🤯 Autoflower Madness: pak tot wel 50% korting  ⏤ BESPAAR NU 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By RQS Editorial Team

Het buitenkweekseizoen is eindelijk aangebroken! Het seizoen waarin we op zoek gaan naar een geschikte plek in de tuin of op het balkon. En waarbij planten kunnen profiteren van hogere temperaturen en zonlicht. Veel kwekers zijn helemaal enthousiast over het feit dat ze eindelijk buiten kunnen telen. Daarbij hebben velen waarschijnlijk een klein fortuin uitgegeven aan zaden, substraten en voeding. Toch wordt een niet minder belangrijke factor vaak vergeten: lichtvervuiling. Dit kan een ware bedreiging voor je planten vormen. Het verstoort namelijk de allesbepalende donkercyclus.

HET BELANG VAN DE FOTOPERIODE

Als fotoperiodieke plant is cannabis afhankelijk van een licht-donkercyclus. Zo kan ze namelijk bepalen wanneer ze de overgang moet maken van vegetatieve groei naar bloei. Simpel gezegd; als de dagduur van nature afneemt aan het eind van de zomer, merken je planten een seizoensovergang op. Ze gaan dan al hun energie steken in het aanmaken van geweldige, grote toppen. Op het noordelijk halfrond worden de dagen geleidelijk aan korter na de zomerzonnewende. Daar begint de bloei rond augustus.

Een punt bij het kweken van fotoperiodieke cannabisvariëteiten is dat de donkerfase eigenlijk niet verstoord mag raken. Helaas gooit lichtvervuiling van kunstmatig licht, zoals lantaarnpalen, vaak roet in het eten. Dit veroorzaakt stress bij je planten. Afhankelijk van hoe regelmatig en ernstig de lichtvervuiling is, kunnen ze zo terugschieten in de vegetatieve fase. Ook kunnen ze hermafrodiet worden. Dit betekent dat ze stuifmeel en zaadrijke toppen gaan produceren, zoals een mannetje dat doet. Niet ideaal voor de gemiddelde thuiskweker.

Lampen En Lichte Vervuiling Voor Cannabis

VIND EEN KWEEKLOCATIE BUITEN MET MINIMALE LICHTVERVUILING

Wanneer je op zoek gaat naar een goede plaats voor buitenplanten, houd dan altijd rekening met lichtvervuiling. Om zeker te zijn van de locatie, moet je uiteraard wachten tot het donker wordt. Dan kun je zien of er iets is wat de donkercyclus mogelijk zou kunnen verstoren. Een evidente boosdoener, zoals straatverlichting, is gemakkelijk te identificeren. Andere zijn dat echter niet altijd.

Als je niet zeker weet of het echt donker genoeg is voor je planten, is er een truc die je kunt gebruiken. Ga zodra het donker is naar je locatie en neem een tijdschrift mee. Sla dit open en kijk of je nog in staat bent de grotere koppen en beschrijvingen te lezen. Als je dit nog zonder problemen kunt doen, dan is de plek misschien niet ideaal. Uiteraard hebben veel kwekers maar beperkte opties voor hun kweeklocatie. Iets waar microtelers voordeel uit kunnen halen, is het kweken in potten. De mogelijkheid je bakken te verplaatsen, indien nodig, kan behoorlijk handig zijn in dit geval.

LICHTVERVUILING EN TEELT IN EEN KAS

Een kas is ontworpen zodat je planten gebruik kunnen maken van het “grotere, heldere licht aan de hemel”. Het combineert de voordelen van buitenteelt, waar een overvloed aan zonlicht is, met de extra controle van een binnenkweek. Lichtvervuiling kan echter nog steeds een probleem zijn. Je kunt namelijk niet simpelweg een lichtschakelaar aan- of uitzetten, zoals je dat binnen zou doen. Nogmaals, je loopt het risico op lichtvervuiling van verschillende bronnen. En omdat je normaal gesproken een kas niet zomaar kunt verplaatsen, moet je een manier vinden ermee om te gaan.

Greenhouse Cannabis Light Pollution

VERDUISTERINGSSYSTEMEN

Een manier om dit te doen, afhankelijk van het formaat van de kas, is het gebruik van een verduisteringssysteem. Dit is in feite een verzamelnaam voor diverse technieken. Meestal draait het echter om een mechanisch systeem, waarbij een groot zeil of zonweringsdoek kan bewegen om ongewenst licht tegen te houden. Net zoals je kweeklampen, is je verduisteringssysteem bij voorkeur voorzien zijn van een timer. Zo kun je je planten een ongestoorde nacht van 12 uur bieden.

AUTOBLOEIENDE CANNABIS: ALS ER GEEN ONTKOMEN AAN LICHTVERVUILING IS

Autobloeiende cannabisvariëteiten, die bloeien op basis van hun leeftijd een niet op basis van de licht-donkercyclus, zijn ideaal als je eenvoudigweg niet kunt ontsnappen aan lichtvervuiling. Hoewel ze lange tijd als “inferieure” cannabis werden beschouwd, zijn de nieuwe, innovatieve soorten indrukwekkende planten die het met gemak opnemen tegen fotoperiodieke cultivars. Het grootste voordeel ervan is uiteraard dat je niet de hele nacht wakker hoeft te liggen en hoeft te piekeren of je planten gestrest raken door lichtvervuiling. De meeste autoflowers groeien zo’n 4 weken, voordat ze beginnen te bloeien. Dat is nu eenmaal wat ze doen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.