Het telen van marihuana is een lastig proces. Er kunnen veel dingen misgaan; te veel of te weinig warmte, water of kunstmest, schommelingen in pH, problemen met meeldauw, mijten, schimmels, virussen, blootstelling aan ozon, en tekorten aan voedingsstoffen kunnen de teler zijn gewaardeerde buds kosten. Gelukkig zijn de meeste van deze kwalen eenvoudig op te verhelpen.

Hittestress

Het gemakkelijkst op te lossen probleem is hittestress. Dit probleem wordt gekenmerkt door het geel of bruin worden van de bladeren die zich het dichtst bij de lichtbron bevinden. Dit effect begint vaak in een dunne lijn rond de rand van het blad. De plekken die zich het dichtst bij de warmtebron bevinden zien er vaak verbrand uit.

Hitte stress cannabis

Het probleem kan zich op een aantal verschillende manieren voordoen. Meestal komt het doordat een plant te dicht bij de warmtelamp staat. Soms gebeurt het buiten wanneer heet en droog is en er onvoldoende water wordt gegeven.

Dit probleem is op te lossen voor de warmte te verminderen. Bij tuinplanten is simpelweg het geven van meer water voldoende. Ook kan meer schaduw overwogen worden. Bij binnenplanten kan het ingewikkelder liggen. Het plaatsen van een kleine ventilator die over de toppen van de planten blaast is meestal de eenvoudigste oplossing. Ook de verplaatsing van de warmtelamp kan het probleem effectief verhelpen. Het afvoeren van de warme lucht met behulp van een afzuigventilator is ook belangrijk ter voorkoming en behandeling van hittestress.

Terwijl planten zich herstellen kunt u overwegen om zeezwierextract toe te voegen zodat de verloren voedingsstoffen aangevuld worden. Sommige telers menen dat dit ook hittestress kan voorkomen. Vertroetel de aangetaste planten zoveel mogelijk.

Brandwonden door voedingsstoffen

Een ander veel voorkomend probleem, vooral bij beginnende telers, zijn planten met brandwonden veroorzaakt door voedingsstoffen. Meestal gebeurt dit wanneer teveel hydrocultuur-oplossing wordt gegeven. De wortels nemen dan meer voedingsstoffen op dan de plant nodig heeft. Het kan ook optreden wanneer planten worden gekweekt in verse compost of mest of andere media die een te hoog gehalte voedingsstoffen hebben.

Voedingsbrand verbranden

In een hydrocultuur kan dit probleem worden opgelost door het verlagen van het niveau van de voedingsstoffen in de oplossing. Dat kan op twee manieren. De eerste manier is om de oplossing te verdunnen door het toevoegen van zuiver pH-gereguleerd water. De tweede manier is het overstappen op een andere meer verdunde oplossing. Het is in een hydrocultuur het beste om planten langzaam te laten wennen.

Bij handmatige bewateringssystemen is dit is eenvoudiger toe te passen. Het systeem moet worden doorgespoeld met een grote hoeveelheid pH-gereguleerd water. Als u  voedingsstoffen toevoegt, stop dan. Zo niet, wacht dan tot de voedingsstoffen opgebruikt zijn. Oude bladeren zullen zich niet herstellen, maar nieuwe bladeren zullen wel worden beïnvloed door de behandeling.

Problemen met de regulering van het pH

Als de pH-waarde van de grond of hydrocultuur-oplossing snel wisselt tussen hoog en laag zal de plant bruin of geel beginnen te worden of licht bruine vlekken op de middelste of onderste bladeren gaan vertonen. Dit wordt veroorzaakt door de stress van de plant. Indien dit onbehandeld blijft zal het zich uitbreiden over de gehele plant.

PH-problemen cannabis

Het goede nieuws is dat wanneer dit vroeg onderkent wordt het een gemakkelijk te behandelen kwaal is. De eerste stap van de behandeling is het bepalen van de pH van het medium. In hydroculturen test u gewoon het water. Bij een handmatig irrigatiesystemen test u het water wat u geeft en het afvalwater en neemt u een gemiddelde uit die twee.

