We weten allemaal dat cannabis een flexibele en ongelooflijk veelzijdige plant is, daarom wordt cannabis wereldwijd verbouwd. De optimale omstandigheden voor cannabis in het wild zijn een vruchtbare bodem met veel zonlicht, een milde bries, en constante temperaturen van 20-28°C.

Tenzij je in Australië, Californië, Colombia, Jamaica, of ergens anders met een mediterraan klimaat woont, is over het algemeen het groeiseizoen kort en niet zo voorspelbaar.

Binnenkweek van cannabis wordt wereldwijd steeds populairder en rond de koude noordelijke breedtegraden is het zelfs de enige haalbare mogelijkheid. Toch worden jaarlijks enorme buiten gekweekte cannabisgewassen geoogst in de koelere klimaten rond Canada en Oost-Europa.

Geweldige marihuana kan het hele jaar worden verbouwd. De truc is om een kweekplan te maken waarin je de kansen en factoren meeneemt die meespelen bij slecht weer, specifiek voor jouw omgeving. En als je buiten kweekt, is grondige kennis van het lokale klimaat, de omgeving en de zon cyclus van cruciaal belang.

Een beetje geluk kan echter ook geen kwaad.

KOUD WEER CANNABISSOORTEN VOOR BUITEN

Elke cannabiskweek wordt bepaald door de genetica die de kweker gebruikt, of je nu kiest voor het kweken met een aantal klonen of vanaf nul begint met zaden, de genen bepalen de uiteindelijke potentie van het gewas.

Kies je cannabissoort vooral zorgvuldig als je buiten wilt kweken in koelere gebieden. Binnenkwekers die perfect de dagelijkse voedingsstoffen en omgevingsomstandigheden kunnen regelen, kunnen in theorie iedere soort op ieder moment van het jaar kweken.

Maar dat is in theorie, de realiteit is dat hevige sneeuwval en temperaturen onder nul, die optreden in het holst van de winter, zelfs een overdekte perfect gecontroleerde kweek kunnen beïnvloeden.

Als temperaturen onder de 15°C komen, bevinden cannabisplanten zich in de gevarenzone. Het risico op ziekteverwekkers en ongedierte neemt exponentieel toe. De groei zal stoppen en bladeren zullen daarna van kleur veranderen als de kou niet minder wordt.

 vochtigheidstemperatuur koude stammen ruderalis autoflowering

Buiten hebben alleen de sterkste en meest resistente cannabissoorten de kans om een koude winter te overleven. En het betreft een kleine kans die het niet waard is om te nemen, aangezien ijzel en sneeuw zeer waarschijnlijk zijn. Het is beter om een flexibele ganjaboer te zijn, dan koppig achter te blijven zonder stash.

Zelfs hardcore buiten wietkwekers houden een moederplant of twee binnen in de vegetatieve fase om de zwaarste weersomstandigheden door te komen. Het afdekken met plastic folie of de planten in een kas zetten, is het minste wat je kunt doen.

Autoflowering soorten zijn zonder twijfel de beste types voor de koud weer marihuana kweker. Buitenkwekers moeten snel oogsten als de condities minder dan perfect zijn en om het ergste winterweer te vermijden. 8 Weken na de ontkieming kunnen auto's van zaadje tot stash worden geoogst.

Ruderalis genetica maken autoflowering soorten extra sterk en snelgroeiend. Ze zijn meestal toe aan de bloeifase na 30 dagen of minder, aangezien ze niet afhankelijk zijn van de fotoperiode. Hierdoor zijn ze zowel geschikt voor kwekers die buiten het seizoen willen verbouwen als voor kwekers die te maken hebben met een korte zomer.

Schimmel is de grootste bedreiging voor bloeiende cannabis in koude weersomstandigheden. Hoge relatieve vochtigheid en lage temperaturen zijn de perfecte kweekcondities voor fungus. Blijf het slechtste weer voor en houd het bij snelgroeiende kruisingen en autoflowering soorten, die kunnen worden geoogst voordat regen de toppen aantast.

