De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds

Kweekverslag Sweet Skunk Automatic 

Kweekverslag Sweet Skunk Automatic


Heeft Sweet Skunk Automatic je interesse gewekt? Hieronder lees je precies hoe ik met deze strain een geweldige oogst heb behaald. Ik neem je mee door elke week van het groeiproces. Ook deel ik wat ik heb gedaan om een gezonde en productieve plant te garanderen.

Kweekverslag Sweet Skunk Automatic: benodigdheden

 • Kweektent: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178cm
 • Verlichting: MIGRO 200+
 • Ventilatie: TT Silent-M100
 • Filter: Prima Klima filter PK 100/125
 • Ventilator: oscillerende ventilator Koala
 • Luchtbevochtiger: Beurer LB 45
 • Aarde: Biobizz Light Mix
 • Pot: 11l Air-Pot
 • Zaadjes: Royal Queen Seeds
 • Voeding: Royal Queen Seeds biologische voeding

Kweekverslag Sweet Skunk Automatic: zaailingfase (week 1)

Welkom bij de start van de zaailingfase! Een succesvolle kweek begint natuurlijk altijd met een succesvolle kieming. Tijdens deze uiterst belangrijke periode heb ik een kweekmedium van hoge kwaliteit samengesteld en mijn zaadjes gekiemd. Ook heb ik de verlichting en kweekomgeving afgesteld.

 • Kiemen: in plaats van direct in het medium te zaaien, heb ik besloten om mijn zaadjes te kiemen in een Royal Queen Seeds Soil Plug. De microvoedingsstoffen en actieve biologische stoffen in de plug vergroten de kans op succesvolle kieming en een gezonde zaailing. Ik bevochtigde de Soil Plug met een plantenspuit. Daarna plaatste ik het zaadje in het gaatje en hield de plug vochtig, maar niet drijfnat. Dit deed ik totdat de scheut tevoorschijn kwam.
 • Kweekmedium: terwijl ik op het kiemen van mijn wietzaadje wachtte, creëerde ik een kweekmedium met biologische stoffen en organische voedingsstoffen. Om te beginnen, vulde ik mijn pot van 11 liter met 5 liter Biobizz Light Mix. Vervolgens mengde ik er de volgende ingrediënten doorheen:

Eenmaal goed gemengd, voegde ik nog eens 5 liter Biobizz Light Mix toe en gebruikte mijn handen om alles nog een keer goed door elkaar te mengen. Zodra het eerste sprietje tevoorschijn kwam, heb ik mijn Soil Plug verpot naar de 11 liter Air-Pot.

 • Verlichting: ik heb mijn twee MIGRO 200+ lampen bovenin mijn kweektent gehangen met behulp van de meegeleverde spanbanden. Ik plaatste elke lamp 35cm horizontaal vanaf de middellijn voor een gelijkmatige spreiding door de kweekkast. Om een optimale groei te garanderen, hing ik ze op een hoogte van 35cm vanaf de rand van de pot. Zodra er scheuten uit de Soil Plug kwamen, liet ik mijn lampen 24 uur per dag branden.
 • Plantstatus: Tegen het einde van de zaailingfase had mijn plant een hoogte van ongeveer 4cm bereikt. Ze had haar eerste setje echte bladeren ontwikkeld.
Kweekverslag Sweet Skunk Automatic

Kweekverslag Sweet Skunk Automatic: vegetatieve fase (week 2–4)

Vaarwel zaailingfase, hallo vegetatieve fase! Mijn plant werd in deze periode aanzienlijk groter en ontwikkelde veel organische zonnepanelen, oftewel waaierbladeren. Lees hieronder wat ik de eerste paar weken heb gedaan om mijn plant gezond te houden.

Week 2

Tijdens de eerste week van de vegetatieve fase nam mijn plant in omvang toe. Omdat mijn kweekmedium al veel organische voedingsstoffen bevatte, besloot ik niet te voeden, met uitzondering van enige ondersteuning voor de wortels.

 • Verlichting: ik liet mijn lampen 24 uur per dag branden en plaatste mijn lampen op 35cm boven het bladerdak.
 • Voedingsstoffen: ik heb op de eerste dag van de week 1,5 liter water gegeven, gereguleerd tot een pH van 6,2. Op dag 6 voedde ik mijn plant opnieuw 1,5 liter water met een correcte pH. Hier voegde ik 6ml humuszuur en een mix van zeewier aan toe.
 • Omgeving: ik registreerde een gemiddelde temperatuur van 24°C en een relatieve luchtvochtigheid van 50%.
 • Plantstatus: tegen het einde van week 2 zag mijn plant er flink, donkergroen en over het algemeen erg gezond uit.
Kweekverslag Sweet Skunk Automatic

Week 3 & 4

Week 2 was een goede aanloop, maar ik week 3 ging mijn plant helemaal los; ze schoot echt de hoogte in! Tijdens de resterende twee weken van de groeifase begon ik mijn plant te voeden met RQS groeivoeding om het kweekmedium aan te vullen met voor de plant beschikbare stikstof en andere belangrijke mineralen.

