Inbegrepen GRATIS producten

Biologische Plaagbestrijding En Preventie Voor Cannabisplanten
Biologische plaagpreventie behelst natuurlijke en organische methodes om plaagpopulaties en besmettingen tegen te gaan. Veel van deze technieken zijn op diverse manieren gunstig voor de algehele gezondheid van je tuin en maken gevaarlijke synthetische pesticiden onnodig.
Het kweken van cannabis kan je veel opleveren. De bevrediging van het tot bloei zien komen van je planten en weten hoe het eindproduct geteeld is: ongeëvenaard. Het kweken van wiet heeft echter ook zo zijn uitdagingen. Of je nu binnen teelt in een kweektent, of buiten in de tuin of een kas, de kans is groot dat je een keer te maken krijgt met een plaag.
Er zijn tal van levensvormen, van macro tot micro, die van cannabis houden. Je kunt deze hinderlijke beestjes op een paar manieren voorkomen.
SYNTHETISCHE VERSUS BIOLOGISCHE PLAAGBESTRIJDING
Sommige kwekers kiezen voor hardnekkige synthetische chemicaliën, zoals pesticiden en fungiciden, om hun planten ongediertevrij te houden. Hoewel deze chemische middelen misschien hun werk doen, veroorzaken ze ook grote schade aan mens en milieu. Residu van deze producten kan zelfs in je eindproduct belanden.
Er zijn echter ook veel organische/biologische vormen van plaagbeheersing die zeer effectief zijn. Deze technieken helpen eveneens voorkomen dat plagen je wietplanten beschadigen. Sommige ervan dragen zelfs bij aan de algehele gezondheid van de planten en bodem.
GEZELSCHAPSPLANTEN
Bij gezelschapsplanten draait het om het telen van gunstige plantensoorten in directe nabijheid van je cannabiskweek. De planten beschermen je cannabis op diverse manieren tegen hongerige insecten. Er is een enorme lijst waaruit je kunt kiezen en veel producten hebben verschillende voordelen en functies.
Diverse soorten gezelschapsplanten schrikken ongedierte af door hun intense aroma’s. Zo weert basilicum bladluizen, aspergehaantjes, muggen, Manduca quinquemaculatus en witte vliegen af. En de scherpe geur van citroenmelisse houdt muskieten en muggen op afstand.
Dille en koriander kun je ook gebruiken als beschermende gezelschapsplanten. Deze kruiden voorkomen samen spintmijten, bladluizen, ni-uil, randwantsen en coloradokevers.
Andere gezelschapsplanten trekken juist gunstige insecten aan die de gezondheid van je tuin versterken. Zo verspreidt lavendel een geweldig aroma dat insecten aantrekt, die zich voeden met larven van ongedierte. Dit aromatische kruid trekt ook bijen aan. Kamille trekt honingbijen en zweefvliegen aan. Tegelijkertijd verjaagt het muggen en vliegen.
Gezelschapsplanten bieden grote voordelen voor de organische cannabisteler. Naast het op afstand houden van plagen, kun je veel van deze soorten gebruiken voor medicinale thee en eetwaren. Ze zijn ook goed voor de biodiversiteit en het bodemleven. Het is echt magisch om je tuin in te lopen en je cannabis tussen andere prachtige planten te zien.
GUNSTIGE INSECTEN
Nogmaals, niet alle insecten zijn slecht. Sommige soorten kunnen je wiet zelfs beschermen tegen echte boosdoeners. Je kunt ze als het ware zien als levende, ademende pesticiden die je tuin verbeteren. En dus niet als beestjes die de omgeving vergiftigen.
Lieveheersbeestjes zijn daar een voorbeeld van. Je kunt deze gemakkelijk vinden. Waarschijnlijk komen ze al in bepaalde mate voor in je tuin. Lieveheersbeestjes houden van mijten, cochenilleluizen en kleine rupsen. Ze eten ook bladluizen, een van de meest verwoestende plagen voor cannabis. Deze kleine beestjes drinken namelijk het sap van je wietplanten. Dille, koriander en venkel als gezelschapsplanten nodigen lieveheersbeestjes uit om rond te hangen en als bladbewaking te dienen.
Ook kun je mijten inzetten om plagen te bestrijden. Het woord mijt draagt vaak een negatieve connotatie, maar niet alle soorten zijn schadelijk. Zo is Phytoseiulus persimilis een kleine rode mijt die je cannabisplanten helpt door op spintmijten te jagen, inclusief hun larven en eitjes. Dit kan het leven van je planten redden. Spintmijten kunnen ernstige schade aanrichten. Zo dringen ze plantcellen binnen en eten ze de inhoud ervan op.
