PERLIET

Perliet wordt vaak toegevoegd aan het kweekmedium bij het telen van cannabis. Het is een uitstekende toevoeging voor kokosvezel en verbetert de structuur van organische bodems. Perliet is neutraal en beïnvloedt de EC van voeding of pH-waarde van water niet. Veel kwekerijen voegen perliet toe aan de grond om het totale gewicht te verlagen, wat het werken met planten in potten vergemakkelijkt. Dit is ook een voordeel voor de cannabisteler die zijn planten verplaatst om de optimale lichtomstandigheden te benutten.

Cannabis Teelt Perliet Bodem

WAT IS PERLIET?

Perliet is een bodemverbeteraar en kweekmedium dat niet is gemaakt van parels, maar wel zeer licht is. Het komt van nature voor als een amorf vulkanisch glas met een relatief hoge waterinhoud. Wordt deze natuurlijke substantie verhit tot extreem hoge temperaturen (850-900°C)? Dan zet het substantieel uit om het commerciële product perliet te worden. Commerciële perliet is extreem wit vanwege de reflectie van de bellen in de structuur, wat het ook zeer licht van gewicht maakt.

Perliet is verkrijgbaar in drie gradaties; fijn, medium en grof, waarbij de fijne variant vaak gekozen wordt bij het kweken van cannabis. Het wordt gebruikt als bodem of als verbetering van kokosvezel ter ondersteuning van de afvloeiing en luchtretentie. Perliet is de perfecte aanvulling op kokosvezel, wat veel water kan vasthouden. Perliet behoudt een laagje lucht dicht onder het oppervlak en creëert luchtcompartimenten, hoe nat het kweekmedium ook is.

Perliet is een gebruikelijke bodemtoevoeging die helpt de groei van wiet te stimuleren. De toename in waterafvloeiing gaat overbewatering en voedingsophoping tegen. Tegelijkertijd vergroot het de wortelpenetratie en zuurstofbeschikbaarheid.

Perliet is perfect voor klonen. Nieuwe wortels kunnen de lichte structuur van perliet met weinig moeite doordringen. Snellere wortelgroei betekent een vlottere overgang van stek tot groeiende plant. Perliet vloeit zo goed af dat er weinig kans is dat je stekjes verzuipen.

Typen Bodem Perliet-cannabiteelt

KAN IK ZELF PERLIET TOEVOEGEN?

Natuurlijk!

Veel commercieel verkrijgbare kweekmediums bevatten al toegevoegde perliet. Zo niet, dan kun je het zelf toevoegen. Het is gebruikelijk om tussen de 10-50% perliet per volume toe te voegen.

Voeg tot 20% toe als je van plan bent alleen kleine hoeveelheden voedingsstoffen en additieven te gebruiken. Perliet draagt bij aan de retentie van het water en de voeding.

Voeg tot 50% toe als je van plan bent om veel voedingsstoffen en supplementen te gebruiken om voedingsophoping te helpen voorkomen. Een teveel aan voedingsstoffen kan leiden tot voedingsuitsluiting in de wortelzone. Perliet verzekert efficiënte afvloeiing.

Perliet is verkrijgbaar in kleine zakken bij alle tuincentra en bouwmarkten. Als je van plan bent om veel te gebruiken, neem dan contact op met de producent en arrangeer de aankoop in bulk. Zakken zijn gewoonlijk 100 liter en laten lijken of je een superheld bent als je ze draagt, terwijl ze zo licht zijn.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.