Een groot aantal nieuwe cannabisgebruikers weet niet dat er 3 sub-soorten cannabisplanten bestaan: cannabis Indica, cannabis Sativa en cannabis Ruderalis. Ze verschillen in karakteristieken zoals morfologie, bloeitijd, geografische herkomst, enzovoort. Aangezien dit artikel over de beste Ruderalis Sativa soorten gaat, is het slim om de lezer eerst te introduceren met de basisbeginselen van deze cannabistypes.

CANNABIS SATIVA

Sativas voelen zich thuis in gematigde gebieden vlakbij de evenaar, waar het klimaat warm is en het groeiseizoen lang, zoals in Thailand, Mexico en Colombia. Deze condities zorgen ervoor dat Sativa planten meestal lang en dun zijn, en zo'n 2-3m groot worden. Ook de takken zijn lang en hebben smalle bladeren, die lichtgroen van kleur zijn. Een van de belangrijkste kenmerken voor kwekers is de bloeitijd. Sativa's hebben meestal veel tijd nodig om te volgroeien. De meeste Sativa soorten hebben gemiddeld 12 weken nodig om te bloeien. De cannabis Sativa zorgt vooral voor een geestverheffend gevoel en verhoogt de creativiteit. Deze effecten kunnen symptomen zoals neerslachtigheid en vermoeidheid verminderen.

CANNABIS RUDERALIS

De Ruderalis is afkomstig uit centraal-Rusland. De plant is ongelooflijk klein, en wordt slechts zo'n 50-100cm. De soort heeft minder bladeren en takken in vergelijking met andere soorten. De plant produceert een zeer kleine hoeveelheid THC, wat de soort ongeschikt maakt voor de ontspanning. De plant levert echter een aardige hoeveelheid CBD op en kan geschikt zijn voor medicinaal gebruik, hoewel de soort niet zo populair is als andere varianten. De belangrijkste reden dat de cannabis Ruderalis wordt gebruikt, zijn zijn autobloeiende eigenschappen. Dit houdt in dat de planten automatisch na verloop van tijd overschakelen van de vegetatieve fase naar de bloeifase, terwijl de meeste soorten afhankelijk zijn van een fotoperiode. Telers maken gebruik van deze eigenschap om de bloeitijden van andere soorten te verkorten, zodat de planten tegelijkertijd kleiner en robuuster worden, wat perfect is voor binnenkweek.

Tegenwoordig worden deze soorten gekruist voor het produceren van een aantal fantastische, bekroonde types, zoals:

amnesia haze strain ruderalisAMNESIA HAZE AUTOMATIC

Amnesia Haze is een klassieke Sativa soort, die is gekweekt in Nederland in de jaren '90. Bekend om zijn extreem krachtige en verheffende effect en een heerlijk pittige citrusaroma, is dit een gerespecteerde sativa en een favoriet onder gebruikers. De enige keerzijde, zoals bij de meeste Sativa's het geval is, is de erg lange bloeitijd, die tot 12 weken kan duren voordat er geoogst kan worden. Dit probleem is opgelost door de Amnesia Haze met de Ruderalis te kruisen, wat de Amnesia Haze Automatic heeft gecreëerd.

De Amnesia Haze Automatic is een sativa-dominante kruissoort, die de beste kwaliteiten van de Amnesia Haze bevat, terwijl de bloeitijd is verkort. Binnenshuis zal deze soort zo'n 80 dagen nodig hebben om van een zaadje een knop te worden, terwijl de oorspronkelijke Amnesia Haze die tijdsduur vraagt voor alleen de bloeifase. Dit laat de voordelen zien van de Ruderalis genen. Aangezien het een autobloeiende soort is, zal de plant erg groot worden (ongeveer 80-150cm), met duidelijke kenmerken van de sativa zoals dunne bladeren en lange toppen. De opbrengst is aanzienlijk met een gemiddelde van 50g per binnenplant, oplopend tot 150g van de lange, vossenstaart-achtige toppen in ideale omstandigheden.

ROYAL DWARF

royal dwarf cannabis ruderalisEen andere sativa-dominante kruising is Royal Dwarf, een kruising tussen de originele Skunk en een Ruderalis soort. Het is een zeer compacte soort met dichte toppen, bijna bonsai-achtig qua uiterlijk. Dit maakt de plant perfect voor binnen- en microkweek. De gemiddelde hoogte is erg laag, rond de 40-60cm, maar de opbrengst is hoog voor een soort van dit formaat, met een gemiddelde van 60g per plant. De Royal Dwarf is een erg snelle soort door zijn uitstekende ruderalis genetica, met een oogsttijd van 8-9 weken.

De high is te omschrijven als een fysiek diep-ontspannend gevoel, met een mild verheffend effect, wat typisch is voor Skunk. De smaak van de soort is het beste te beschrijven als een zware skunky aroma met een vleugje Diesel.

royal haze auto ruderalis cannabisROYAL HAZE AUTOMATIC

De laatste soort op onze lijst van uitstekende autobloeiende Sativa-dominante kruisingen is de Royal Haze Automatic. De plant is gecreëerd door de Amnesia Haze te kruisen met de Skunk, en deze kruising vervolgens te kweken met een Ruderalis van geweldige kwaliteit. Er is veel vraag naar Haze-soorten door hun verbazingwekkende sativa-eigenschappen, en de Royal Haze Automatic troeft die zelfs af met zijn zeer korte oogsttijd van 10-12 weken. De hoogte van de plant piekt rond de 60-100cm, wat ongehoord is voor een Haze, en wat we te danken hebben aan de Ruderalis genetica. Royal Haze Automatic zorgt ook voor een verbazingwekkende opbrengst, met een gemiddelde van 80g per plant.

Wat betreft het gevoel en de smaak heeft de soort alle eigenschappen die je van een Haze verwacht. Een gonzend, energiek gevoel dat je gedurende de hele dag gefocust en in een goed humeur houdt, gecombineerd met een geweldig smakende, pittige citrusaroma.

We hopen dat dit artikel je helpt bij het kiezen van een cannabissoort die het beste bij jouw behoeftes past, en dat je gedurende dit proces veel leert over de verschillende sub-soorten van cannabis.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.