Gebruik potten die je kunt optillen en gemakkelijk kunt verplaatsen, in plaats van dat je planten vastzitten in de modder omdat je de zaden hebt gepland in de stukken grond die in het voorjaar twee weken in de zon lagen.

WAAROM DE TRADITIONELE BINNENKWEKER KOUD WEER VERWELKOMT

Ouderwetse HID systemen geven veel warmte af, net als licht. Het houden van cannabisplanten in de vegetatieve fase met een MH lamp met een lichtcyclus van 18+ uur is in feite gemakkelijker bij koud weer en een simpele methode om moederplanten en/of stekken te behouden gedurende de wintermaanden.

De bloeifase met HPS verlichting en de vegetatieve fase met MH lampen vragen meestal om goede luchtkoeling. De traditionele kweker kan profiteren van koude weersomstandigheden en tegelijkertijd geld besparen op de airconditioning. Sommigen voegen zelfs extra verlichting toe om de opbrengsten een boost te geven als het weer kouder wordt.

Buiten groeien

WAAROM DE VOLGENDE GENERATIE KWEKERS DE VERWARMING HOGER MOET ZETTEN IN DE WINTER

LED verlichtingssystemen komen snel in de plaats van HID lampen als eerste keus plantagelampen voor Millennial wietkwekers, maar de technologie moet nog worden geperfectioneerd. LED lampen zijn koeler, omdat ze bijna 75% van hun energie omzetten in licht. Dit is grotendeels geweldig en zorgt ervoor dat de omgevingscondities in de kweektent gemakkelijk zijn te regelen.

LED's kunnen echter te koud zijn in de winter. De simpele oplossing hiervoor is om de verwarming hoger te zetten. Helaas heft dit de energiebesparing op die je kreeg door de lage wattage van de LED's.

Hoge relatieve luchtvochtigheid kan ook een probleem zijn met LED systemen bij koud weer, een ontvochtiger kan daarom noodzakelijk zijn bij de kweek en zeker gedurende de bloeifase.

CFL's zijn min of meer overbodig tijdens langere perioden van koude weersomstandigheden, zelfs de lampen met de hoogste wattage, met 300W, kunnen niet voldoende warmte geven gedurende een ijzige winter.

Top rot is een serieuze bedreiging voor kwekers die in koud weer kweken met verlichting van de nieuwe generatie zoals LED's en CFL's. Hydroponics en LED's zijn het recept voor een ramp bij koude weersomstandigheden, aangezien zowel wortelrot als schimmel van de toppen ware bedreigingen kunnen zijn als het voedingswater onder kamertemperatuur is en de relatieve luchtvochtigheid tijdens de bloei hoger is dan 60%.

LIGHTS HID bulb bulb indoor led-systeem

Het regelen van de leefomstandigheden het hele jaar door is de enige langetermijnoplossing; let op de thermometers en pas dingen aan wanneer nodig. Het is veel gemakkelijker om een kweekruimte in de winter te verwarmen, dan om een hete HID kweek in de zomer af te koelen.

Traditionele HID kwekers kunnen het verwarmen in de donkere periode voorkomen als ze hun lichten aanhouden tijdens koude winternachten. Temperaturen overdag liggen meestal iets hoger, dus het is een mogelijkheid.

LED liefhebbers hebben het vooruitzicht om de verwarming bijna non-stop aan te houden. Wellicht is een combinatie van HID en LED het beste compromis in koude omstandigheden voor de moderne binnen-cannabiskweker.

We vergeten bijna te zeggen dat het kweken van cannabis in koud weer het grote pluspunt heeft dat bepaalde soorten soms prachtige lila en donkerpaarse tinten laten zien, waar iedere wietkweker zo naar verlangt.

