De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Kweekverslag Purple Punch Automatic

Purple Punch Auto


Purple Punch is een populaire moderne hybride die de genen van Larry OG met die van Granddaddy Purple combineert. Onze Purple Punch Automatic biedt hetzelfde aroma en dezelfde rustgevende effecten als het origineel, maar dan als een simpele, snelle en compacte autoflower. Ben je benieuwd of Purple Punch Automatic iets voor jou is? Lees mijn uitgebreide kweekverslag voor het antwoord.

Kweekverslag Purple Punch Automatic: materiaallijst

Net als bij een aantal eerdere kweekverslagen koos ik een redelijk simpele setup voor de kweek van Purple Punch Auto. Ik gebruikte het volgende materiaal:

 • Tent: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Lampen: MIGRO 200+
 • Ventilatie: Blauberg Turbo - E 100
 • Filter: Prima Klima filter PK 100/125
 • Ventilator: Oscillating Koala Fan
 • Luchtbevochtiger: Beurer LB 45
 • Aarde: Biobizz Light Mix
 • Pot: 11 liter AirPot
 • Voeding: Biobizz en RQS Biologische voeding
 • pH-regelaar: Plagron Lemon Kick

Let op: het water in mijn regio is vrij basisch, vandaar dat ik Plagron Lemon Kick gebruikte om de pH te verlagen tot ongeveer 6–6,5. Ik heb het water ook minstens 24 uur ongestoord in open bakken laten staan om het chloor eruit te krijgen (wat de wortels en natuurlijke bodemorganismen kan aantasten).

Kweekverslag Purple Punch Automatic: zaailingfase (week 1)

Ik besloot mijn Purple Punch Auto-zaden direct in hun kweekmedium te kiemen. Hoewel dit niet noodzakelijk is, heb ik gemerkt dat het direct in de aarde ontkiemen van autoflowers (in plaats van tussen keukenpapier of in water) helpt om stress tijdens deze belangrijke fase te beperken.

Om te beginnen, maakte ik 2 11l AirPots klaar met de volgende aardemix:

Let op: om alle ingrediënten goed gemengd te krijgen, vulde ik de potten eerst voor de helft met de Biobizz mix en vervolgens met de voedingskorrels, Rhizobacter en mycorrhiza. Daarna mengde ik alles met de hand en voegde ik geleidelijk aan meer grond toe. Toen de aarde klaar was, doorweekte ik deze rijkelijk met pH-gereguleerd, chloorvrij water.

Purple Punch Automatic-zaden kiemen

Na het bereiden van de aardemix, maakte ik in het midden van de aarde in elke pot een klein gat (van ongeveer 2cm diep). Om het kiemen te versnellen en te zorgen voor sterke wortels, strooide ik 1g Royal Queen Seeds Easy Roots Mycorrhiza Mix in elk gat. Daarna deed ik de zaden erin en bedekte ik ze voorzichtig met aarde. Ik gaf nog een klein beetje water om het ontkiemen te stimuleren, voorzag de potten van labels en zette ze in hun nieuwe huis op Butterfly Farm.

Om te zorgen voor een snelle kieming en sterke zaailingen, gebruikte ik de volgende setup in mijn tent tijdens de zaailingfase:

 • Lampen: ik hing mijn lampen 35cm boven mijn AirPots en liet ze 24 uur aan om de fotosynthese in dit vroege stadium te maximaliseren.
 • Omgeving: in week 1 hield ik de temperatuur in mijn tent op 23–25°C en de relatieve luchtvochtigheid op ongeveer 45–60%. Beide waren de eerste twee dagen aan de lage kant, maar had ik tegen dag 4 verhoogd.
 • Voeding: geen.
 • Water: ik besproeide mijn zaailingen de eerste drie dagen meerdere keren om uitdroging van de aarde te voorkomen.

De eerste Purple Punch Auto-zaailing verscheen op dag 4. Aangezien het tweede zaadje niet ontkiemde, kiemde ik een reserve zaadje op een wattenschijfje met water. Op dag 7 was het tweede zaadje nog steeds niet gekiemd en plantte ik het inmiddels gekiemde reserve exemplaar in een pot. Op dag 9 verscheen de zaailing boven de aarde. Beide zaailingen zagen er sterk uit en vertoonden slechts lichte verbleking, met verder felgroene zaadlobben. Dertien dagen na het kiemen hadden de Purple Punch Auto-zaailingen twee sets echte bladeren ontwikkeld en zaten ze officieel in de vegetatieve fase.

