🤯 Autoflower Madness: pak tot wel 50% korting  ⏤ BESPAAR NU 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By Luke Sholl

Bij de kweek van cannabis lopen we tegen twee belangrijke kwesties aan: duurzaamheid en chemische veiligheid. Er is echter een oplossing die in potentie beide problemen kan oplossen: no-till farming. Hierbij worden natuurlijke systemen en biologische materialen gebruikt. Daarmee wordt op eenvoudige wijze een duurzame omgeving gecreëerd om planten te kweken. Bij deze techniek heb je geen gevaarlijke chemicaliën nodig. Bovendien is het praktischer dan veel alternatieven.

WAT IS NO-TILL FARMING?

No-till farming wordt ook wel directional drilling en/of teelt zonder grondbewerking genoemd. Het is een methode voor tuinbouw waarbij de grond niet wordt omgewerkt. Bij grondbewerking wordt de bodem op mechanische wijze verstoord, bijvoorbeeld door te graven, te scheppen of te ploegen. Tijdens het standaard proces van grondbewerking snijdt een ploeg de grond kapot. Daarbij worden aardlagen omgewerkt. De bedoeling is om de oude grond te breken en te verversen, zodat het gereed is voor nieuwe zaadjes.

Bij de no-till methode is de aarde echter een levend ecosysteem dat zichzelf ververst middels goede bacteriën, nuttige schimmels en andere levende organismen, zoals insecten. Daarbij wordt de bodem en het microbiële leven dus niet verstoord. Zowel organisch materiaal als water wordt zo beter geabsorbeerd en de aarde gebruikt voedingsstoffen telkens opnieuw.

De voordelen van eenvoudige Cannabis Farming

VOORDELEN VAN NO-TILL FARMING

No-till farming heeft veel voordelen. Het meest in het oog springend, is het feit dat het natuurlijk is en duurzaam. Traditioneel bewerkte grond is absoluut effectief voor de kweek van hoogwaardige cannabis. Maar het verstoort het natuurlijke leven in de bodem. No-till farming verbetert de bodemkwaliteit door het biologische en organische leven te bevorderen. Ook vermindert het de kans op erosie en verdamping van vocht.

Bij no-till farming wordt alles geregeld door de natuur. De samenstelling van de grond blijft daardoor gezond en biologisch. En omdat er geen schadelijke stoffen zijn toegevoegd aan de bodem, kan deze jarenlang worden hergebruikt. Dat is niet alleen kostenefficiënt en tijdbesparend, maar ook beter voor het milieu. Bovendien is het veel gezonder om cannabis te consumeren die op een dergelijke manier is gekweekt.

VEELGEHOORDE MISVATTINGEN

Veel mensen zijn bang dat no-till farming niet dezelfde kwaliteit cannabis oplevert als andere methodes en dat de opbrengst veel kleiner is. Die vooronderstellingen zijn allebei ongegrond. De meest florerende biomen zijn gebieden die het minst worden verstoord. Denk aan de redwood bossen van de Pacific Northwest en de regenwouden van Indonesië.

Als mensen aan no-till farming denken, zijn ze ook bezorgd over een mogelijke toename van plagen. Maar in een goed functionerende, natuurlijke bodem, werken alle levensvormen samen. Zo wordt een florerende ecologische omgeving gecreëerd. Alle mijten, wormen, protozoën, schimmels, bacteriën, aaltjes en grotere dieren hebben een symbiotische relatie. Ze zijn juist nuttig voor de grond, elk op hun eigen, unieke manier.

Bodemmix voor het kweken van cannabis

HOE PAS JE NO-TILL FARMING TOE IN JE EIGEN TUIN?

Stel dat je van plan bent om je eigen no-till tuin aan te leggen. Weet dan dat het zowel simpel als goedkoop is. Wat je eerst moet doen? Hoogwaardige grond mengen. Het meest gebruikte recept daarvoor is als volgt. Ongeveer ⅓ uitwerpselen van wormen (homemade of een hoogwaardig merk uit een tuinwinkel) en ⅓ sfagnum veenmos. Daarnaast ¼ beluchtingsverbeteraar en 15% hoogwaardige grond (de best mogelijke kwaliteit). Voeg tot slot een mengsel toe van biologische grondverbeteraars, zoals kelp meel, neem zaad, mineralen of vermalen schelpen.

Daarna doe je het mengsel in een bak die je met mulch bedenkt om de grond vochtig te houden. Nu moet je wachten. Net zoals bij verfijnde wijn wordt grond beter naarmate het ouder wordt. Dan beginnen zich namelijk nieuwe levensvormen te ontwikkelen in het mengsel. Wacht zo lang mogelijk. Hierdoor ontstaat er meer biologische diversiteit. Als je bijna klaar bent om te planten, doe je er hoogwaardige compost bij. Die je kun overigens ook zelf maken (2 delen bruin afval en 1 deel groenafval). Composteren is heel goed voor je tuin en bovendien een geweldige manier om je huishoudelijke afval te recyclen.

TOT SLOT

We kunnen het kort houden: natuurlijk is altijd beter. In het begin heb je er misschien iets meer werk van. Maar op de lange termijn is het absoluut makkelijker, goedkoper en duurzamer. Het geeft bovendien een goed gevoel als je weet dat je een gezond en volledig biologisch product kweekt. Geen zorgen meer over schadelijke pesticiden!

Heb jij no-till farming al eens geprobeerd? Hoe is het jou bevallen? Laat hieronder een bericht achter, we zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.