By Max Sargent

Het is altijd het beste om je cannabis tuin zoveel mogelijk aandacht en liefde te geven. Maar voor sommige telers is dat gewoonweg heel lastig met de hectiek van werk en drukte. Dit betekent niet dat je niet zelfvoorzienend kan zijn in marihuana, en nog steeds door kan gaan met je drukke bestaan.

Taaie en veelzijdige cannabissoorten zijn de keuze voor de drukke ganja-boeren die een dikke stash willen hebben. Als je wiet wilt die een beetje voor zichzelf kan zorgen, om kan gaan met moeilijke omstandigheden, de ergste ziektes en ziekteverwekkers kan aanvechten, dan hebben wij de een aantal taaie soorten die je kunt uitproberen. Hier is onze top vijf van de meest resistente soorten uit de Royal Queen Seeds catalogus.

1. Special Queen 1

De Special Queen 1 is onze eigen klassieke sativa-leaning Skunk. Deze old school hybride is heel makkelijk te onderhouden, met een cannabis opbrengst om van te dromen. Een perfecte keuze voor de beginnende teler, en degenen die net begonnen zijn met wat uitproberen. Vintage Skunk met een vrolijke high en een lage prijs.

Special Queen 1 groeit snel met een bloeiperiode van maar 8 weken, en buitenshuis kan ze een hele productieve 3m grote boom worden die klaar is om geoogst te worden in de eerste week van september.

Als je een eigen tuin hebt, en een beetje tijd, dan kan Special Queen 1 gedijen met maar een beetje kunstmest. Met een beetje geluk is ze uitgebloeid voordat het slechte weer begint. Indrukwekkende oogst kan behaald worden zelfs in een korte Noord-Europese zomer.

Special Queen 1

 

2. Northern Light

In werkelijk elke best-of lijst van cannabissoorten zou je de Northern Light moeten kunnen vinden. Deze zware indica is de "Keith Richards" van de marijuana. Iedereen vind deze soort heel cool, het is bijzonder dat ie zo lang al een favoriet is.

Northern Light is een korte plant met veel bladeren, en zelf als je haar teelt vanaf het zaadje zie je een prachtige gelijkmatigheid alsof het telkens met de hand wordt bijgewerkt. Deze variatie in wiet is er een waarvan je op aan kunt waarmee je niet voor vervelende verrassingen zal komen te staan. Verwacht een krachtige plant die veel produceert.

Binnenshuis is deze plant gemaakt voor de SOG-methode, en voor een snelle oogst van mooie kristallen toppen hoef je maar 2 weken te veggen. Dan 7-8 weken bloeien. Buitenshuis is de Northern Light een ideale plant omdat ie niet zo opvalt, aangezien de geur niet heel sterk is. De planten stijgen bijna nooit boven de 2m uit, zelfs in 30l+ containers of wanneer het direct in de grond gezaaid is. Deze prachtplant is klaar voor de oogst in de herfst.

Northern Light Automatic

3. Royal Jack Automatic

Wil je heel snel hele sterke Jack Herer toppen? Dan is onze Royal Jack Automatic de cannabis soort voor jou. Ongelofelijk intens en dubbel sterk. Deze energieke autoflowering versie van Jack Herer is waarschijnlijk de beste wiet die je kunt oogsten waar je zo min mogelijk energie in steekt.

Snoeien is niet nodig en wordt ook niet aangeraden bij autoflowering soorten, gewoon zaaien en telen. De uiteindelijke hoogte is normaal gesproken iets minder dan 1m. En, het plantenvoedsel kan mondjesmaat worden toegevoegd, want de Royal Jack Automatic heeft erg weinig nodig. De bijkomstigheid van de ruderalis genetica geeft de Royal Jack Automatic niet alleen een hele snelle 9-10 weken zaaien tot stash-tijd. Het kan ook gedijen in koud weer, wat dit een hele goeie keuze maakt voor de buitenkwekers in de wat koudere regionen. Of mensen in het zuiden van Europa die die buiten het seizoen om willen telen.

Royal Jack Auto

4. Lemon Shining Silver Haze

Voor de mensen die binnenshuis telen en de buitentelers in de vochtige regionen, we hebben de allerbeste cannabis soort voor jullie. Lemon Shining Silver Haze is de sativa-hybride, die groeit als een wijnstok, en produceert de meest verrukkelijke, zoete, naar citroensnoep smakende toppen. Het beste nieuws is nog wel dat je je niet druk hoeft te maken dat je mooie toppen verpest worden door vervelende schimmelinfecties.

THC-waardes van 25% worden normaal gesproken geassocieerd met fijne bloemen. Maar zoals eerder aangegeven houdt de Lemon Shining Silver Haze zich niet echt aan de regels en is het echt een op zichzelf staande soort. En met een bloeitijd van 8-9 weken zal ze je niet laten wachten. Dit maakt haar een optie voor de korte zomers met onregelmatige regenval. Binnen of buiten, met een beetje bijhouden zodat ie niet te groot wordt, kan een individuele plant tot wel 1kg van beste en meest smaakvolle marijuana opbrengen. Telers die vlakbij de kust wonen of binnenshuis moeite hebben met een hoge vochtigheidsgraad: Deze soort is het antwoord op je gebeden.

Lemon Shining Silver Haze

5. White Widow

Voor telers in hete droge regionen, natuurlijk, jullie hebben een overvloed aan zonlicht, maar de wind kan de planten doen uitdrogen. Gecombineerd met hoge temperaturen, kan het een hele klus zijn om je planten goed te verzorgen. Nog erger, insecten kunnen echt een probleem zijn in de lange hete zomers, zelfs binnenshuis. Je hebt echt wel iets bijzonders nodig als je cannabis wilt oogsten onder deze condities. Je hebt White Widow nodig.

White Widow

 

Een kleverig laagje hars geeft White Widow haar karakteristieke ijzige voorkomen als ie in bloei is. Daarnaast is het een perfect verdedigingsmechanisme tegen vliegjes en bepaalde hardnekkige schimmels. En, White Widow is een indica-hybride die zeer goed tegen hoge temperaturen kan, en dus die hete lange zomers kan weerstaan.

De meeste van onze cannabissoorten zijn niet voor de poes, maar deze 5 bovenstaande zijn in het bijzonder stevig. Alle 5 staan ze hoog aangeschreven en doen ze precies wat je van ze verwacht. Oogst grotere opbrengsten zonder een hoop gedoe. Voeg wat van deze bonen toe aan je groei-show alsjeblieft!

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.