Kweekverslag Purple Punch Automatic

Kweekverslag Purple Punch Automatic: vegetatieve fase (week 2, 3 en 4)

De Purple Punch Automatic-planten groeiden allebei in totaal drie weken. Hieronder beschrijf ik elke week van de vegetatieve fase in meer detail:

Week 2

Tegen het eind van de eerste week groei zagen mijn Purple Punch Auto-planten er gezond en sterk uit. Purple Punch #1 (de eerste plant die was ontkiemd) werd 11cm hoog, terwijl Purple Punch #2 (uit het reserve zaadje) 7cm werd. Zo pakte ik mijn kweek in deze week aan:

 • Lampen: hetzelfde als in week 1 (24 uur licht, met het licht 35cm boven de planten).
 • Omgeving: de temperatuur in mijn tent was 23°C, en ik gebruikte een luchtbevochtiger om de relatieve luchtvochtigheid tussen de 50 en 60% te houden.
 • Voeding: ik gaf op dag 3 Biobizz Root-Juice. Elke plant kreeg 1ml Root-Juice, opgelost in 1l water.
 • Water: ik bewaterde beide Purple Punch Auto-planten op dag 7 een keer. Elke plant kreeg 1,5l water (met een pH van 6,3).
Kweekverslag Purple Punch Automatic

Week 3

De tweede week ging redelijk vanzelf. De Purple Punch Auto-planten groeiden allebei flink en aan het eind van de week begonnen ze zelfs de eerste tekenen van toppen te vertonen. De planten werden twee keer zo groot, waarbij Purple Punch #1 de 23cm bereikte en Purple Punch #2 15cm. #1 ontwikkelde een felgele tint op de punten en randen van de bladeren (zie foto's), waarvan de oorzaak mij niet helemaal duidelijk was.

 • Lampen: hetzelfde als in week 1.
 • Omgeving: de temperatuur in mijn tent lag deze week tussen de 23,5 en 25°C en de relatieve luchtvochtigheid was 40–49%.
 • Voeding: geen.
 • Water: op dag 14 gaf ik de Purple Punch Auto-planten water.
Kweekverslag Purple Punch Automatic

Week 4

In de laatste week van de groeifase bleven mijn Purple Punch Auto-planten hard groeien. Tegen het eind van de week was Purple Punch #1 in totaal 50cm en had Purple Punch #2 een grootte van 30cm (acceptabel, gezien de vertraagde start). Bovendien ontwikkelden beide planten op dit punt hun eerste wiettoppen. Purple Punch #1 bleef gelige bladeren houden, wat misschien iets genetisch was. Bij de andere twee planten in de tent waren namelijk geen soortgelijke tekenen zichtbaar.

 • Lampen: hetzelfde als in week 1, maar gedimd tot 80%.
 • Omgeving: de temperatuur in mijn tent was grofweg 24°C. De relatieve luchtvochtigheid zakte in de loop van de week van 40% naar 35%. Daarom zette ik een luchtbevochtiger neer.
 • Water/voeding: tijdens deze week gaf ik mijn planten op drie afzonderlijke momenten voeding/water.

Op dag 15 loste ik 1 RQS Easy Grow-voedingstablet op in 6l water en gaf ik elke plant 2l water. Op dag 18 bewaterde ik mijn planten zonder toegevoegde voeding. Op dag 21 gaf ik ze weer voeding, ditmaal met General Hydroponics CaMg+ (1,5ml/l), Biobizz Bio Heaven (2ml/l), Bio Grow (2ml/l), Acti Vera (2ml/l) en Alg-A-Mix (2ml/l).

Kweekverslag Purple Punch Automatic

Kweekverslag Purple Punch Automatic: bloei (week 5–11)

Tegen het einde van week 4 begonnen allebei mijn Purple Punch Automatic-planten te bloeien. De complete bloei duurde zeven weken. Hieronder ga ik dieper in op de bloeifase van Purple Punch Auto:

Week 5

Tegen het einde van week 5 waren mijn Purple Punch Auto-planten flink gegroeid. Purple Punch #1 was inmiddels 66cm en Purple Punch #2 54cm hoog. De planten hadden over het algemeen gezonde bladeren en hoewel ik weet dat sommigen autoflowers nu graag ontbladeren, besloot ik dat nog niet te doen.

De planten leken ook goed te reageren op de voeding die ik ze in week 4 had gegeven, zeker vergeleken met de Watermelon die ze gezelschap hield en er na de laatste voedingsbeurt wat gestrest uitzag. Purple Punch #1 vertoonde nog steeds gelige bladpunten. Nog steeds vermoedde ik dat dit een genetisch kenmerk was.

