Inbegrepen GRATIS producten

Hoe verjaag je herten uit je cannabistuin?
Herten zijn dol op cannabistuintjes. Deze planteneters doen zich graag tegoed aan je cannabisplanten en richten een ravage aan. Gelukkig zijn ze makkelijk te verjagen, want ze zijn schuw, bang voor licht, open velden en bepaalde geuren. Als je wat van hertenpsychologie weet, verjaag je herten als een speer uit je tuin!
Heb je ooit iets schattigers gezien dan Bambi? Waarschijnlijk niet. Als hertjes echter rondscharrelen in je cannabistuin zijn ze minder schattig. Herten zijn dol op cannabisplanten, meer dan andere planteneters. Ze zijn inderdaad schuw. Maar 's nachts eten ze zonder pardon al je toppen en bladeren op.
Wat is het verband tussen herten en cannabisplanten? Hoe voorkom je een herteninvasie? En als er zich een hongerig hert tegoed doet aan je toppen, hoe verjaag je het dan?
CANNABIS EN HERTEN
Herten hebben een voorliefde voor wiet ontwikkeld. De meeste beesten houden niet van de smaak van cannabis. Wanneer de planten tegen de oogsttijd meer terpenen aanmaken, blijven veel dieren weg. Herten eten echter vrolijk door, tot aan de oogst toe.
Waarom zijn herten zo verzot op cannabis? Zouden ze proberen in hogere sferen te raken? Onderzoekers zeggen dat dit waarschijnlijk niet zo is. De psychoactieve effecten van de THC zijn immers nog niet "geactiveerd". Daartoe moet je cannabis eerst decarboxyleren (verhitten), waardoor je de cannabinoïde-zuren omzet in actieve verbindingen. Sommige wietkwekers zijn er echt van overtuigd dat herten er verzot op zijn. Neem nu Richard Davis uit Oregon (VS) die bevriend is geraakt met het plaatselijke hert "Sugar Bob". Dit dier is stapelgek op wiet en lijkt van de aangename versuftheid die het veroorzaakt te genieten.
Herten zijn bosbewoners en eten waarschijnlijk alleen je kostbare wiet op als je tuintje door bomen is omgeven. Wil je ze op afstand houden, zoek dan een open plek in je tuin. Herten zijn schuchter en lopen liever niet door een open veld als het niet hoeft. Zelfs niet als er een maaltje vette toppen te halen valt. Herten zijn van nature dus schrikachtig en als je van ze af wilt, is het belangrijk daarop in te spelen.
HERTEN AFWEREN
Je wordt 's morgens wakker en je ziet je hele tuin overhoop liggen. Zaailingen zijn ontworteld, op de grond liggen geknakte stelen en de bladeren en toppen zijn spoorloos verdwenen. Ook zie je dat er aan je grotere planten nonchalant is geknabbeld. Je overziet de puinhoop en ontdekt het bewijs. Pootafdrukken en verse hertenkeutels.
Herten eten dus je wietplanten op. Maar je kunt er op een paar manieren vanaf komen. De ene manier kost wat meer inspanning dan de andere en sommige zijn niet echt diervriendelijk. Laten we met de meest voor de hand liggende beginnen.
WE NEED A WALL
Als je een houten omheining maakt, zorg er dan voor dat er tussen de latten of aan de onderkant geen ruimte is waar herten zich tussendoor kunnen wringen. Een hert kan bovendien wel tweeënhalve meter hoog springen. Dus als je een schutting bouwt om hongerige herten weg te houden, moet je de hoogte in. Tenzij je natuurlijk voor schrikdraad kiest.
SCHRIKDRAAD
Zodra je de kweeklocatie omheind hebt met schrikdraad smeer je 's avonds tegen zonsondergang pindakaas onderaan de afrastering. Het nietsvermoedende hert komt buurten, wil zich tegoed doen aan de pindakaas en krijgt een enorme oplazer. Blijf smeren tot de herten er de brui aan geven - dat doen ze meestal na twee of drie keer. Zodra ze angst voor het schrikdraad hebben ontwikkeld, blijven ze op afstand.
INSTALLEER LAMPEN MET EEN BEWEGINGSDETECTOR
Verbind bewegingsdetectoren met een bouwlamp die je tuintje fel verlicht zodra je een hert op bezoek krijgt. Zorg dat je de lampen strategisch opstelt en dat ze niet op je planten schijnen als ze aanfloepen. Dat beïnvloedt mogelijk de levenscyclus van de cannabis. Het is de bedoeling dat het hert plotsklaps in het felle licht staat, zodat het zich het apelazarus schrikt.
BEWEGINGSDETECTOREN KOPPELEN AAN EEN SPROEI-INSTALLATIE
Hetzelfde anti-terreurplan als hierboven, alleen besproei je het hert nu met water als het de tuin nadert. Er zijn ook "scarecrow sprinkler systemen". Daarmee tref je het hert met een ferme straal water.
HERTWERENDE GEUREN
Herten zijn schuw en het is makkelijk ze de stuipen op het lijf te jagen met de geur van dieren waar ze bang voor zijn. Daar behoren wij mensen gelukkig ook toe, dus het is mogelijk ze af te schrikken met stukjes van jezelf. Drapeer wat mensenhaar over je cannabisplanten of plaats potjes pies rondom je tuintje voor een echte mensengeur.
Het is ook mogelijk roofdierenurine van coyotes, vossen en lynxen te bestellen om herten op afstand te houden.
Als het heeft geregend, moet je de geur opnieuw aanbrengen.
ANDERE AFSTOTENDE GEUREN
Als geuren van wilde dieren een beetje te maf voor je zijn, is het ook mogelijk andere geurtjes in te zetten om herten te verjagen. Kies voor een plantaardige oplossing door geplette teentjes knoflook aan een touwtje te rijgen en dat rond je planten te hangen. Ook is het mogelijk mottenballen op te hangen of stukjes zeep. We hebben zelfs wel eens geurdoekjes voor in de droogtrommel gezien.
Wil je liever meteen grof geschut inzetten, kluts dan 20% verrotte eieren met 80% water en sproei dat over je planten. Het hert gaat waarschijnlijk net zo over z'n nek als jij.
ALLE HERTEN WEG!
Herten zijn soms vervelende dieren, maar als je het goed aanpakt, ben je er zo vanaf. Af en toe raken ze gewend aan de bepaalde geur die ze moet verjagen. Wissel dus een beetje af om ze weg te houden.
Het oplossen van een hertenprobleem geeft een fantastisch gevoel. Zodra je ze eenmaal uit je cannabistuintje hebt verbannen, geniet je veel meer van ze, maar dan van een afstandje. En als je er dan eens eentje treft; no hard feelings!