Natuurlijk, je zult ook zelfvoorzienend zijn en niet afhankelijk van anderen als je een jointje wilt roken. Het kweken van je eigen wiet betekent ook dat je de controle hebt over de kwaliteit. Of je nu besluit om je cannabis binnen te kweken of buiten, je moet hoe dan ook aarde in je potten stoppen. Beginners kunnen ervoor kiezen om goedkope grond te gebruiken, die veel verkocht wordt in tuincentra, maar ze zullen wel een aantal uitdagingen moeten aangaan. Zulke aarde mist een aantal belangrijke voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het kweken van cannabis. Ook wordt deze aarde snel hard en is hij niet droog en licht genoeg. Daarom is het belangrijk om de juiste grondmix te maken voor je cannabis. Volg hiervoor de volgende stappen.

beste marihuana zaden

MAAK DE BASIS

De eerste stap bij het maken van de juiste grondmix voor je cannabis is het vinden van hoogkwalitatieve organische grond, die dienst doet als basis. Dit kan gewone aarde zijn die gebruikt wordt in potten zonder enige toevoegingen. Het kiezen van de juiste aarde is heel belangrijk. De meeste beginners maken de fout dat ze geld willen besparen als ze de basisaarde kiezen. Dit is echter niet verstandig als je je bedenkt dat cannabis pas goed groeit als de grond goed doorlucht en los is. Je zou goede organische grond moeten vinden, al is die wel iets duurder, want daar zitten de juiste ingrediënten in. Goed uitgebalanceerde aarde bevat meerdere ingrediënten, zoals veenmos, vleermuizenmest, sojabonen, vermicompost, sojameel, puimsteen, compost, bruinkool, groen zand, glaciaal steenstof, oesterschelpenmeel, k-mag, kokosvezel, perliet en leonardiet. Als je een mix vindt waar de meeste van deze ingrediënten in zitten, zou je deze moeten gebruiken als je basis. Gebruik nooit voorgefabriceerde grondmengsels voor kamerplanten, want deze bevatten voedingsstoffen die je cannabisplanten kunnen beschadigen! Als je niet de grondmix vindt met de juiste voedingsstoffen, kun je beter maar beginnen met schone grond zonder voedingsstoffen. Die kun je later toevoegen.

kweken van cannabis

ANDERE VOEDINGSSTOFFEN TOEVOEGEN

Gezien het feit dat het moeilijk kan zijn om organische grond te vinden met alle juiste voedingsstoffen, is het een goed idee om die zelf toe te voegen. Enkele van de ingrediënten die je nodig hebt zijn: gestoomd beendermeel, organische vermicompost, vleermuizenmest, bloedmeel, steenfosfaat, epsonzouten, zoete kalk of dolomiet, azomiet om de plant te voorzien van sporenelementen, en humuszuur. De meeste ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar en geven je cannabis de juiste voedingsstoffen. Een ingrediënt dat je wellicht moeilijk te pakken krijgt is vermicompost, maar dat moet je wel altijd gebruiken. Het mooie is dat je geen grondconditioner nodig hebt als je vermicompost gebruikt.

cannabis bodem mix

HET MENGEN VAN DE INGREDIËNTEN

Het is heel belangrijk om alle ingrediënten goed te mengen, dan krijg je pas een effectief resultaat. Je kunt bijvoorbeeld een zeil in je tuin of garage leggen. Dit is meestal een inspannende activiteit, dus kijk uit dat je geen spier verrekt. Sommige mensen huren een cementmixer om het zware werk voor ze te doen, prima. Hoe je de ingrediënten mengt, doet er niet zo veel toe, als het eindresultaat maar goed is. Giet eerst een paar zakken van het grondmengsel leeg op het zeil of gewoon op de grond en maak dan een hoop. Leg de voedingsstoffen in poedervorm midden op de hoop. Bedek deze met nog meer grondmengsel en ga zo door totdat je alles hebt toegevoegd. Vermeng vervolgens alles grondig met een schep. Je hebt nu de perfecte aardemix voor het kweken van cannabis.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.