 • Verlichting: ik liet mijn lampen nog altijd 24 uur per dag branden, met een afstand van 35cm tussen de lampen en de top van de plant.
 • Voedingsstoffen: ik heb een halve tablet RQS Easy Grow Groeiversterker toegevoegd aan 1,5 liter water met een aangepaste pH. Dit heb ik op dag 3 van week 3 en 4 toegediend. Op dag 6 van beide weken heb ik nogmaals 1,5 liter water met een juiste pH-waarde gegeven.
 • Omgeving: ik registreerde een gemiddelde temperatuur van 24°C en een relatieve luchtvochtigheid van 50%.
 • Plantstatus: tegen het einde van de vegetatieve fase was mijn wietplant 30cm hoog. Ze had ook een groot en dicht bladerdak ontwikkeld. Bij de knopen zag ik de vorming van pre-toppen.
Kweekverslag Sweet Skunk Automatic

Kweekverslag Sweet Skunk Automatic: bloei (week 5–10)

Tijdens de bloei heb ik verschillende belangrijke veranderingen doorgevoerd. Zo heb ik een ander voedingsregime aangehouden om de bloei te vergemakkelijken. Ook heb ik wat bladeren gesnoeid om de gezondheid van mijn plant te verbeteren. Gedurende deze periode merkte ik tekenen van een gebrek en/of ziekte op; mijn plant overwon deze korte periode echter en leverde uiteindelijk een uitstekende oogst.

Week 5

Om de bloei te stimuleren, veranderde ik mijn voedingsstrategie. Ik verminderde de toevoer van stikstof en voegde meer kalium en fosfor toe om de ontwikkeling van de toppen te bevorderen.

 • Verlichting: ik liet mijn lampen 24 uur per dag branden op een afstand van 35cm vanaf de bovenkant van het bladerdak.
 • Voedingsstoffen: ik wilde niet alleen goede toppen; ik wilde toppen met een dikke laag hars, boordevol cannabinoïden. Om dit te bereiken, heb ik RQS Easy Bloom Booster tabletten aan mijn voedingsschema toegevoegd. Zo verhoogde ik de niveaus van fosfor en kalium. Met de macrovoedingsstoffen op orde, heb ik ook RQS Easy Plus Micronutriënten toegevoegd om eventuele tekorten aan te vullen. Dit product bevat boor, ijzer, mangaan, zink, molybdeen, calcium, magnesium en verschillende B vitamines om belangrijke fysiologische functies te ondersteunen.

Op dag 1 van deze week voegde ik een derde tablet Easy Bloom Booster toe aan 1,5 liter water met de juiste pH en voedde hiermee mijn plant. Op dag 5 van de week voegde ik een derde tablet Easy Plus Micronutriënten toe aan 1,5 liter water met de juiste pH en voedde mijn plant opnieuw.

 • Omgeving: ik registreerde een gemiddelde temperatuur van 24°C en een relatieve luchtvochtigheid van 42%.
 • Plantstatus: gedurende de week ontbladerde ik het bladerdak, waarbij ik de onderste waaierbladeren verwijderde en alle bladeren die het licht blokkeerden. Zo konden de toppen zich optimaal ontwikkelen. Dit verbeterde niet alleen de lichtpenetratie, maar ook de beluchting. Zo wordt de kans op schimmel later in de bloei verminderd. Aan het einde van week 5 had mijn plant een hoogte van 47cm bereikt.
Kweekverslag Sweet Skunk Automatic

Week 6 en 7

De volgende twee weken bestonden uit hoogte- en dieptepunten. De toppen begonnen zich snel te ontwikkelen en raakten bedekt met trichomen en stampers. Ik merkte echter tekenen van een tekort, ziekte of weefselbeschadiging op waar ik me wel een beetje zorgen over maakte. Gelukkig slaagde ik erin het aangetaste weefsel te verwijderen en kwam het niet terug.

 • Verlichting: ik heb de lichtcyclus teruggebracht tot 20 uur aan en 4 uur uit. Mijn lampen heb ik wel op een afstand van 35cm boven de plant gehouden.
 • Voedingsstoffen: op dag 2 van beide weken voedde ik mijn plant 1,5 liter water met de juiste pH, waarin ik een derde tablet Easy Plus Micronutriënten oploste. Op dag 6 van beide voedde ik mijn plant opnieuw, maar nu loste ik een derde tablet Easy Bloom Booster op in 1,5 liter water met een aangepaste pH.
 • Omgeving: ik registreerde een gemiddelde temperatuur van 24°C en een relatieve luchtvochtigheid van 40%.
 • Plantstatus: aan het einde van week 7 had mijn plant een uiteindelijke hoogte van 49cm. Halverwege de week merkte ik wat vergeling op de punten van verschillende bladeren, samen met zwarte vlekken. Omdat ik mijn plant royaal had gevoed, schreef ik dit toe aan een ziekte. Ik heb alle aangetaste vegetatie ontbladerd en het probleem kwam niet terug.
Kweekverslag Sweet Skunk Automatic

Week 8

Week 8 was de laatste week waarin ik voedde. Het bladerdak begon inmiddels echt uit te dijen. De toppen namen serieus in omvang toe en de sterke geur van terpenen hing in de lucht.

