By Luke Sumpter

Het succes en de gezondheid van je cannabisgewas hangt onder andere af van de aanwezigheid van beestjes, en dan hebben we het niet alleen over insecten. Het gezelschap van dieren is van onschatbare waarde en ze hebben inderdaad veel positieve eigenschappen. Maar je huisdieren kunnen soms ook een bedreiging zijn voor je planten. Het lijkt misschien een heerlijk idee om je honden en katten door je cannabistuin te zien struinen, maar in de praktijk kunnen ze schade aanrichten. Zo kunnen ze je plantenwortels opgraven en in de aarde hun behoefte doen.

KATTEN EN WIET

Een van de problemen waar je mee te maken kunt krijgen als katten door je cannabisplanten lopen, treedt op wanneer ze op de aarde plassen. Kattenpis bevat veel ammoniak en stikstof, wat je kostbare planten kan schaden.

Mocht dit gebeuren, handel dan snel en verdun de urine door de bodem goed water te geven. Om deze situatie te voorkomen, kun je de aarde rondom je planten bedekken met kippengaas. Katten schijnen het niet prettig te vinden om hierop te lopen en daarom werkt het als afschrikmiddel. Een andere optie is het plaatsen van een hek rondom je gewassen, dat katten tegenhoudt, maar het licht nog steeds doorlaat. Dit voorkomt ook dat je kattige vrienden op de blaadjes van je planten gaan knabbelen wanneer ze trek krijgen.

Daarnaast kan kattenpoep een probleem zijn voor je cannabistuin. De poep is giftig voor compost en kan parasieten bevatten. Dat wil je absoluut niet in de buurt hebben van planten die je gaat consumeren. Om dit te voorkomen, zorg je ervoor dat je de kattenbak schoonhoudt. Hierdoor hoeft je kat niet in de buurt van je planten op zoek te gaan naar een plekje om zijn behoefte te doen.

Cannabis cultuur katten en honden

HONDEN EN WIET

Een van de voornaamste problemen met honden die in de buurt van je wietplanten komen, is dat ze uit nieuwsgierigheid in grond kunnen gaan graven. Honden zijn van nature gravers, en de aanwezigheid van cannabisplanten zal ze er niet van weerhouden om hun nieuwsgierigheid te volgen. Wat voor je honden leuk en instinctief is, zou voor je cannabisplanten weleens het einde kunnen betekenen. Zeker als je wortelsystemen ernstig beschadigd raken. Om dit te voorkomen, kun je je honden leren om niet de tuin te betreden. Je kunt er ook voor zorgen dat ze een andere ruimte hebben om te spelen en waar ze een tikkeltje destructief kunnen zijn.

BEWAAR JE WIET VERSTANDIG

De mogelijke problemen met huisdieren en wiet beperken zich niet tot het groeiproces. Wietproducten met THC kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van je huisdieren. Het lijkt misschien een grappig idee om je huisdieren high te zien. Als ze echter daadwerkelijk je stash met edibles te pakken krijgen en opeten, kan dat voor heel veel ongemak zorgen.

Wanneer huisdieren een grote dosis lekkernijen bomvol THC wegwerken, kunnen ze dronken en verdoofd raken. Dat komt door het effect van cannabinoïden op hun centrale zenuwstelsel. Andere huisdieren kunnen echter juist gestimuleerd raken; ze worden geagiteerd, maken meer geluid en hebben een hogere hartslag. Er zijn zelfs gevallen bekend waarin een overdosis huisdieren fataal is geworden. Voorkom dit door ervoor te zorgen dat je je stash altijd veilig en verborgen wegbergt. Hoewel cannabis voor mens en dier gebruikt kan worden als medicijn, moet het altijd toegediend worden in gecontroleerde doses.
BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.