Als je cannabis kweekt, dan heb je niet per se dure voedingsstoffen, groeiversterkers en chemische insecticiden nodig. Je kunt mest en herstelmiddelen heel eenvoudig zelf maken. Gewoon met dingen die je al in huis hebt. Met deze zelfgemaakte mengsels bespaar je niet alleen geld, ze zijn ook nog eens biologisch. Je kunt dus op een natuurlijke wijze gezonde wiet kweken! Elk van deze biologische middelen is een remedie tegen specifieke problemen of tekorten. Hiermee kun je je planten snel en effectief ondersteunen.

VOORDELEN VAN BIOLOGISCH KWEKEN

Fabrikanten van voedingsoplossingen willen je vaak anders doen geloven, maar je kunt prima gezonde, productieve en krachtige cannabisplanten opkweken met alleen biologische ondersteuning. Moeder Natuur heeft op dat gebied heel wat te bieden! We noemen hieronder een aantal voordelen van biologische teelt.

• Smaak

Allereerst zorgt biologisch kweken, in vergelijking met synthetische voedingsstoffen, voor beter smakende cannabis. Synthetische nutriënten beïnvloeden mogelijk de smaak van je wiet. Daarnaast zijn er mensen die geloven dat biologisch kweken planten helpt bij de ontwikkeling van het terpenen-profiel.

• Gezondheid

Veel mensen gebruiken cannabis als medicijn, maar ook personen die het niet daarom consumeren, willen gezond blijven. Het is dus belangrijk goed na te denken over wat je aan je wiet geeft. Alles kan namelijk terechtkomen in je eigen systeem. Dat is niet zo’n fijn idee als je bedenkt dat sommige kwekers planten overladen met bijvoorbeeld bloeiversterkers. En dan hebben we het nog niet eens over engere dingen, zoals pesticiden. Het is gezonder om natuurlijke producten te gebruiken!

• Milieu

Als je alledaagse biologische producten gebruikt, is dat minder belastend voor het milieu. Je maakt bovendien goed gebruik van afvalmateriaal. Het is niet nodig dingen te recyclen en meer afval te creëren, als ze ook werken in je tuin.

WANNEER HELPEN MENGSELS MET BIOLOGISCHE MESTSTOFFEN?

Hoeveel ervaring je ook hebt en hoe hard je ook werkt, je kunt met diverse bedreigingen te maken krijgen als je cannabis kweekt. Vervelende insecten, zoals spintmijten, houden bijvoorbeeld maar al te graag van wiet. Planten kunnen echter ook een tekort aan voedingsstoffen ontwikkelen. Naast het bestrijden van dergelijke zaken, kun je tevens biologische voedingsmiddelen voor cannabis maken voor een betere groei, opbrengst, enzovoort.

In de volgende gevallen kun je biologische middelen gebruiken om je planten te versterken:

1. Plagen
2. Calciumtekort
3. Krachtige wortels (wortelgroei stimuleren)
4. Plagen voorkomen
5. Opbrengst verhogen
6. Bloei stimuleren

PLAGEN: BRANDNETELTHEE

Dit is een effectieve, biologische insecticide waarmee je veelvoorkomende plagen kunt bestrijden. Is je cannabisplant al geïnfecteerd met een plaag, zoals spintmijten of tripsen? Handel dan snel. Maar geen nood – met deze natuurlijke brandnetelthee ben je er zo vanaf!

PLAGEN: BRANDNETELTHEE

• Waarom is brandnetelthee effectief bij cannabisplanten?

Kwekers in Spanje gebruiken al lange tijd brandnetels (in de regio purín de ortiga genoemd). Je kunt het verwerken tot een uitstekend middeltje tegen bladluizen, tripsen, mijten en witte vliegen — veelvoorkomende plagen bij cannabis.

Brandnetelthee is een natuurlijk bestrijdingsmiddel om beestjes bij je planten weg te houden. Het is daarnaast een goede meststof, omdat het veel stikstof en mineralen bevat. Voor het beste resultaat gebruik je brandnetelthee als bladspray.