 • Lampen: ik veranderde het lichtschema naar 20/4. De verlichting hield ik op een afstand van 35cm boven het bladerdak van de planten.
 • Omgeving: de temperatuur in mijn tent bereikte de 25°C met de lampen aan en bleef steken op 20°C met de lampen uit. De relatieve luchtvochtigheid bleef tussen de 40 en 43%.
 • Water/voeding: ik gaf mijn planten op drie afzonderlijke momenten water, waarbij elke plant iedere keer 2l water kreeg. Op dag 21 gaf ik ze voeding in de vorm van 1,5ml/l General Hydroponics CaMg+. Op dag 25 gaf ik weer water, ditmaal met 1ml/l CaMg+ en 1ml/l BioBizz Bloom. Op dag 27 bewaterde ik de planten zonder voeding.
Kweekverslag Purple Punch Automatic

Week 6

Deze week bleven de planten mooi bloeien en maakte Purple Punch #2 eindelijk een inhaalslag. Nu had ik eindelijk een vlak bladerdak in mijn tent. Het feit dat Purple Punch #1 tijdens deze week niet meer groeide, was een duidelijk teken dat ze goed bloeide en al haar energie in de productie van toppen stak. De planten hadden allebei een fraai, dicht bladerdak (wat ik licht wilde uitdunnen) en begonnen mooie, ronde toppen te ontwikkelen.

 • Lampen: hetzelfde als in week 5.
 • Omgeving: de temperatuur bleef op 25°C steken met de lampen aan en op 20°C met de lampen uit. De relatieve luchtvochtigheid daalde daarentegen aanzienlijk van 42% op dag 29 naar 35% op dag 32. Vervolgens ging het weer naar 39% op dag 35.
 • Water/voeding: ik gaf mijn Purple Punch Auto-planten in week 6 drie keer water. Op dag 29 loste ik 1 RQS Easy Bloom tablet op in 7l water, wat ik evenredig verdeelde over de drie planten. Op dag 32 gaf ik de twee Purple Punch Auto-planten grofweg 2l water met 1ml/l Biobizz Bio Bloom. Tot slot kregen alle planten op dag 35 gewoon, pH-gereguleerd water.
Kweekverslag Purple Punch Automatic

Week 7

Tegen het einde van week 7 waren mijn Purple Punch Auto-planten allebei 67cm groot (iets groter dan een week eerder). Ze zagen er mooi en gezond uit, met donkere, sterke bladeren. Daarbij ontwikkelden ze mooie ronde toppen met een paar rode stampers en een suikerachtige laag doorzichtige, maar al behoorlijk aromatische trichomen.

 • Lampen: hetzelfde als in week 6.
 • Omgeving: in week 7 was de temperatuur in mijn tent overdag ongeveer 25°C en 21°C wanneer de lampen uit waren. De relatieve luchtvochtigheid bleef aan het begin van de week op 41% steken en zakte aan het eind van de week naar 39%.
 • Water/voeding: op dag 37 loste ik 1 RQS Easy Bloom Booster tablet op in 7l water, wat ik gelijkmatig verdeelde over de drie planten. Op dag 41 gaf ik elke plant 2l water met 1ml/l CaMg+ en 2ml/l Biobizz Bio Bloom.
 • Training: op dag 42 ontbladerde ik alle drie de planten in mijn tent. Bij de Purple Punch Auto-planten verwijderde ik oude, grote bladeren van de lagere takken. Bij Watermelon haalde ik de zieke blaadjes weg (gele exemplaren met bruine vlekken).
Kweekverslag Purple Punch Automatic

Week 8

We waren weer een week verder en ik was zeer onder de indruk van het uiterlijk en aroma van Purple Punch Auto. Beide planten hadden wat gele bladeren gekregen, een teken dat ze het einde van hun leven naderen. De toppen bleven verder mooi rijpen en ontwikkelden grote, gezwollen kelken met een ijzige laag trichomen en rode stampers.

 • Lampen: hetzelfde als in week 7.
 • Omgeving: de temperatuur bleef op 25°C steken met de lampen aan en op 21°C met de verlichting uitgeschakeld. De relatieve luchtvochtigheid bleef ongeveer op 40% en liet slechts lichte fluctuaties zien.
 • Water/voeding: op dag 44 gaf ik de planten 2l pH-gereguleerd water. Op dag 46 gaf ik ze hun laatste voeding met Biobizz Bio Bloom (2ml/l). Daarna gaf ik de planten tot aan de oogst alleen maar water.
Kweekverslag Purple Punch Automatic

Week 9

Afgaande op het uiterlijk van Purple Punch Automatic deze week, gokte ik dat we nog ongeveer twee weken te gaan hadden tot de oogst. Mijn Purple Punch Auto-planten zagen er allebei gezond uit, met meer en meer gele bladeren naarmate hun voedingsreserves opraakten. De toppen waren mooi compact, met gezwollen kelken en steeds meer rode stampers. De wiet voelde stevig aan en produceerde een heerlijk aroma. Ik gebruikte een microscoop om de ontwikkeling van de trichomen in de gaten te houden. In dit stadium waren ze overwegend doorzichtig.

