Nieuwe cannabis Seedfinder - vind jouw match!

By Luke Sumpter

Als veelzijdige en robuuste plant is cannabis in staat in diverse klimaten en omgevingen te groeien. Bepaalde soorten zijn echter geschikter voor specifieke omstandigheden. Niet elke cultivar presteert bijvoorbeeld goed in warme klimaten dichter bij de evenaar. Tegelijkertijd zijn er ook variëteiten die juist uitstekend gedijen in gebieden waar het kweekseizoen heet en zonnig is. Ontdek hieronder meer over onze top 5 soorten voor hete klimaten!

1. SOUR DIESEL

Californische veredelaars hebben Sour Diesel gecreëerd onder de hete zon van de zuidelijke West Coast. Daarna heeft ze zich verspreid over de hele wereld, een spoor van smakelijke terpenen achterlatend. Ze stamt af van Original Diesel, Northern Light, Shiva en Hawaiian. Haar genetische profiel van 70% sativa en 30% indica genereert een cerebraal effect. Ze heeft dicht op elkaar groeiende toppen met een THC-gehalte van 19%, naast gemiddelde hoeveelheden CBD. Sour Diesel schiet ook niet tekort als het aankomt op productiviteit. Binnen genereren de planten 475–525g/m², terwijl ze buiten tot 600g per plant opbrengen.

Sour Diesel

Sour Diesel

Sour Diesel

Genetic background Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
Yield indoor 475 - 525 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 550 - 600 gr/plant
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Late October
Effect Physical, clear high
 

Buy Sour Diesel

 

2. BLUE MYSTIC

Blue Mystic is een ander product van de Amerikaanse westkust. De veredelaars hebben haar samengesteld in de idyllische heuvels van Oregon en Californië. Een team met een goede kijk op connaisseur-genetica heeft haar gecreëerd met de ouderplanten Oregon Blueberry en Northern Light. Blue Mystic heeft de beste eigenschappen van deze twee legendarische cultivars meegekregen — het terpeen-profiel van Oregon Blueberry en de sterke indica-achtige high van Northern Light. Ze ontwikkelt een respectabel THC-gehalte van 18% en zoete smaken van bosbes en suiker. Verwacht binnen een opbrengst van 375–425g/m². Kweek je buiten? Bereid je dan in oktober voor op een oogst van 450g per plant.

Blue Mystic

Blue Mystic

Blue Mystic Feminized

Genetic background Blueberry x Northern Light
Yield indoor 375 - 425 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 20% Sativa, 80% Indica
Yield outdoor 400 - 450 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time October
Effect Stoned
 

Buy Blue Mystic

 

3. AMNESIA HAZE

Wederom een legende, vooral rondom de grachtenpanden in Amsterdam. Amnesia Haze is een Sativa hybride die goed geschikt is voor de ontspannen en zonnige levensstijl van Zuid-Europa. Haar erfgoed kan worden herleid naar zowel Zuid-Aziatische en Jamaicaanse landras soorten, waardoor ze een voorkeur heeft voor warme locaties. Ze is een bekroonde soort die veel te bieden heeft, waaronder een extreem krachtig THC-gehalte, grote oogsten (tot wel 700g per plant), torenhoge high en een zoete citrussmaak. Omdat ze voornamelijk Sativa genen bezit, vraagt ze iets meer tijd, maar ze kan eind oktober worden geoogst.

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Genetic background Original Amnesia Haze
Yield indoor 600 - 650 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 650 - 700 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely high, long-lasting, body relaxing
 

Buy Amnesia Haze

 

4. AMG

AMG kan warme temperaturen moeiteloos aan. Uitzonderlijke zomers zijn geen probleem voor deze soort en ze doorstaat de meeste hittegolven gemakkelijk. AMG, voluit bekend als Amnesia Mac Ganja, heeft indrukwekkend veel awards gewonnen. Deze sativa-dominante dame zet de schijnwerpers in je brein aan en brengt je in de stemming voor een productieve dag. Ze komt het best tot haar recht wanneer je haar ’s ochtends rookt, naast een dubbele espresso! Geniet van pikante en aardachtige smaken bij elk hijsje. Ben je van plan om haar binnen te telen? Dan haal je een bevredigende opbrengst van 450–500g/m² binnen. Heeft buitenteelt jouw voorkeur? Dan mag je rekenen op een oogst van maximaal 600g per plant.

AMG

AMG

AMG

Genetic background Amnesia x Mexican Haze
Yield indoor 450 - 500 gr/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Low
Blend 80% Sativa, 20% Indica
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 140 - 200 cm
Harvest time October
Effect A combination of stoned + high

Buy AMG - Amnesia Mac Ganja

5. FRUIT SPIRIT

Fruit Spirit is, zoals de naam al suggereert, een soort die we hebben ontwikkeld in een poging een van de meest verrukkelijke en tongstrelende soorten te maken. Ze is een Sativa met een behoorlijk exotische achtergrond en daarom is ze perfect om buiten te kweken in warmere gebieden op de wereld, zoals Spanje, Italië of Griekenland. Wanneer ze de kans krijgt te floreren in de buitenlucht en haar wortels kan verspreiden, kan ze tot 525g zeer cerebraal opwekkende wiet per plant produceren. Ze is er zeker een voor de liefhebber! Fruit Spirit kan aan het begin van oktober worden geoogst.

Fruit Spirit

Fruit Spirit

Fruit Spirit Royal Queen Seeds

Genetic background Blueberry x White Widow
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 60% Sativa, 40% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 220 cm
Harvest time Early October
Effect High (sweet taste)
 

Buy Fruit SpiritHet enige wat je nu nog hoeft te doen, is een keuze maken en je zaden in huis halen! Zoek je meer informatie over het kweken in extreme klimaten? Lees dan onze gids over teelt onder droge omstandigheden, waarin we onze tips en ideeën voor geschikte soorten met je delen.