Hier volgen een aantal tips en wat algemene informatie met betrekking tot de autoflowering soorten, die een springplank zijn voor het ontwikkelen van een solide basiskennis.

WAT ZIJN AUTOFLOWERING CANNABIS ZADEN?

Autoflowering cannabis zaden produceren, zoals de naam al suggereert, planten die automatisch zullen bloeien, zonder verandering in de lichtcyclus. In tegenstelling tot conventionele cannabisplanten, is het de leeftijd, en niet de lichtcyclus, die bepaalt wanneer autoflowering soorten hun bloemen produceren.

De sleutel tot het ontwikkelen van autoflowering soorten is een minder bekende cannabis variant, bekend als Ruderalis. Ruderalis kan in het wild worden gevonden in de koudere regionen van de wereld, zoals Rusland en China. In tegenstelling tot Sativa en Indica, vertrouwt Ruderalis niet op licht om te kunnen bloeien, maar bloeit omdat ze simpelweg ouder wordt. Het grote nadeel van Ruderalis is dat ze, op zichzelf, maar een kleine oogst zwakke marihuana produceert. Pas sinds kort gebruikten kwekers hun vindingrijkheid om de genen van Ruderalis met Sativa's en Indica's te combineren. Hiermee zijn cannabis variaties geproduceerd die nog steeds de verwachte kracht bezitten, maar met de toegevoegde bonus van de autoflowering kwaliteiten van Ruderalis.

HOELANG HEBBEN AUTOFLOWERING SOORTEN NODIG?

Dit is grotendeels afhankelijk van de soort en kan dus variëren. Een autoflowering soort zal zich gemiddeld van ontkieming tot oogst ontwikkelen in 7-11 weken.

autoflowering soortenHOEVEEL BRENGEN AUTOFLOWERING SOORTEN OP?

De marihuanaoogst die je kan verwachten van een autoflowering cannabis plant hangt af van de specifieke soort, maar ook van de bodemkwaliteit (aarde, licht, etc). Autoflowering planten leveren gemiddeld 150 – 400 gram/m2 toppen op. Dit lijkt wellicht niet veel, vergeleken met de meer traditionele cannabis, maar ze bieden wel een enorm voordeel, zeker voor buitenkwekers die dit kunnen compenseren. Het voordeel ligt in het feit dat autoflowering soorten niet afhankelijk zijn van licht om te bloeien. Hierdoor zijn ze niet afhankelijk van het seizoen, waardoor een buitenkweker het hele jaar kan roteren met zijn gewas en er dus continu geoogst kan worden.

BODEM EN AUTOFLOWERING SOORTEN

Autoflowering soorten houden van lichte, luchtige aarde met een relatief laag niveau voedingsstoffen. Dit maakt standaard, in de winkel gekochte, potgrond minder geschikt dan een speciale "lichtere" mix. Hiermee willen we niet zeggen dat je geen normale aarde kan gebruiken, maar je zult betere resultaten krijgen als je de grond kan aanpassen aan je cannabis.

Een optie is het maken van je eigen aarde. Een basisrecept die het goed doet voor autoflowering soorten volgt hier:

  • 3 delen veenmos
  • 3 delen compost
  • 2 delen perliet, voorgeweekt
  • 1 deel vermiculiet, voorgeweekt
VOEDING EN AUTOFLOWERING SOORTEN

Ervoor zorgen dat je autoflowering cannabis soorten genoeg voedingsstoffen krijgen, is een relatief helder proces, maar onthoud dat ze niet zoveel nodig hebben als conventionele soorten. Ga dus voorzichtig te werk met wat je ook geeft.

Om te beginnen hebben je zaailingen uitsluitend water nodig. Zodra je cannabisplanten ongeveer 2 weken oud zijn, kan je starten met het toevoegen van extra voedingsstoffen. Begin zuinig en verhoog de hoeveelheid elke keer en beetje, tot ze ongeveer 6 weken oud zijn (en blijf die hoeveelheid aanhouden).

