat om te zorgen dat Punch Pie goed tot bloei komt. Spoel de planten 2–3 weken voor de oogst om een scherpe smaak te verwijderen en maximaal van de zoete en fruitige terpenen te kunnen genieten. Binnen kun je na ongeveer 8–9 bloeiweken een oogst van tot wel 550–650g/m² verwachten. Buiten op een zonnige plek kan de soort eind september echter wel 750g/plant opleveren.

Gezien de rijke bokscarrière van Tyson, met vele knock-outs, is het geen verrassing dat Punch Pie een van de beste wietsoorten is om je in slaap te laten vallen. Neem enkele trekken en ervaar de enorme impact op lichaam en geest dankzij een THC percentage van 22%!

Punch Pie
23_genetic background_1 Purple Punch x Purple Kush
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 110 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 90%
34_yield outdoor_1 650-750 gr/plant
32_plant height outdoors_1 120 - 150 cm
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Euforisch, Fysiek Ontspannend, Rustgevend, Slaperig

Koop Punch Pie

5.Grape Ape

Grape Ape overweldigt je smaakpapillen met een smaak van bosbessen en snoep, terwijl je door 20% THC omver wordt geblazen. Om deze sterke wiet in handen te krijgen, kun je het zaad het beste direct binnen zaaien in hun uiteindelijke potten. Als je buiten kweekt, is het belangrijk om te wachten tot de laatste vorst voorbij is voordat je de zaden kiemt. Binnen blijft de plant ongeveer 40cm hoog tijdens de groei als je op tijd met training begint, waarna ze uiteindelijk op 60cm piekt. Bladvoeding zoals zeewier en visemulsie helpt om de bladgroei te ondersteunen.

Deze nakomeling van Afghani, Mendocino Purps en Skunk #1 begint een scherpe geur te verspreiden zodra ze gaat bloeien. Verwijder regelmatig bladeren om voor genoeg beluchting te zorgen. Woon je in een droog gebied, overweeg dan een druppelsysteem, om te voorkomen dat de planten uitdrogen. Ga ervan uit dat je na een bloei van 7–9 weken binnen maximaal 500g/m² kunt oogsten en buiten eind september zo'n 500–600g/plant.

Grape Ape is perfecte wiet om te roken voordat je je bed induikt. Maak een lekkere kop kruidenthee klaar, draai een joint en geniet van een heerlijk rustgevend slaapmutsje.

Grape Ape
23_genetic background_1 Afghani x Mendocino Purps x Skunk 1
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Weken
29_THC_1 THC: 20
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 90%
34_yield outdoor_1 500 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 190 cm
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Rustgevend, Slaperig

Koop Grape Ape

Laat je in slaap sussen door deze slaapbevorderende strains

Deze soorten wiet hebben precies wat je nodig hebt om tot rust te komen en jezelf voor te bereiden op een lange en verkwikkende nachtrust. Probeer elk van deze strains om te ontdekken welke jouw voorkeur heeft. Dankzij hun unieke cannabinoïde- en terpenenprofiel werken ze stuk voor stuk op hun eigen manier om het slapen te stimuleren.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.