De RQS Seed Mix Packs zijn eindelijk hier - lees meer

By Adam Parsons

Wanneer krekels honger hebben, eten ze binnen no-time je hele tuin kaal. Jammer genoeg zijn krekels ook nog eens helemaal verzot op cannabis! En op de zaailingen. De monsters vernietigen je kostbare gewassen. Dus zodra je het luide gesjirp hoort, weet je dat je aan de bak moet.

TEKENEN DIE WIJZEN OP DE AANWEZIGHEID VAN KREKELS

Als je het vermoeden hebt dat je last van een plaag hebt, kun je dat op meerdere manieren vaststellen. Om te beginnen het gesjirp, natuurlijk. Dat is het eerste duidelijke signaal. Het kan ook zo zijn dat je ze op heterdaad betrapt op je planten. Maar als je er voor 100% zeker van wilt zijn dat de monstertjes het op je cannabis hebben voorzien, kun je het beste de planten zelf grondig inspecteren.

Crickets Pest Cannabis Growing Infestation
Crickets Pest Cannabis Growing Infestation

Een ding waar je naar moet kijken, is of er gangetjes zijn gegraven. In dat geval zou je kleine hoopjes aarde moeten zien. Sommige krekels leven onder de aarde, met name veenmollen. Deze veroorzaken hoopjes aarde net zoals echte mollen een molshoop achterlaten. Niets aan de hand, denk je misschien. Fout. De "molshopen" zijn erg uitnodigend voor allerlei dieren, groot en klein. Vogels, wasberen, stinkdieren en zo verder. Als deze dieren de hoopjes aarde zien, weten ze direct dat er een lekker hapje te halen valt. Ze blijven graven tot hun honger gestild is. Binnen afzienbare tijd is alles waar je zo hard voor geploeterd hebt, vernietigd door de ongenode gasten. Ze laten niets achter dan een trieste herinnering aan je arbeidsintensieve kweekproject.

Een ander signaal dat erop wijst dat krekels je cannabistuin zijn binnengedrongen, is het verschijnen van bruine plekjes op de planten. Ook wanneer je andere zoogdieren ziet rondscharrelen, kan dat op onheil duiden. Nogmaals, deze dieren eten niets liever dan krekels. Dus zodra ze opduiken, zou dat kunnen betekenen dat ze krekels achterna jagen. Tot slot kan een duidelijke beschadiging van zaailingen ook op een ongedierteprobleem wijzen. Krekels eten niets liever dan cannabis zaailingen. Ze zijn behoorlijk gulzig en niet te stoppen, tot je hele tuin is kaalgevreten.

HOE JE KREKELS BIJ JE CANNABIS WEGHOUDT

Gelukkig voor tuiniers zijn er net zoveel methoden om het vervelende ongedierte weg te houden als dat er signalen zijn dat ze in de buurt zitten. Om te beginnen, kun je ze het best 's nachts aanpakken. Veenmollen gaan graag 's avonds uit eten. Omdat ze onder de grond leven, kunnen ze gemakkelijk hun gang gaan, rondscharrelen en een vernietigende aanval op je planten uitvoeren als je het niet ziet. Je kunt 's nachts ook het best geen licht laten branden. Dat trekt ze namelijk aan. Lampen die gedurende de nacht branden, zijn bovendien ook niet goed voor je planten. Je kunt ze in de nacht dus sowieso beter helemaal uit laten. Zorg er ook voor dat je alvorens je het bed induikt je tuin netjes opruimt. Laat geen afval rondslingeren en bind je vuilniszak goed dicht. Ze zijn namelijk ook gek op afval.

Cricket Cannabis Pest

Een andere oplossing is de krekelval. Met dit foefje lok je ze niet alleen, ze kunnen bovendien niet meer ontsnappen. Deze methode is afdoende voor het onder controle houden van het aantal beestjes dat het op je gewassen heeft voorzien. Je hebt er echter niet veel aan als je met een flinke plaag te maken hebt.