 • Lampen: hetzelfde als in week 8.
 • Omgeving: 25°C met de verlichting aan en 22°C met de lampen uit. De relatieve luchtvochtigheid was eerst 38% en zakte in de loop van de week naar 34%.
 • Water: ik gaf mijn planten deze week drie keer water, waarbij elke plant steeds 2,3l kreeg.
Kweekverslag Purple Punch Automatic

Week 10

De oogstdag kwam snel dichterbij en ik bleef versteld staan van het uiterlijk en aroma van mijn Purple Punch Auto-planten. Zoals je aan de foto's kunt zien, waren de toppen mooi aan het opzwellen en begonnen ze zelfs de paarse kleur te krijgen waar veel kwekers zo dol op zijn. Purple Punch #1 en #2 produceerden een hoop hars. De gele bladeren wezen erop dat ze aan hun laatste voedingsreserves waren begonnen en zachte, zuivere rook zouden bieden.

 • Lampen: hetzelfde als in week 9.
 • Omgeving: 25°C met de verlichting aan en 22°C met de lampen uit. Aan het begin van de week tikte de relatieve luchtvochtigheid de 38% aan en aan het eind de 36%.
 • Water/voeding: ik bewaterde mijn planten deze week twee keer. De planten kregen elk steeds 2,3l water.

Week 11

In totaal tachtig dagen na het kiemen waren mijn Purple Punch Automatic-planten eindelijk klaar voor de oogst. Hoewel ik in eerste instantie wat problemen had met het kiemen van een zaadje, heeft deze strain mijn verwachtingen zeker overtroffen. Autoflowers worden vaak bekritiseerd vanwege hun kleine afmetingen en gebrek aan sterkte, maar Purple Punch Auto van RQS lijkt op beide vlakken goed te scoren. Ik kan nog niets zeggen over de kracht ervan, want ik moet de wiet eerst nog drogen en curen, maar alleen al de ongelooflijke hoeveelheid hars en het heerlijke aroma zijn voor mij duidelijke tekenen dat dit uitstekende rookwaar is!

Nadat ik de laatste foto's had gemaakt, knipte ik ze onderaan af en hing ik ze ondersteboven op in mijn tent bij een temperatuur van 25°C en een relatieve luchtvochtigheid van iets minder dan 40%.

Kweekverslag Purple Punch Automatic

Review van Purple Punch Automatic na het oogsten

Na ongeveer twee weken drogen, is het tijd om de toppen van Purple Punch Auto in curing-potten te stoppen. Dit is tot nu toe mijn favoriete strain die ik op Butterly Farm heb gekweekt. Omdat de planten grofweg 70cm hoog werden, waren ze perfect voor mijn kleine tent. Ik kan ze dan ook zeker aanraden aan iedereen met een vergelijkbare setup.

De fysieke kenmerken van de twee Purple Punch Automatic-planten waren vergelijkbaar, maar er verschilden ook een paar dingen. De ene plant leverde namelijk kleinere, compactere toppen op, terwijl het andere exemplaar langere wiettoppen ontwikkelde. Hoe dan ook beschikten ze allebei over een solide structuur en veel aromatische hars. Na een eerste smaaktest kan ik absoluut zeggen dat mijn aannames over de sterkte en smaak van Purple Punch Auto kloppen. Zo belooft deze compacte autoflower een sterke ontspannende stone op te wekken. Verder heeft ze een heerlijk bessenaroma en levert ze grofweg 70g droge wiet per plant op.

Al met al kan ik deze strain eigenlijk aan elke kweker/blower aanraden. De kwaliteiten van Purple Punch Auto zijn ideaal voor een kleine kweek binnen en haar aroma, smaak en sterkte zijn voortreffelijk!

Purple Punch Auto
Purple Punch x Old Skunk Auto
350 - 400 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 weken
THC: 19%
20% Sativa, 75% Indica, 5% Ruderalis
80 - 130 gr/plant
80 - 120 cm
9-10 weken na ontkiemen
Fysiek Ontspannend

Koop Purple Punch Auto

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.

Grow Guide Zoekmachine

Categorieën
eKomi silver seal
4.7 van 5
van 37806 reviews