• Hoe maak je brandnetelthee?

Doe een handjevol brandnetels in een liter water. Laat ze een paar minuten koken en laat de thee afkoelen. Zeef het geheel door een filter of kaasdoek. Vul een sprayfles en spuit het middel overvloedig over je cannabisplanten — met name over de bladeren. Zo nodig, kun je het na een paar dagen herhalen. Gebruik de overgebleven thee als meststof voor een extra boost!

CALCIUMTEKORT: EIERSCHALEN

Een calciumtekort bij cannabis komt niet vaak voor, omdat er in kraanwater gewoonlijk genoeg calcium zit. Cannabisplanten hebben er echter veel van nodig, dus het kan zeker voorkomen. Een calciumtekort herken je aan droge, gele of bruine plekken op de bladeren.

Er zijn meerdere redenen waarom cannabisplanten een tekort aan een bepaalde voedingsstof ontwikkelen. Soms is een nutriënt gewoon niet aanwezig. Er kan echter ook een tekort ontstaan door overmatig voeden of problemen met de pH-waarde.

Eggshell

• Waarom zijn eierschalen effectief bij cannabisplanten?

Marihuana heeft bijna net zoveel calcium nodig als stikstof. Daarom bevatten veel commerciële voedingsoplossingen dit ingrediënt. In eierschalen zit ook veel calcium, dus waarom zou je ze niet gebruiken om je marihuanaplanten wat extra Ca te geven? Het volgende mengsel werkt als meststof om een calciumtekort tegen te gaan.

• Hoe maak je een voedingsoplossing met eierschalen?

Met een vijzel vermaal je ongeveer acht eierschalen. Hoe fijner je ze krijgt, hoe beter. Los de vermalen eierschalen op in 1,5l water. Gebruik een paar druppels zoutzuur om het water een pH van 5 te geven. Laat het mengsel ongeveer 24 uur staan. Daarna haal je de schalen uit het water door het geheel te filteren. Meet de pH-waarde van het mengsel vervolgens opnieuw. Zorg er, indien nodig, voor dat de pH 6 is. Je kunt dit mengsel zo aan je planten geven, maar ook combineren met andere voedingsstoffen voor cannabis.

KRACHTIGE WORTELS: LINZEN- EN BONENMENGSEL

Dit is een krachtig en natuurlijk stimulerend middel voor de wortels. Omdat planten bijna al hun water en voedingsstoffen opnemen via het wortelstelsel, zijn gezonde wortels essentieel. Een stimulerend middel waarmee je de wortelzone versterkt, is uitstekend om de gezondheid van cannabisplanten te bevorderen. Ook zorgt het ervoor dat zaden beter ontkiemen en stekken sneller aanslaan.

KRACHTIGE WORTELS: LINZEN- EN BONENMENGSEL

• Waarom is een wortelstimulator belangrijk voor cannabisplanten?

Linzen en bonen (rode bonen, witte bonen) bevatten veel auxines. Dat zijn planthormonen die een gezonde groei bevorderen. Een populair commercieel hormoonmiddel voor plantwortels bestaat zelfs uit synthetische auxines. Ons biologische mengsel voor sterke wortels werkt echter net zo goed!

• Hoe maak je een middel voor sterke wortels?

In een pot koud water laat je droge linzen en rode of witten bonen ongeveer een dag weken. Daardoor worden ze zacht en zuigen ze zich vol met water. Gooi het water niet weg, maar gebruik het voor je wortels en stekjes. Je kunt het bonen/watermengsel ook verhitten om meer voedingsrijke stofjes te verkrijgen. Meng alles door elkaar, zodat je een stevige substantie krijgt – geweldig voor klonen en stekken!

PLAGEN VOORKOMEN: HOUTAS

Dit is een effectief, natuurlijk preventiemiddel tegen plagen en een geweldige meststof voor de late bloei!

PLAGEN VOORKOMEN: HOUTAS

• Waarom is houtas goed voor je cannabisplanten?

