Er valt heel wat te kiezen als je onze cannabis zaden catalogus bekijkt. Autoflowering cannabis soorten wekken echter net zo veel vragen op als interesse. In dit artikel bespreken we wat autoflowering cannabis soorten precies zijn, evenals de voor- en nadelen.

AUTOFLOWERING CANNABIS

De cannabisplant is een divers en genetisch flexibel schepsel. Er bestaan soorten die compleet verschillende kenmerken hebben ontwikkeld, omdat ze zich hebben aangepast aan de omgeving in verschillende delen van de wereld. De soorten die bekend staan als cannabis ruderalis hebben zich ontwikkeld in de noordelijke regio's van de wereld waar de zomers korter zijn en dus op jaarbasis minder licht beschikbaar is. Cannabis ruderalis heeft zich aan die omstandigheden aangepast en het vermogen ontwikkeld te bloeien als ze ouder wordt en niet vanwege een verandering in de fotoperiode. Dit is een enorm verschil in vergelijking met andere types cannabis, die allemaal een verandering nodig hebben in het aantal lichturen voordat ze kunnen bloeien.

Deze eigenschap heeft breeders geïnspireerd en in staat gesteld ruderalis genetica te vermengen met die van cannabis indica en cannabis sativa soorten. Hiermee zijn hybrides gecreëerd die het cannabinoïde gehalte van sativa's en indica's hebben behouden, maar vanzelf bloeien als ze ouder worden.

Ruderalis wordt zelden in haar zuivere genetische vorm gekweekt, omdat de opbrengsten laag zijn en het cannabinoïde gehalte enorm wordt overtroffen door haar indica en sativa tegenhangers.

Compacte plant Cannabis autoflowering

VOORDELEN VAN HET KWEKEN VAN AUTOFLOWERING SOORTEN

Laten we eerst de voordelen bespreken van het kweken van autoflowering soorten, want die zijn talrijk.

SNELLE OOGST EN DOORLOOPTIJD

Dit is een enorm voordeel voor kwekers die hun kostbare oogst zo snel mogelijk willen binnenhalen. Ook is het een voordeel voor diegenen die kweken in bepaalde delen van de wereld waar discretie en een snelle doorlooptijd van groot belang zijn.

Autoflowering soorten groeien over het algemeen veel sneller dan indica en sativa soorten; sommige autoflowering soorten ontwikkelen zich in slechts twee maanden van zaad tot oogst. Een voorbeeld van zo'n snelle en efficiënte soort is onder meer een autoflowering soort met de toepasselijke naam "Quick One".

Royal Dwarf is ook een prachtig voorbeeld van een snelgroeiende autoflowering cannabis soort, waarbij kwekers zich al na 8 of 9 weken kunnen verheugen op de oogst.

AUTOFLOWERING PLANTEN ZIJN KLEIN EN COMPACT

Een ander mogelijk voordeel van autoflowering soorten, al hangt dit wel af van de voorkeur van de kweker, is dat het formaat klein en beperkt is. Deze eigenschap is afkomstig van de introductie van cannabis ruderalis genetica.

Sativa planten staan bekend om hun enorme hoogten en slanke bladeren, die buiten in staat zijn uit te groeien tot enorme struiken, mits je dit tenminste toestaat. Indica's daarentegen, zijn kleiner van stuk, maar zijn weer breder met dikkere, waaier-achtige bladeren. Zuivere ruderalis planten zien er daarentegen weer echt uit als onkruid. Ze zijn klein en mager, maar taai en adaptief.

Deze eigenschap zorgt ervoor dat autoflowering soorten klein en compact zijn. Dit feit is een gigantische bonus voor kwekers die het meeste uit hun kweekruimte willen halen of diegenen die in gebieden wonen waar het kweken van cannabisplanten wordt afgekeurd.

Vanwege de snelle doorlooptijd en het compacte formaat van autoflowering soorten zijn ze in feite de ultieme keuze voor discrete en verborgen kweeklocaties.

Voorbeelden van dit compacte postuur zien we in de twee autoflowering cannabis soorten die we hierboven reeds hebben vermeld. Quick One zal binnen uitgroeien tot een plant van 50 tot 60cm hoog, terwijl ze buiten ongeveer 60 tot 100cm groot kan worden. Royal Dwarf groeit binnen uit tot een plant van 40 tot 70cm, terwijl ze buiten iets groter wordt; ongeveer 50 tot 90cm.

Autoflowering Cannabis Outdoors

ER IS GEEN VERANDERING IN FOTOPERIODE NODIG

Een van de grootste voordelen van autoflowering soorten is dat ze geen verandering in de lichtcyclus nodig hebben om te de bloei op te wekken. Ze zullen in plaats daarvan gaan bloeien als ze ouder worden.

Autoflowering soorten zullen automatisch gaan bloeien, ongeacht de hoeveelheid ontvangen licht. Ze kunnen bijvoorbeeld zowel in de vegetatieve fase als de bloeiperiode op een lichtcyclus worden gekweekt van 16/8, wat betekent dat ze dagelijks 16 uur licht ontvangen en 8 uur duisternis. Dit verschilt met de standaard cannabis, waar een verandering in de lichtcyclus nodig is om de bloei op te wekken.

Buitenkwekers kunnen hier hun voordeel mee doen; het is namelijk mogelijk om meerdere oogsten per seizoen te behalen. En mocht je vergeten je cannabis zaden op tijd te planten, kan je later in het seizoen alsnog beginnen met een auto en op tijd oogsten voordat het weer omslaat.

NADELEN VAN HET KWEKEN VAN AUTOFLOWERING SOORTEN

We moeten natuurlijk ook de mogelijke nadelen bespreken van het kweken van autoflowering cannabis soorten. Het is belangrijk op te merken dat enige genoemde nadelen natuurlijk subjectief zijn en onderhevig aan de meningen van verschillende kwekers. Wat door sommigen als nadeel wordt beschouwd, kunnen anderen weer voordelig vinden.

HET FORMAAT VAN AUTOFLOWERING PLANTEN

Dit is hierboven al vermeld, maar ook hier moeten we het formaat van autoflowering planten bespreken. Autoflowering planten blijven inderdaad hangen aan de lage kant van het spectrum.

Kwekers met een enorme kweekruimte of afgelegen buitenlocatie zullen zich misschien liever richten op het kweken van planten met enorme afmetingen, met de bijbehorende, gigantische oogst. Hoewel er een aantal strategieën kunnen worden ingezet om de opbrengst van auto cannabis soorten te maximaliseren, zijn ze genetisch gewoon kleiner, waardoor de enorme opbrengst van een reusachtige sativa soort, die er eerder uitziet als een boom dan een cannabisplant, niet kan worden geëvenaard.

Lichte Photoperiod Cannabis Indoor

VERLICHTING

Zoals we hebben vermeld, kunnen autoflowering planten veel langer licht ontvangen in de bloeiperiode. Dit kan nuttig zijn om de fotosynthese te maximaliseren en daarmee ook de energieproductie in autoflowering cannabisplanten. Maar deze lange lichturen hebben natuurlijk ook gevolgen voor de elektriciteitsrekening, wat door sommige kwekers als nadelig kan worden ervaren.

MINDER THC

Auto's produceren dus een kleinere oogst dan andere soorten, maar ook het cannabinoïde gehalte van de opbrengst verschilt met die van een fotoperiode soort. Dankzij de ruderalis genetica, zullen toppen van autoflowering cannabis soorten over het algemeen minder THC produceren. Auto's kunnen nog steeds krachtig zijn, maar kunnen minder geschikt zijn als er wordt gejaagd op de allerhoogste THC percentages.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.