Spintmijten? Als je onderdeel wil zijn van de cannabis toekomst, zal je biologische oplossingen willen vinden voor veel cannabis problemen die je waarschijnlijk tegenkomt.

Lieveheersbeestjes, kapoentjes of stippelbeestjes zijn de samurai roofdiertjes van de tuin. Ze zullen op natuurlijke wijze je spint en andere problemen met insecten oplossen.

Je kijkt naar je cannabis en ontdekt kleine witte of gele vlekjes op je bladeren. Bij nadere inspectie onder een vergrootglas, ontdek je dat veel van het bladweefsel verdwenen is. Deze eigenaardigheid wordt al snel opgevolgd door kleine ragfijne webben, die heel duidelijk te zien zijn op de internoden van je planten, waarbij nieuwe groei van de zijtakken wordt verstoord. Misschien zijn wat bladeren aan het draaien en wanneer je aan de onderkant van het blad kijkt, vind je een rooster van webben met microscopisch zwarte en donkerrode beestjes. Het is spijtig, maar je hebt zojuist de geweldige wereld van spintmijten betreden.

HET KIEZEN VAN DE BESTE MANIER OM SPINTMIJTEN TE BEHANDELEN

Het onder controle krijgen van deze microscopische verschrikkingen is een simpel proces en kan prima biologisch worden gedaan. Er is geen reden voor paniek, maar je moet snel zijn omdat deze beestjes razendsnel vermenigvuldigen en hoewel ze je planten kunnen transformeren in de meest interessante structuren, wil je zo snel mogelijk van ze afkomen, voor je tuin in een oerwoud met webben verandert.

Hoewel er chemische opties beschikbaar zijn, wil niemand de toppen die ze willen gebruiken, bedekken met een giftige cocktail van schadelijke stoffen. Daarom is een natuurlijke en biologische methode de beste manier om van spint af te komen, waardoor de kwaliteit van de cannabis behouden blijft.

Het gebruik van biologische oplossingen behoudt niet alleen de kwaliteit van je zelfgekweekte cannabis bloemen, maar garandeert ook zuivere geuren en verbetert je vaardigheden als tuinman (biologisch kweken kan uitdagender zijn, maar produceert betere resultaten).

SPINTMIJTEN

SCHAKEL DE HULP VAN LIEVEHEERSBEESTJES IN

Lieveheersbeestjes, kapoentjes of stippelbeestjes, afhankelijk van waar je woont, zijn de samoerai krijgers van je tuin. Dit zijn rode, oranje of gele vliegende insecten, ter grootte van je pinknagel, met zwarte vlekjes op de schildjes van hun vleugels.

Lieveheersbeestjes zijn vraatzuchtige moordmachientjes, door de natuur ontworpen om je tuin te ontdoen van tientallen plagen, met name bladluizen en spintmijten.

Ze zullen ook een groot aantal zachte insecten eten, zoals kevers en de larven van motten.

Sinds de middeleeuwen staan lieveheersbeestjes hoog in aanzien bij tuinders en hun naamgeving is doordrenkt met oude tradities uit vele delen van de wereld.

In tijden van insectenplagen geloofden Europese boeren dat ze gestuurd werden door de maagdelijke Maria. In het oude Zwitserland kregen kinderen te horen dat babies werden afgeleverd door lieveheersbeestjes en in Oostenrijk kon je een lieveheersbeestje om goed weer vragen. Het lijkt onbeleefd om geen voordeel te trekken uit deze liefdadigheid!

In de moderne cannabis tuin, zijn ze onmisbare massavernietigingswapens, die zich in elk hoekje en gaatje van je plant wurmen zonder bloemen of bladeren te beschadigen. Elk lieveheersbeestje kan wel 100 mijten per dag opeten.

Als je buiten kweekt, is het verstandig om inheemse lieveheersbeestjes aan te trekken in je tuin.

Naast het jagen op larven en insecten, eten lieveheersbeestjes ook graag pollen voor hun reproductiecyclus. Het omringen van je cannabis met planten die veel pollen produceren, zoals zonnebloemen, passievruchten en kamille, is een geweldige manier om de natuurlijke populatie van lieveheersbeestjes in je tuin te stimuleren.

Als je het lastig vindt een inheemse populatie aan te trekken in je tuin, is het mogelijk lieveheersbeestjes online te kopen (hoe gek het ook klinkt). Kwekers kunnen je partijen sturen op bepaalde tijden in het seizoen, om jou te helpen de aantallen te vergroten.

Als een extra tip kunnen ook andere planten worden gebruikt om een buitentuin te stimuleren, die bescherming biedt en ook de bodem verbetert. Een aantal dwergbonen onder het bladerdak stimuleert stikstof door een breder scala van mycorrhiza kolonies te creëren. Sommige paardebloemen en Oost-Indische kers weren slechte insecten af en zorgen voor een algeheel gezondere bodem.

lieveheersbeestje predator cannabis

ANDERE BIOLOGISCHE METHODEN

Om onbekende redenen verliezen de ondeugende, kleine lieveheersbeestjes na een tijdje de interesse en lijken gewoon doelloos rond te hangen op je toppen. Daarom zou je een biologische backup spray achter de hand moeten houden om te verzekeren dat je planten niet opnieuw kunnen worden besmet.

Neem is een geweldig, biologisch wondermiddel in elke tuin, vooral als dit wordt verdund met water en zeep. Een goede spray, waarbij je speciale aandacht schenkt aan het gebied onder de bladeren, zal het verspreiden van spint voorkomen. Neem zal geen nadelige effecten hebben voor je lieveheersbeestjes. Probeer je toppen niet te raken als je in de bloeiperiode zit, want je wil de neem niet proeven bij het roken!

Dat is alles! Het vermijden van vervelende chemicaliën is makkelijk als je weet hoe; je moet slechts bereid zijn wat moeite te doen. Het leren om voordeel te trekken uit natuurlijke remedies zal niet alleen de vaardigheden van de hobby kweker verbeteren, maar ook de kwaliteit van de eindopbrengst. Roep dus de hulp in van lieveheersbeestjes!

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.