Houtas is een natuurlijk middel tegen plagen. Het is daarbij op diverse manieren werkzaam. Als je het rondom planten verspreidt, beschadigt de houtas de epicuticulaire waslaag van insecten. Die drogen daardoor uit en gaan dood. Het beïnvloedt ook de chemische signalen van waardplanten, zodat de planten minder goed vindbaar zijn voor plagen. Tot slot zorgt een behandeling met houtas ervoor dat een plant niet meer lekker is voor insecten die bladeren eten. Denk daarbij aan aardwormen, rupsen en sprinkhanen.

Het andere voordeel van houtas is dat het rijk is aan kalium en fosfor. Daardoor is het zeer geschikt voor de late bloei.

• Hoe maak je een mengsel op basis van houtas?

De volgende keer dat je een vuurtje maakt, verzamel je de as zodra het hout is verbrand en afgekoeld. Bewaar het op een droge plek. Je kunt de as droog gebruiken, maar ook mengen met water. In het eerste geval verdeel je een ruime hoeveelheid houtas rond je planten. Bedek de bodem en bladeren goed om plagen effectief te weren. Als je het met water vermengt, laat het dan eerst een paar uur staan. Gebruik het vervolgens voor het bewateren van je bloeiende cannabisplanten.

OPBRENGST VERHOGEN: KOFFIEDIK

In de vegetatieve- en bloeifase heeft cannabis verschillende nutriënten nodig. Een mengsel met koffiedik is de perfecte biologische meststof voor de vegetatieve fase. Grotere en sterkere planten zorgen voor een hogere opbrengst bij de oogst!

OPBRENGST VERHOGEN: KOFFIEDIK

• Waarom is koffiedik gunstig voor cannabisplanten?

Koffiedik is een van de populairste biologische bodemverbeteraars onder cannabiskwekers. Het bevat veel voedingsstoffen, zoals stikstof, die cannabis nodig heeft tijdens de vegetatieve fase.

Bovendien is de zuurgraad van koffiedik gunstig voor nuttige micro-organismen in de bodem. Daardoor komen er extra waardevolle voedingsstoffen vrij voor je cannabisplanten.

• Hoe maak je een mengsel met koffiedik?

Meng het koffiedik van je ochtendkoffie met 1 liter water. Laat het 24 uur staan. Je kunt het mengsel direct gebruiken bij het bewateren, maar het ook mengen met je potgrond of compost.

BLOEI STIMULEREN: BANANENTHEE

Dit is een biologische booster voor de bloei. Het is cruciaal de bloeifase van cannabis te ondersteunen. Dit is tenslotte het moment waarop je planten toppen krijgen. Zorg in deze fase voor de juiste voedingsstoffen en je kweekt de allerbeste wiet!

BLOEI STIMULEREN: BANANENTHEE

• Waarom is bananenthee goed voor cannabisplanten?

Het is voor bloeiende cannabisplanten essentieel dat ze voldoende aminozuren krijgen. Kalium helpt ze bij het opnemen van suikers, zetmeel en koolhydraten. Bananenschillen helpen bij het vergroten van de energievoorraad. Bovendien bevorderen ze de opbouw van complexe koolhydraten die structuur geven aan de bladeren, stengels en toppen.

Kalium is ook cruciaal omdat het helpt bij de biosynthese van proteïnen die zijn verwant aan terpenen. Daarnaast is het essentieel voor de opname van water door de wortels en de regulering van cellen bij de bladmondjes (voor het openen en sluiten).

Om je opbrengst te verhogen, maak je een mengsel van bananenschillen, suiker, honing en melasse. Dat geef je aan je planten in de laatste zes weken van de bloei.

• Hoe maak je bananenthee?

Kook drie bananenschillen in 1 liter water; doe er wat suiker, honing en melasse bij. Als het mengsel is afgekoeld, haal je de bananenschillen eruit. Je kunt de resterende vloeistof gebruiken voor het bewateren van je marihuanaplanten.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.