Zodra je auto's ongeveer een week bloeien, schakel je over naar een voeding die beter geschikt is voor de bloeiperiode. Dit wordt na een week gedaan omdat auto's vaak nog een week lang uitdijen tijdens het bloeiproces. Het ondersteunen van deze gecontinueerde groei zal meestal een betere opbrengst opleveren.

Onthoud dat autoflowering cannabis niet dezelfde hoeveelheid voeding nodig heeft als hun lichtafhankelijke tegenhangers, dus je kunt zuinig beginnen tot je hun eisen beter aanvoelt. Zoals met alle cannabis soorten, kunnen de feitelijke behoeften van soort tot soort verschillen. Wees dus niet bang om je voeding aan te passen als je gevoel zegt dat je dit moet doen.

licht autoflowering soortenLICHT EN AUTOFLOWERING SOORTEN

Omdat de levenscyclus van een autoflowering soort niet is vastgesteld door de hoeveelheid licht waaraan de plant wordt blootgesteld, kan de plant net zoveel of zo weinig worden belicht als de kweker wil. Binnen is de algemene, gezonde hoeveelheid licht 18-24 uur per dag en de algemene mening van kwekers is dat 18 uur de beste resultaten oplevert.

Als het gaat om lichtspectrums (voor gevorderde kwekers), gelden dezelfde principes die gelden voor een standaard lichtafhankelijke soort. Gebruik 6500k blauw licht tijdens de groei en schakel over naar 2700k rood licht, zodra de plant de bloeiperiode bereikt.

HET BELANG VAN EEN GOEDE START

Autoflowering soorten hebben een zeer korte vegetatieve groei, waardoor ze maar weinig tijd hebben uit te dijen. Om deze reden is het belangrijk ze een goede start te bieden. Als je je planten graag buiten wil kweken, overweeg dan ze binnen te starten onder verlichting om te verzekeren dat ze zo sterk mogelijk zijn.

KAN JE STEKKEN MAKEN VAN EEN AUTOFLOWERING PLANT?

Technisch gezien wel, maar vanwege het feit dat hun bloeicyclus afhankelijk is van de leeftijd en niet van het licht, kan je ze niet in het vegetatieve stadium houden, zoals je dat bij een normale cannabisplant zou doen. Dit maakt het klonen van autoflowering soorten nutteloos.

KUNNEN AUTOFLOWERING PLANTEN WORDEN GESNOEID OF KUNNEN ER GEVORDERDE TECHNIEKEN WORDEN GEBRUIKT OM DE OPBRENGST TE VERHOGEN?

Dit is nog zo'n vraag waar we op moeten antwoorden dat het technisch gezien mogelijk is. Het luistert zeer nauw en moet heel vroeg worden gedaan. Een van de voornaamste ideeën achter autoflowering planten, is het wegnemen van veel onderhoud, met slechts af en toe een check en wat voeding hier en daar (waardoor ze een krachtig middel zijn voor de guerrilla kweker). Als je zoekt naar soorten om gevorderde technieken op te gebruiken, kan je waarschijnlijk beter kiezen voor standaard cannabis, omdat deze wat meer flexibel is. Je zult ontdekken dat het toepassen van speciale technieken op autoflowering soorten vaak een kleinere oogst oplevert.

Autoflowering soorten bieden veel voordelen en zijn een geweldige aanvulling op het repertoire van elke kweker, zeker buitenkwekers of kwekers in landen die minder open staan voor cannabis kweek. Gevorderde technieken of enorme oogsten zijn echter niet echt aan de orde. Het feit dat ze fungeren als "kant en klare" oplossing en het hele jaar door geoogst kunnen worden is natuurlijk een bonus. En hopelijk heb je nu alle info die je nodig hebt om het meeste uit jouw autoflowering zaden te halen.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.