De volgende stap is een langzame aanpassing van de pH richting het juiste getal. Voeg alle voedingsstoffen toe en test en corrigeer dan het water met behulp van een pH-kit. Voor systemen waarbij op grond geteeld wordt moet deze waarde tussen de 6.2 en 7.0 liggen. Voor hydrocultuur-systemen moet de waarde tussen de 5,5 en 6,5 liggen. Verander de oplossing nooit meer dan een half punt per dag.

PH Tester

Dit makkelijk te gebruiken apparaat is ontworpen voor niet-technische gebruikers. Het helpt daarbij zowel beginnelingen als ervaren kwekers bij het meten van de pH-waarde van het water.

Buy PH-Tester

Problemen met de watervoorziening

Marihuanaplanten hebben een bepaalde hoeveelheid water nodig om goed te kunnen groeien. Te veel water veroorzaken wortelrot. Te weinig water zorgt weer voor andere problemen. Ongeacht de zorg moet er altijd snel actie ondernomen worden om de plant te redden.

Wortelrot heeft de neiging om zich te openbaren door verwelking. Andere vroege tekenen van wortelrot zijn bruine vlekken en snel stervende wortels. Het duidelijkste teken zijn echter stinkende, slijmerige bruine wortels.

Watering Issues cannabis

Wortelrot is een moeilijk te verhelpen probleem. Telers gooien de plant vaak weg en beginnen opnieuw. Er is echter een product, Aquashield, dat succesvol is bij de behandeling van deze aandoening. Tijdens het herstelproces zullen nieuwe witte wortels beginnen te groeien.

Te weinig water openbaart zich ook door verwelking of hangende bladeren. Daarnaast zal het kweekmedium kurkdroog zijn. Geef water om dit probleem op te lossen.

Voedingsgerelateerde problemen

De meeste andere problemen die zich voordoen met de bladeren zijn voedingsgerelateerd. Verandering van kleur, vorm of textuur in de bladeren of in de nieuwe scheuten kan verstoring van de voedingsstoffenbalans betekenen. Er zijn verschillende handleidingen met foto's online beschikbaar om te helpen bij het bepalen van de voedingsstof die te veel of te weinig zijn gegeven. Pas met behulp ervan de voedingsstof aan.

Voedingsproblemen marihuana

Ongedierte, schimmel en virussen

Problemen met de buds zijn meestal gerelateerd aan een van de vele ziekten die het marihuanagewas kunnen beïnvloeden. Deze organismen kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën. Hieronder meer over parasieten, schimmels en virussen.

Plagen, waaronder bladluizen, mijten, witte vlieg en trips kunnen meestal worden bestreden door het sproeien van de plant met een oplossing van pesticiden en water. Het is belangrijk om het zo vroeg mogelijk te ontdekken zodat de chemicaliën op tijd kunnen worden aangeschaft en veel schade voorkomen kan worden.

Schimmel is een ander groot probleem. Er zijn twee soorten schimmels die het meeste voorkomen. De eerste, die bekend staat als witte poeder-schimmel, is als het vroeg wordt ontdekt gemakkelijk te verwijderen met gewoon water. De andere, bekend als grauwe schimmel of toprot, is ongeneeslijk. Geïnfecteerde buds moeten worden verwijderd. Om schimmelproblemen te voorkomen moet de luchtvochtigheid laag worden gehouden.

Pest virussen cannabis

De laatste en meest serieuze plaag is een virus. Virussen beïnvloeden het DNA van de plant. Ze kunnen spikkels, strepen, vlekken of bud-necrose veroorzaken. Zodra een virus de plant heeft geïnfecteerd, moet deze worden weggegooid om te voorkomen dat andere planten worden aangestoken.

Hopelijk is deze handleiding behulpzaam bij het identificeren en behandelen van veelvoorkomende kwalen die uw cannabis kunnen treffen. Als u meer hulp nodig hebt, neem u dan contact met ons op via de website.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.