Sprinkhanen zijn, vooral voor cannabis die buiten gekweekt wordt, een gevaarlijk ongedierte. Ze kunnen een bepaald gebied infecteren, maar ze zijn ook in staat om lange afstanden af te leggen. Bovendien zijn ze vooral dol op het eten van cannabis. Ze houden in het bijzonder van marijuana zaailingen. Als nachtdieren die zich voornamelijk tijdens de nacht voeden, kunnen ze een hele oogst verslinden terwijl je slaapt.

Je zult weten wanneer je sprinkhanen hebt, nog voordat ze schade kunnen aanbrengen, door het geluid dat ze maken. Deze insecten leggen aan het eind van de zomer eitjes in de bodem, die de winter zullen overleven indien ongemoeid gelaten. Ze komen meestal uit in het midden tot late voorjaar en rijpen in vier tot zes weken voordat ze volwassenen worden. Vrouwelijke sprinkhanen kunnen tot wel 400 eitjes leggen in gunstige omstandigheden.

Zoals bij alle plagen, is het het beste om ze vroeg te vangen. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je gewassen worden vernietigd door deze vervelende plagen.

BODEM ZORG

Het eerste wat je moet doen is gras verwijderen uit het kweekgebied. Sprinkhanen houden van gras. Als je een stukje gras cultiveert ver van je gewassen, zullen ze daar naartoe trekken in plaats van je gewassen.

Het ploegen van de bodem in het najaar kan ook helpen om sprinkhanen eitjes te vernietigen. In het voorjaar ploeg je de grond opnieuw. Je kunt ook levende schimmelsporen gebruiken, welke bepaalde soorten sprinkhanen doden.
Een biologisch actieve bodem bevordert ook de groei van organismen die ziekten veroorzaken bij sprinkhanen.

PESTICIDEN

Cannabis kwekers kunnen een grote verscheidenheid aan verkrijgbare pesticiden gebruiken om hun gewassen te beschermen. Ze kunnen op de gewassen zelf worden gespoten of op de omringende bodem. Het nadeel is natuurlijk dat een dergelijke bescherming niet erg lang duurt (ongeveer 24 uur), het is dus een oplossing die ongeveer één keer per dag moet worden uitgevoerd.

Knoflook spray is ook zeer effectief tegen sprinkhanen. Ze houden niet van ofwel de geur of smaak van de bol. Dit kan ook heel gemakkelijk thuis gemaakt worden, door het persen van knoflookteentjes in ofwel minerale olie of water. Laat de stof dan ongeveer een dag staan voor deze te gebruiken. Als je dit liever niet thuis wilt maken, zijn er ook diverse commerciële variëteiten verkrijgbaar bij de meeste tuincentra.

Azijn is ook een zeer effectieve oplossing om sprinkhanen op afstand te houden. Meng het met water en spray het op je gewassen.

Hete peper wax werkt ook uitstekend als afstotend middel. Dit kan in de winkel worden gekocht.

METGEZEL GEWASSEN

Het planten van metgezel gewassen is nog een manier om dit soort ongedierte te voorkomen. Gewassen zoals koriander, erwten en zoete klaver gaat besmettingen tegen omdat sprinkhanen niet van de geur of smaak van deze planten houden. Een grens van enkele centimeters is gewoonlijk voldoende om effectief te kunnen zijn.

grasshopper cannabis
De planten afstoffen met bloem is ook een zeer effectieve bescherming tegen sprinkhanen. Bloem blokkeert hun mond en voorkomt dat ze nog kunnen eten. Dit is dodelijk omdat de meeste sprinkhanen elke dag het equivalent van hun lichaamsgewicht eten. Wanneer je deze methode gebruikt, moet je echter alleen gewone bloem gebruiken. Zelfrijzende bloem kan zouten bevatten die vervolgens je planten kunnen verwoesten.

GEVOGELTE EN CAVIA’S

Eenden, kippen en kalkoenen zijn allemaal zeer effectief om sprinkhanen op afstand te houden. Ze kunnen fungeren als een defensieve "gracht”, zodat het ongedierte de tuin nooit kan bereiken. Omring je tuin met twee parallelle rijen van kippengaas en laat het gevogelte de vrije loop in dit steegje. Ze zullen de sprinkhanen vangen die proberen om naar jouw tuin te komen.

Cavia's zijn ook zeer effectief, omdat ze graag sprinkhanen eten. Het enige nadeel? Ze kunnen een beetje lawaaierig zijn.

BOUW ZITSTOKJES VOOR VOGELS

Vogels zijn één van de beste natuurlijke roofdieren om je gewassen te beschermen. Door hekjes, palen en andere verticale structuren in je tuin te zetten, kun je vogels aantrekken en hen helpen om zich efficiënter te voeden met sprinkhanen.

Grasshopper Cannabis Plant

SPRINKHANEN LOKMIDDEL

Bij gebreke van deze beschermende methoden, kun je ook sprinkhanen lokmiddelen kopen. De lokmiddelen werken door een ziekte door te geven van de ene naar de andere sprinkhaan. Het is meer effectief in het wegwerken van jonge dan volwassen insecten. Dit soort lokmiddel gebruiken is echter geen korte termijn oplossing. Men zal meerdere keren het lokmiddel moeten toepassen om de plaag terug te brengen tot een redelijk niveau. Als je net pas een plaag hebt opgemerkt, zul je op een permanente basis rond het getroffen gebied het lokmiddel moeten verspreiden.

GEBRUIK DOEKEN

Een van de beste manieren om te voorkomen dat sprinkhanen zelfs maar toegang krijgen tot je planten, is om deze te bedekken met een barrière, zoals een lichtgewicht doek. Zet stokjes en hoepels in de grond waar het doek op kan rusten, als een natuurlijke barrière voor alle insecten. Het is echter noodzakelijk om altijd te controleren of het doek intact is. Sprinkhanen zijn bekend om hun weg door een dergelijke beschermende barrière te eten.

LIJST MET VEELVOORKOMENDE PLAGEN EN PROBLEMEN

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.