Schimmels zijn een fascinerende levensvorm, van fundamenteel belang voor al het leven op aarde. Een interessant feit voor velen: Schimmels zijn een volledig onafhankelijk koninkrijk van het leven, los van dat van dieren en planten. Maar ze liggen genetisch dichter bij dieren dan planten. Schimmels spelen een cruciale rol in het ecosysteem door het ontleden en het afbreken van dode organismen en biologische bijproducten, en bevrijden de voedingsstoffen binnenin deze bronnen die vervolgens elders in het web van het leven worden gebruikt. Schimmels vormen een symbiotische samenwerking met een aantal planten en algen en zijn eigenlijk verantwoordelijk voor het voortbestaan van een groot aantal soorten. Schimmels groeien in schroefdraad-structuren bekend als zwamdraden, die vanwege hun grote oppervlakte, zorgen voor de maximale opname van voedingsstoffen. 

EEN SAMENLEVINGSVERBAND MET CANNABIS: HOE MYCORRHIZA-SCHIMMELS DE PLANTGEZONDHEID BEVORDEREN

Van deze functie van schimmels kan worden geprofiteerd en worden gebruikt door telers om de opname van voedingsstoffen van hun planten te maximaliseren. Maar hoe precies werkt deze relatie? Het sleutelwoord hier is "mycorrhiza's".

Mycorrhizae is een symbiotisch verbond gemaakt van zowel een schimmel en de wortels van een plant. Dit mutualistische vereniging wordt in de natuur gevonden en is een fundamenteel onderdeel van het bodemleven. Door het vormen van deze relatie, ontvangen de schimmels en planten in kwestie indrukwekkende voordelen van elkaar, vooral belangrijk bij het proberen om de kwaliteit en kwantiteit van marijuana te maximaliseren.

Mycorrhizae In Roots

De schimmels krijgen permanente toegang tot de zoete overvloed van koolhydraten suikers zoals glucose en sucrose die worden gesynthetiseerd in de bladeren van de plant, vervoerd naar het wortelstelsel en over naar de schimmel buddy. In ruil, plukt de plant dan het voordeel van de schimmel’s superieure mogelijkheden van het absorberen van water en voedingsstoffen uit de bodem waarin ze wonen. Dit komt door het veel grotere oppervlakgebied van de hyfen die veel fijner zijn dan de plantenwortels, waardoor ze veel effectiever zijn met het winnen van delfstoffen.

De aanwezige schimmels kunnen het ook gemakkelijker maken voor planten om toegang te krijgen tot belangrijke bouwstenen zoals fosfor en stikstof, die van cruciaal belang zijn voor een optimale gezondheid van planten, opbrengst grootte en kwaliteit.

De vorming van mycorrhiza strekt zich ook voorbij de opname van voedingsstoffen. Dit fenomeen kan je planten ook beschermen tegen tal van bedreigingen waarmee veel telers worden geconfronteerd. Mycorrhizae planten vertonen verhoogde resistentie tegen pathogene microbiële ziekten die in de bodem voorkomen. Ze zijn ook beter uitgerust tegen droogte die zich zou kunnen voordoen, en zijn beter in het omgaan met zout stress. Ze zijn ook beter bestand tegen bepaalde toxiciteit die zich zou kunnen voordoen in de bodem zoals die met hoge metaalconcentraties.

HET CULTIVEREN VAN DEZE BIJZONDERE RELATIE

Om nuttige schimmels te introduceren aan je wietplanten, is het belangrijk om een voedselbron te bieden die hen zal aantrekken en hen thuis laat voelen. Een breed scala aan koolhydraatbronnen kan worden toegevoegd aan de bodem van je plant om op die manier een kolonie te starten die mycorrhiza zal katalyseren. Voorbeelden die gemakkelijk te vinden en goedkoop zijn, zijn onder andere ahornsiroop en vruchtensap. Een aanbevolen mengverhouding is 10 ml van een koolhydraatbron met één liter water. Het is dan belangrijk om de planten genoeg zuurstof te bieden om te voorkomen dat ongewenste schimmelgroei kan plaatsvinden. Een andere optie om te overwegen bij de toepassing van de koolhydraatbron is om wat gesteente fosfaat toe te voegen aan je grond om de vorming van mycorrhiza te vergroten. Dit is een goede bron van fosfor voor de schimmels om af te breken en vervolgens aan de plant te leveren. Een goed begin van een gezonde relatie.

Mycorrhizae In Roots Mycorrhizae Voor Gezonde Wortels Van Cannabisplanten

Een andere methode voor het verkrijgen van mycorrhiza voor je geliefde planten is om in de bossen te gaan wandelen en iets te nemen van de grond onder je voeten. Zoek een bosgebied weg van chemische vervuiling om schadelijke besmetting te minimaliseren. Verwijder een klein gebied van vegetatie en graaf enkele centimeters in de grond. Oogst de bodem van het gebied dat je hebt gekozen en herhaal dit proces in verschillende gebieden van het bos in het belang van diversiteit. Dit mengsel kan vervolgens worden gecombineerd met compostering, kokos turf en compost in wenselijke verhoudingen.

Bij het planten, voeg dan een laagje van dit mengsel toe dicht aan de oppervlakte, dit zal de wortels van de plant toelaten om door de schimmel te passeren, en kennis te maken met zijn nieuwe bondgenoot en beginnen om de gewenste symbiotische mycorrhiza te vormen.

Degenen die een wat eenvoudigere methode verkiezen, kunnen altijd gewoon een mycorrhiza-vormend product kopen. Er zijn veel opties online beschikbaar en ze zijn niet duur. Ze zijn een geweldig hulpmiddel om grote secundaire wortelsystemen op te zetten, opname van water en voedingsstoffen te verbeteren en de algehele kracht van je planten te optimaliseren. Veel producten vereisen slechts één toepassing gedurende de gehele levenscyclus van een plant.

 

buy PEasy Roots - Mycorrhiza Mix online

100% organic, our unique blend of Glomeromycotan fungus is the natural way to grow healthier, better-quality plants.

Buy Easy Roots - Mycorrhiza Mix

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.