 • Verlichting: mijn lampen liet ik 20 uur per dag branden op een afstand van 35cm boven het bladerdak.
 • Voedingsstoffen: omdat mijn plant overwegend gezond en goed ontwikkeld leek, heb ik de micronutriënten achterwege gelaten. Wel gaf ik nog een laatste dosis bloeivoeding. Ik loste een derde tablet Easy Bloom Booster op in 1,5 liter water met de juiste pH. Dit diende ik toe op dag 2 van de week. Op dag 6 heb ik alle voedingsstoffen weg gelaten en in plaats daarvan 1,5 liter water met de juiste pH gegeven.
 • Omgeving: ik registreerde een gemiddelde temperatuur van 24°C en een relatieve luchtvochtigheid van 40%Plantstatus: alles zag er super uit! De toppen roken ongelooflijk en sommige stigma's begonnen oranje te kleuren; een teken van toenemende rijping.
Kweekverslag Sweet Skunk Automatic

Week 9 en 10 (spoelen)

Vanaf dit moment heb ik geen voedingsstoffen meer gegeven. Ik begon met het spoelen van mijn plant om de smaak en zachtheid van de toppen te verbeteren.

 • Verlichting: mijn lampen bleven 20 uur per dag branden op een afstand van 35cm van het bladerdak.
 • Voedingsstoffen: ik heb op dag 2 van elke week 1,5 liter water met een juiste pH toegediend.
 • Omgeving: ik registreerde een gemiddelde temperatuur van 24°C en een relatieve luchtvochtigheid van 38%.
 • Plantstatus: de geur van de toppen werd steeds sterker, de trichomen kregen een melkachtige tint en de stigma's kleurden oranje. Al deze tekenen gaven aan dat het tijd was om mijn wietplant te oogsten.
Kweekverslag Sweet Skunk Automatic

Kweekverslag Sweet Skunk Automatic: oogst (week 11)

De oogst, het hoogtepunt van elke kweek, was aangebroken! Ik knipte mijn plant aan de basis af en hing haar ondersteboven aan de bovenkant van de kweektent. Ik deed de lichten uit, liet de ventilator draaien en liet de plant 10 dagen drogen. Daarna gebruikte ik een gebogen snoeischaar om de toppen te knippen. Deze plaatste ik in voorraadpotten met vochtregelaars en liet ze 6 weken curen. Mijn uiteindelijke droge oogstgewicht bedroeg 80g.

Kweekverslag Sweet Skunk Automatic

Genen van Sweet Skunk Automatic

Sweet Skunk Automatic is een smaakvolle en opbeurende strain die bij de meeste blowers in de smaak valt. De getalenteerde breeders van Royal Queen Seeds creëerden deze polyhybride door Early Skunk, Critical en een goed presterende ruderalis te kruisen. Early Skunk is een directe afstammeling van Skunk #1, wat haar indica dominante genetisch profiel en doordringende skunky aroma's verklaart. Critical voegt daarentegen brandstofachtige en bloemrijke aroma's toe aan de mix, samen met een comfortabele, ontspannende high. De toevoeging van ruderalis was de kers op de taart: autoflower genen. Al bij al bevat Sweet Skunk Automatic 60% indica genen, 30% ruderalis en 10% sativa.

Sweet Skunk Auto
Early Skunk x Critical x Ruderalis
400 - 450 gr/m2
40 - 80 cm
8 - 9 weken
THC: 15%
Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
60-110 gr/plant
60 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Helder, Stimulerend

Koop Sweet Skunk Auto

Kweekeigenschappen van Sweet Skunk Automatic

Snel. Klein. Onopvallend. Deze drie kreten vatten Sweet Skunk Automatic perfect samen. Daarmee is ze ideaal voor kwekers die te maken hebben met beperkte ruimte of strikte wetten. Binnen bereikt deze strain een hoogte van 40-80cm. Je kunt haar aan de lage kant van het spectrum houden door kleine potten en trainingstechnieken te gebruiken. Ondanks haar kleine formaat bezit ze hoogwaardige genen, waardoor ze onder voldoende licht tot wel 450g/m² kan produceren. Buiten groeien de planten uit tot een hoogte van 60-100cm en de oogst schommelt tussen 60-110g/plant. Bovendien haast ze zich in slechts 11 weken van zaad naar oogst, ongeacht waar je haar kweekt.

Smaken en effecten van Sweet Skunk Automatic

De naam van deze strain is veelzeggend. De dichte en ijzige toppen van deze soort produceren een heerlijk terpenen profiel waar contrasterende tonen van zoetigheid, aarde en Skunk de overhand hebben. Voor wat betreft het effect, is het THC-gehalte van Sweet Skunk Automatic 15%. Dit resulteert in een uiterst aangename, maar niet overweldigende stone. Begin er je dag mee met een kopje koffie, of geniet in de avond met een gekoeld biertje. Eigenlijk kun je deze wiet op elk moment van de dag roken en je prima vermaken!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.

Grow Guide Zoekmachine

Categorieën
eKomi silver seal
4.7 van 5
van 37803 reviews