 

DE VIJF BESTE STRAINS OM TE KWEKEN BIJ KOUD WEER

Met behulp van de beste kweeksystemen, behaal je hopelijk superieure resultaten. Omdat je zorgt voor een goede installatie, is het ook belangrijk het magische ingrediënt zorgvuldig uit te kiezen. Als bewaarder van de meest verfijnde zaden, weet Royal Queen Seeds als geen ander dat de kracht van het zaad cruciaal is voor het hele proces. We weten toevallig ook welke strains het beste floreren in koudere klimaten. We hebben een overzicht gemaakt van 5 soorten met veerkracht, aanpassingsvermogen en andere kwaliteiten die nodig zijn om gezonde opbrengsten te genereren bij lagere temperaturen. Al deze zaden zijn momenteel bij ons verkrijgbaar.

CRITICAL

Je vindt maar weinig cannabis planten die zo veerkrachtig zijn als onze Critical strain. Ze groeit zelfs goed in de koudere klimaten van het noorden. De bloeitijd van ongeveer 7 weken garandeert een spoedig resultaat. Omdat ze niet zo groot wordt, is deze plant ook goed hanteerbaar in beperkte tuinen. Een Critical plant binnen wordt slechts 80–140cm hoog. De toppen hebben een zoete, aardachtige smaak en leveren opbrengsten op van rond de 550–600g/m².

Deze hybride dankt haar sativa eigenschappen aan Skunk en haar dominante indica kant aan Afghaanse landrassen. Afghaanse planten danken hun eigenschappen aan zeer sterke en veerkrachtige soorten uit het Hindu Kush gebergte. Je geniet dan ook van pure, tintelende sensaties die je lichaam en geest ontspannen. Dat is deels te danken aan het THC gehalte van rond de 18%. Je weet niet wat je mist totdat je zelf onze Critical zaden probeert.
Critical

Critical

Critical Royal Queen Seeds

Genetic background Afghani x Skunk
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 40% Sativa, 60% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late September
Effect Stoned, physically and mentally
 

Buy Critical

WHITE WIDOW

White Widow is wereldwijd beroemd, met name onder reizigers naar Amsterdam. De coffeeshops in onze hoofdstad, maar ook in andere Nederlandse steden hebben White Widow standaard in hun assortiment. De strain heeft iets waardoor ze heel goed verkoopt in ons land. Misschien is het de vette geur van den. Of wellicht is het de zinnelijke high die een kunstige balans vormt tussen sativa en indica eigenschappen. Of misschien is het de krachtige psychedelische impact van het THC gehalte van meer dan 19%.

Deze soort is voor veel mensen de eerste cannabis geweest die ze hebben gerookt. Overweeg eens om deze strain zelf te gaan kweken. Hoewel de geur pittige, aardachtige aroma’s biedt die je zou moeten maskeren, zijn de planten binnen heel discreet. Ze worden ongeveer 60–100cm hoog. Bovendien word je heel blij als je ziet dat ze een opbrengst geeft tot wel 450–500g/m².
White Widow

White Widow

White Widow

Genetic background White Widow S1
Yield indoor 450 - 500 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 50% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 190 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely stoned
 

Buy White Widow

 

SKUNK XL

Skunk is beroemd in elke stoner hotspot ter wereld. Ze is zelfs door de media gespot als een uitzonderlijke krachtige vorm van cannabis met veel THC. In werkelijkheid varieert het THC gehalte van Skunk strains nogal. Skunk is vooral te prijzen om haar euforische buzz en rijke, kruidige smaak. De variëteit die wij verkopen, heeft een THC gehalte van 17%. Dat is netjes in balans gebracht met een verhoogd CBD gehalte. Daardoor zorgt onze specifieke soort voor kalmerende, gelukzalige sensaties. Ze is ook in genetisch opzicht gebalanceerd en biedt een mooi evenwicht tussen sativa en indica.

