Wanneer we denken aan cannabis soorten, komen de twee belangrijkste cannabis categorieën, Indica en Sativa, als eerste in ons op. Deze genetische sub-secties zijn geen onbekende voor degenen die willen weten wat ze innemen en hoe het hen precies zal beïnvloeden. We weten dat Sativa planten lang zijn, smalle bladeren hebben en meestal buiten gekweekt worden. Sativa soorten worden geassocieerd met energetische highs, veelal overdag toegepast wanneer er gewerkt moet worden. Indica daarentegen staat bekend als een korte plant, heeft bredere bladeren en is voldoende geschikt voor binnenkweek. Indica soorten hebben een meer ontspannende werking en worden doorgaans in de avond gebruikt.

Kennis van deze twee genetische reuzen is uiterst nuttig om bij de hand te hebben wanneer je een specifieke psychotrope ervaring wilt. De popularisering van deze twee categorieën heeft echter een andere genetische soort weggelaten, welke de wereld van de cannabisteelt en soorten-creatie heeft veranderd: Ruderalis.

Ruderalis cannabis stam bergRUDERALIS: HET RUIGE “ONKRUID”

Het derde genetische type waaronder veel soorten en kruisingen vallen, is dat van Cannabis Ruderalis. Deze ondersoort groeit zelden hoger dan 60cm en heeft een dunne, vezelige stam met weinig zijtakken. Ruderalis is vaak lager in THC in zijn hars en staat bekend om zijn hoge cannabidiol (CBD) inhoud.

De term ruderalis is afkomstig van het Latijnse woord Rudera, meervoudsvorm van Rudus, wat zich vertaalt in het Nederlands als "puin". Dit is een demonstratie van de onkruid-achtige aard van deze ondersoort, net zoals de harde en koude klimaten die het zal tolereren. Botanici beschrijven een ruderale soort als een plantensoort die als eerste verschijnt na verstoringen in het land, bijna als een ecologische herstelploeg. Dergelijke stoornissen kunnen variëren van lawines en wildvuur tot bouw en mijnbouw. Terwijl Sativa en Indica soorten hun oorsprong hebben in Zuid Centraal-Azië, staat Ruderalis bekend als afkomstig uit Rusland te zijn, en werd gevonden in het hardcore klimaat van de noordelijke Himalaya. De genetica van deze plant ligt ergens in het spectrum tussen die van Indica en Sativa variëteiten.

Ruderalis heeft haar underdog positie vooral te wijten aan de genetische samenstelling. Het bevat zulke kleine concentraties van THC dat het niet als een recreatieve soort wordt gekweekt. Aan de andere kant, geeft de hoeveelheid CBD in deze ondersoort het potentieel om te worden gekweekt voor de medicinale kwaliteiten die deze specifieke cannabinoïde demonstreert.

Ruderalis heeft echter één genetische factor die het in de schijnwerpers plaatst en misschien wel in hetzelfde pantheon van roem als Indica en Sativa soorten.

EEN AUTOFLOWERING GAME CHANGER

Ruderalis toont echt zijn potentieel als we bedenken hoe het kan worden gebruikt voor het kweken. Ruderalis genetica worden vaak gekweekt in soorten om bepaalde factoren van de plant te beheersen, zoals de omvang die het zal bereiken in een kweekperiode en hoe snel die periode zal gaan van ontkiemen tot oogst.

Maar met deze factoren terzijde, het grootste effect dat Ruderalis heeft gehad op de teelt van marijuana, en de markt als geheel, is de aard van autoflowering, wat heeft geleid tot de creatie van vele autoflowering soorten.

Sativa en Indica soorten hebben eigenlijk een verschuiving in verlichting nodig om de bloeiperiode te katalyseren. Dergelijke factoren, als het soort verlichting en de hoeveelheid licht ontvangen, zullen deze ondersoorten dwingen tot bloei. Ook al zijn Ruderalis planten autoflowering, de bloei begint onafhankelijk van de huidige blootstelling aan de lichtcyclus. Deze genen hebben het mogelijk gemaakt voor kwekers om dit bloei-gedrag in hun soorten te introduceren, waardoor een efficiënter, productiever en populair product werd gecreëerd.

Autoflowering wiet planten bloeien onafhankelijk na ongeveer 2-4 weken. Er wordt verondersteld dat het autoflowering aspect wordt afgeleid van het feit dat Ruderalis afkomstig is uit gebieden waar de zomers aanzienlijk korter zijn, maar het daglicht extreem lang, tussen 22 en 24 uur per dag.

Autoflowering planten hebben grote veranderingen gemaakt in de arena's van hybridisatie en thuisteelt. Deze eigenschap zorgt voor een kleine tijdspanne tussen zaaien en oogsten en staat een aspect van onachtzaamheid toe vanwege zijn vergevingsgezindheid voor behoefte aan licht. Om deze reden, zijn dergelijke soorten zeer populair geworden voor beginnende telers en hebben voor een hausse in de zaad markt gezorgd.

 

Ruderalis cannabis stam berg

 

Bepaalde soorten zijn zeer populair geworden. Het vermelden waard zijn:

 

Northern Light Auto Royal Queen Seeds Autoflowering Zaden Cannabis SoortenNorthern Light Automatic: Dit is een van de meest bekende en populaire soorten die bestaan en heeft een zoete smaak en een gelukzalige, ontspannende high. De gigantische opbrengsten en korte bloeiperiode hebben deze soort laten stijgen naar de hoogten van eerbied.

 

https://www.royalqueenseeds.nl/129-royal-bluematic.htmlRoyal Bluematic: Een zoete geur, bosbessen smaak en een 8-9 weken zaad tot oogst periode hebben bijgedragen aan het succes van deze plant.

 

 

Royal Bluematic Auto Royal Queen Seeds Autoflowering Zaden Cannabis SoortenAmnesia Haze Automatic: Beheersbaar in omvang en snel van zaad tot oogst in slechts 10 weken, is deze autoflowering versie van Amnesia Haze een Sativa favoriet.

 

 

Royal Haze Auto Royal Queen Seeds Autoflowering Zaden Cannabis SoortenRoyal Haze Automatic: Klein van formaat, snel in kweektijd en absoluut ideaal voor beginnende kwekers dankzij de veerkracht en gemakkelijke kweekeigenschappen.

 

Al deze fantastische autoflowering soorten, en nog meer, hebben een welverdiende plaats gewonnen in onze lijst van “De Beste Autoflowering Cannabis Zaden Van 2016".

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.