Of je nu binnen of buiten kweekt, het oogstmoment is altijd een feestje. Je hebt alle uitdagingen overwonnen! Je hebt gestreden met ongedierte, een redelijke luchtvochtigheid behouden, je planten perfect getrimd en voorzien van alle benodigde voedingsstoffen, licht en water om ze in leven te houden. Maar, je bent nog niet helemaal klaar.

Je moet nu je cannabis correct drogen en uitharden om het veilig te kunnen bewaren. Ongeacht hoe opgewonden je bent over je oogst, je moet dit onderdeel niet onderschatten of overhaasten. Correct te werk gaan, zal voorkomen dat vervelende schimmel of meeldauw kan ontwikkelen op je waardevolle toppen, waardoor je voorraad mogelijk verwoest wordt.

De aanwezigheid van vocht is een van de belangrijkste factoren voor het ontwikkelen van schimmel. Om vocht uit je planten te verwijderen, en dus de groei van schimmels te voorkomen, zal je eerst je cannabis moeten drogen.

Gerelateerd Artikel
Hoe behandelt u uw buds

DROGEN

Drogen is een onmisbare stap om de vocht uit je toppen te verwijderen. Een manier om je net geoogste plantjes te drogen, is ze op te hangen. Geef ze voldoende tijd, zonder te overhaasten met behulp van kunstmatige technieken die mogelijk de waardevolle cannabinoïden en actieve bestanddelen van je eindproduct kunnen beschadigen. De manier waarop je je cannabis ophangt, zal helemaal afhangen van de beschikbare ruimte en andere bronnen.

Luchtvochtigheid en licht zijn de twee belangrijke factoren die je moet overwegen. Je ruimte moet een lage luchtvochtigheid hebben om de kans op schimmelvorming te verkleinen. Ook moet de ruimte donker zijn om de afbraak en degradatie van de kwaliteit van je wiet tegen te gaan. Het is fantastisch als je een extra kamer, garage of kast hebt. Zo niet, kan een grote kartonnen doos uitkomst bieden

Maak nu een soort waslijn om je toppen op te hangen. Hiervoor kan je gebruiken wat je in huis hebt, denk aan draad, touw of wat maar stevig en betrouwbaar is. Vervolgens is het verstandig het licht in de ruimte te blokkeren, zonder dat het er verdacht uitziet. Als je dit gedaan hebt, plaats je een ventilator in de ruimte om luchtcirculatie op te wekken. Dit zal helpen bij het voorkomen van schimmelgroei.

Een temperatuur van ongeveer 20 graden Celsius en een luchtvochtigheid rond de 50% is ideaal. Deze temperatuur is redelijk gemakkelijk te bereiken. De luchtvochtigheid kan worden gemeten met een hygrometer en kan worden gemanipuleerd met diverse apparaten, zoals bevochtigers en ontvochtigers, afhankelijk van de metingen in jouw omgeving. Het droogproces duurt ongeveer 9 dagen. Zorg ervoor dat je regelmatig je toppen controleert op tekenen van meeldauw of schimmel.

Video id: Ap3JjHZzBCA

UITHARDEN

Het uitharden, of curen, van cannabis is belangrijk om te verzekeren dat alle overtollige vocht verwijderd wordt. Dit kan heel simpel worden gedaan door je plantenmateriaal in een bruine, papieren zak te stoppen. Zorg dat het echt een papieren zak is en geen plastic zak, omdat een plastic zak vocht kan vasthouden en de groei van schimmel en meeldauw stimuleert. Stop je oogst in de zak, maar prop de zak niet te vol. Controleer je toppen een paar keer per dag en verwijder alles wat er verdacht uitziet.

Een andere methode, bekend als zweten, is iets ingewikkelder. Met deze methode bewaar je je geoogste materiaal in luchtdichte containers; glazen potten zijn hier geweldig voor. Zorg er wederom voor dat je de potten niet te vol stopt. Sluit de pot ongeveer 3 uur af en zet de pot vervolgens weer even open, zodat vocht de pot kan verlaten. Herhaal dit proces een week lang en verleng de tijd voor het openen van de potten naar ongeveer 12 uur.

Als je bereid bent een investering te doen die je toppen zal beschermen tegen schimmel en ook het THC-gehalte verhoogt tijdens de bloeiperiode van de groeicyclus, kan je een UV-lamp aanschaffen. Bij het gebruik van UV-lampen, moet je oppassen dat het licht niet op je huid schijnt. Dit mogelijke gevaar is tegelijkertijd ook de reden waarom een UV-lamp effectief je gewas beschermt tegen schimmels. UV-licht beschadigt het DNA van schimmelsporen en kan deze vernietigen. Schijn het licht echter niet direct op je planten, omdat dit mogelijk de terpenen kan beschadigen.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.