Amblyseius californicus is een andere soort mijt die op spintmijten jaagt. Deze soort kan hoge temperaturen weerstaan, waardoor ze erg geschikt is voor kwekers in bijzonder hete gebieden.
De bloemwants is ook een gunstige insectensoort die zich voedt met schadelijke insecten, zoals spintmijten en rupsen. Bloemwantsen pakken hun prooi door ze te doorboren met hun driedelige bek. Vervolgens injecteren ze spijsverteringsenzymen. Bruut, maar effectief.
PARASITAIRE WESPEN
Parasitaire wespen zijn een populaire keuze als gunstig insect dat van nature op bladluizen jaagt. Ze vallen ook verschillende kevers, vliegen, spinnen en wantsen aan. Endoparasitaire wespen injecteren hun eitjes in hun prooi. Deze ontwikkelen zich vervolgens, terwijl de gastheer verdergaat met zijn normale functies. Ectoparasitaire wespen groeien echter aan de buitenkant van hun prooi en verlammen deze onmiddellijk.
SPINNEN
Spinnen zijn zeer nuttige beestjes voor je cannabistuin. Ze maken grote webben en zijn geen kieskeurige eters. Ze voeden zich daarbij met diverse soorten ongedierte. Het planten van bloemen in je tuin trekt spinnen aan.
BLADSPRAY
Bladsprays bevatten gunstige planten en bacteriën, om ongediertepopulaties tegen te gaan. Je kunt ze thuis maken of kant-en-klaar kopen. Sommige organische kant-en-klare varianten bevatten de gunstige bacterie Bacillus thuringiensis. Deze doodt de larven van varenrouwmuggen.
Neem olie kun je ook toevoegen aan bladsprays. Het belangrijkste ingrediënt hiervan is azadirachtine. Dit vermindert hongerige insecten en werkt als afweermiddel.

Neemolie biedt een compleet natuurlijke manier om je wietplanten te beschermen tegen plagen.
Koop Neem Oil
Neemolie biedt een compleet natuurlijke manier om je wietplanten te beschermen tegen plagen.
GUNSTIGE MICRO-ORGANISMEN
Micro-organismen zijn essentieel voor iedere tuin. Deze minuscule levensvormen verblijven in de bodem. Daar zijn ze verantwoordelijk voor diverse biologische processen. Ze helpen organisch materiaal afbreken tot toegankelijke voedingsstoffen voor planten. Daarbij vormen ze zelfs een symbiotische relatie met de wortels die hierdoor nutriënten goed opnemen.
Niet alle micro-organismen zijn gunstig en sommige ervan leven zelfs van planten. Gunstige microben jagen echter op deze kwaadwillenden. Ze strijden daarbij voor een goede bodem voor je planten.
Roofzuchtige nematoden zijn bijvoorbeeld een waardevolle aanwinst voor cannabistelers. Deze superkleine organismen bewaken de aarde, waar ze bijna elke plaag aanvallen. Ondertussen worden je planten en gunstige wormen met rust gelaten. Roofaaltjes eten plantparasitaire nematoden. Deze voeden zich op hun beurt met de wortels van cannabisplanten.
Er zijn verschillende soorten roofaaltjes. Monochide nematoden hebben een grote, prikkende tand, meerdere kleine tanden, of beide. Ze gebruiken deze om hun prooi te doorklieven. Soms slikken ze hun slachtoffer ook simpelweg in zijn geheel door als hij klein genoeg is. Dorylaimida hebben een holle stilet, een odontostyle genaamd. Ze gebruiken deze om hun prooi te doorboren. Diplogasteride nematoden hebben kleine mondholtes, bewapend met scherpe tandjes. Tot slot hebben Aphelenchida een stilet om hun prooi mee te steken. Hierbij brengen ze spijsverteringsenzymen in.
MYCORRHIZA
Sommige schimmels werken ook als organische plaagbeheersing. Zo vormen mycorrhiza een wederzijds voordelige relatie met plantenwortels. Ze helpen voedingsstoffen te verplaatsen en leveren, in ruil voor excsudaten van suiker. Deze schimmels vormen grote netwerken die we het mycelium noemen. Dit bestaat uit kleine individuele slierten, genaamd schimmeldraden. Van sommige schimmels weten we dat ze hun schimmeldraden gebruiken om nematoden te vangen. Op die manier zijn mycorrhiza mogelijk in staat het aantal plantparasitaire nematoden te beperken.