Als een dergelijke ervaring je als muziek in de oren klinkt; ze is mogelijk binnen afzienbare tijd van jou! De bloeitijd van onze Skunk XL is over het algemeen 7–8 weken. Als je haar buiten kweekt, wordt de plant maximaal 2 meter hoog. Binnen is ze beter te hanteren met een hoogte van ongeveer 60–100cm. De strain levert buiten tussen de 625–675g/plant op. Binnen ligt de opbrengst rond de 600–650g/m².
Skunk XL

Skunk XL

Skunk XL Royal Queen Seeds

Genetic background Skunk
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 17% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 50% Sativa, 50% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 200 cm
Harvest time October
Effect A combination of stoned + high
 

Buy Skunk XL

ROYAL DWARF

Onze prijswinnende specialiteit heeft veel te bieden voor zo’n kleine plant. Royal Dwarf is een compacte hybride die zorgt voor een roesachtige, lichamelijke high. Dat komt doordat het THC gehalte maar liefst 13% is en ze sterke sativa effecten heeft. De genetica van deze plant heeft ook veel te danken aan ruderalis. Zo is ze krachtig, stabiel en klein van stuk om in het wild te overleven. Dergelijke sterke genetica staat aan de basis van deze kruising tussen Skunk en Easy Bud. Daarmee voegen we het beste van twee werelden samen, met name het zoete en zure citrusaroma.

Het handige formaat van deze plant maakt het makkelijk om haar discreet te kweken. Zelfs buiten wordt ze zelden groter dan 90cm. Binnen wordt de plant slechts 40–60cm. De beschaafde opbrengst ligt tussen de 30–80g/plant buiten en 150–200g/m² binnen. Het kost 8–9 weken vanaf zaad totdat je zelf de bevrediging van deze makkelijk te kweken plant ervaart.
Royal Dwarf

Royal Dwarf

Royal Dwarf Royal Queen Seeds

Genetic background Skunk x Ruderalis
Yield indoor 150 - 200 g/m2
Height indoor 40 - 70 cm
Flowering time 6 - 7 weeks
THC strength THC: 13% (aprox.) / CBD: Low
Blend 60% Sativa, 10% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 30 - 80 g/per plant (dried)
Height outdoor 50 - 90 cm
Harvest time 8- 9 weeks after germination
Effect Physically stoned
 

Buy Royal Dwarf

 

NORTHERN LIGHT AUTO

De klassieke indica Northern Light is ook populair in Nederlandse coffeeshops. En bij dispensaria in Noord-Amerika is er eveneens veel vraag naar deze strain. Haar indica kwaliteiten gaan gepaard met een kenmerkende smaak. De kruidige ondertonen van aarde en den herinneren je aan de Afghaanse herkomst van de plant. De fruitige smaken vullen elkaar aan tot een complex en sensueel profiel. Het enige wat deze strain nog prettiger zou maken, is als ze sneller zou groeien. En daar komt Royal Queen Seeds om de hoek kijken.

Met zo’n aantrekkelijke plant, zou het zonde zijn als niet iedereen ter wereld in staat zou zijn haar te kweken. Daarom hebben we haar gekruist met ruderalis genetica. Zo is onze exclusieve variëteit Northern Light Auto ontstaan. Nu geniet ook jij van deze iconische strain, die klaar is na een bloeitijd van slechts 5–7 weken. Het THC gehalte van 14% zorgt voor een stimulerende, plezierige en hanteerbare high. En de opbrengst is ook zeker respectabel. Als deze plant klaar is voor de oogst, verwacht dan buiten 170–220g/plant en binnen 500–550g/m².
Northern Light

Northern Light Automatic

Northern Light Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Northern Light x Ruderalis
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 5 - 7 weeks
THC strength THC: 14% (aprox.) / CBD: Low
Blend 0% Sativa, 80% Indica, 20% Ruderalis
Yield outdoor 170 - 220 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 160 cm
Harvest time 9 - 10 weeks after germination
Effect Cerebral and uplifting
 

Buy Northern Light Automatic

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.