Tunnelkassen kunnen ook worden ingezet, maar dat is misschien niet voor alle cannabiskwekers een ideale oplossing. Deze tunnelkassen kosten niet veel geld. Ze kunnen voorkomen dat krekels zich in je tuin vestigen en laten voldoende licht door voor je planten. Door de mazen van het materiaal van de tunnelkas kun je de planten makkelijk bewateren. Maar als je cannabisplanten op cannabisbomen lijken, is dit geen praktische oplossing. Tunnelkassen zijn meer geschikt voor het beschermen van kleinere soorten cannabis.

POGINGEN MET ZEEP EN SPRAYS

Als bovenstaande verdedigingstechnieken niet tot het gewenste resultaat leiden, kun je altijd nog verschillende soorten zeep en sprays inzetten. Spinosad, bijvoorbeeld. Dit bestrijdingsmiddel wordt over het algemeen als veilig beschouwd. Bovendien is het biologisch. Het is echter niet geschikt om direct op je wiettoppen te sprayen. Je zult zien dat als je het direct op de krekels spuit ze onmiddellijk het loodje leggen. Vergeet niet ook wat van het spul op de planten zelf te sprayen. Spinosad is onschadelijk voor nuttige insecten, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Omdat het slechts 24 uur werkzaam is nadat je het hebt aangemaakt, kun je beter naar behoefte spuiten. Anders gaat de rest verloren.

Met name Neem Olie kan zowel krekels als schimmels bestrijden. Maar onthoud goed dat het net als Spinosad nooit direct op je wiettoppen terecht mag komen. Neem Olie laat ook een onaangename geur en smaak achter op je planten. Zorg er dus absoluut voor dat het spul nooit op je toppen komt. Behalve de olie heb je een plantensproeier nodig. En om de vervelende veenmollen uit hun ondergrondse gangen te verdrijven, moet je ook wat op de aarde sprayen.

Neem oil being applied

Dan zijn er nog de insectendodende zeepoplossingen, zoals die van het merk Safer. Met name bij het gebruik van deze producten wordt het rugschild van de krekels zwak en week. Het bestrijdingsmiddel beschadigt je cannabisplanten absoluut niet. Andere nuttige beestjes overleven het spul, want insectendodende zeep laat doorgaans niet veel residu achter. Wanneer je van dit middel gebruik maakt, weet dan wel dat de werking nieta langdurend is. Je moet het meerdere keren aanbrengen. Hoewel het gebruik absoluut veilig is, kun je het spul beter niet in de buurt van je toppen laten komen. Net als met de Neem Olie kun je van dit middel wat op de aarde spuiten. Voor het geval dat veenmollen zich daar verstopt hebben.

Tot slot zou je Essentria IC3 kunnen gebruiken, een mix van verschillende tuinbouw oliën die allemaal biologisch en veilig zijn. Wanneer je het regelmatig gebruikt, kunnen de krekels het wel schudden. Het is echter maximaal acht uur actief werkzaam, dus spray dagelijks of combineer het met andere methoden. Een plantensproeier levert het beste resultaat. En net als geldt voor de eerder vermelde oplossingen moet je het niet rechtstreeks op je toppen sprayen.

EEN LAATSTE REDMIDDEL

Insecticiden op basis van Pyrethrine kunnen ook uitkomst bieden. Ze zijn echter maximaal twee dagen bruikbaar. Jammer genoeg is dit spul bijzonder schadelijk voor bijen. Kies hier dus uitsluitend voor als laatste strohalm, wanneer je werkelijk alle mogelijke andere oplossingen hebt geprobeerd. Mocht je van plan zijn dit middel te gebruiken, dan heb je een plantensproeier nodig. Hiermee moet je je planten gelijkmatig benevelen. Ook een beetje op de aarde, tegen eventuele veenmollen. De beste resultaten krijg je als je na zonsondergang spuit. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk de nuttige bijen ontzien. Het insectenverdelgingsmiddel breekt op deze manier af voordat de bijen wakker zijn. Nogmaals - benevel de toppen niet.
BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.