Het is moeilijk de waarheid te verbergen: Tenzij door de kweker speciale maatregelen worden genomen, is het binnen kweken van cannabis helemaal niet milieuvriendelijk. Van de kleine kweektent tot een legale, industriële kweekfaciliteit; ze zullen allemaal aanzienlijk veel stroom verbruiken, grotendeels vanwege de lampen die de zon proberen na te bootsen en ventilatiesystemen die de temperatuur en geur beheersen.

Het verbod leidde ertoe dat er veel meer binnen werd gekweekt, maar het is tijd dat we de planten weer eens in het zonnetje zetten. Een kas is een prima manier om het hele jaar door een consistente oogst te produceren, terwijl energieverbruik en de ecologische voetafdruk worden geminimaliseerd. Voor de legale kwekers, zal het verkleinen van de ecologische voetafdruk verantwoordelijk ondernemerschap zijn en op de lange termijn een kostenbesparende strategie. Voor de kleine kweker werkt dit precies hetzelfde.

LANGERE KWEEKSEIZOENEN, LAGERE ELEKTRAREKENINGEN

In een kas is het vermogen om licht te manipuleren en kunstlicht toe te voegen aan zonlicht het eerste voordeel, vergeleken met zowel binnen- als buitenkweken. De kweekperiode kan worden verlengd naar de herfst- en winterseizoenen door simpelweg meer licht toe te voegen tijdens bewolkte dagen en de lampen langer te laten branden om de afname in daglicht te compenseren. Natuurlijk licht kan op dezelfde manier worden verrijkt met licht met een laag vermogen om een nieuwe generatie planten op te starten, zelfs voor het einde van de winter.

Het is niet slechts een kwestie van elektrisch licht toevoegen aan zonlicht. Een goed ontworpen kas omgeving heeft van nature een hogere temperatuur in vergelijking met open velden in de nachten of vroege lente. Tijdens koude seizoenen kan een kas gemakkelijk worden verwarmd en zelfs zonder verwarming of koelsysteem, hebben ze een goed bereik van minimale en maximale temperaturen op de meeste breedtegraden en hoogtes boven zeeniveau. Dit flexibele microklimaat maakt het ook gemakkelijker en goedkoper om de risico's van droge en warme omstandigheden te verminderen, die typisch zijn voor een binnen kweekruimte in de zomer.

De luchtstroom kan spontaan worden geactiveerd via de ramen, vanwege temperatuur wisselingen, of worden afgedwongen via ventilatoren. De straling van de zon verwarmt de lucht en de bodem, terwijl transparante muren de luchtvochtigheid en warmte in de kas houden tot een instelbare, optimale conditie. Dankzij deze kenmerken kan er in een kas het hele jaar worden gekweekt, met precieze controle over het klimaat en de blootstelling aan zonlicht. De stroomkosten zijn lager dan in een kweekruimte en desondanks lijken de oogsten meer consistent te zijn als het gaat om kwaliteit en kwantiteit, vergeleken met kweekprojecten binnen of buiten.

EEN KAS ONTWERPEN

KAS cannabisAls je overstapt van binnenprojecten, kan je ongeveer op dezelfde manier blijven kweken. Net als bij een kweektent, kan de kweker in een moderne kas ook de duur van het licht beheren, zodat verzekerd wordt dat cannabis planten meer dan 12 uur zonlicht per dag ontvangen tijdens hun vegetatieve groeifase. In de zomer, met de lange dagen, kunnen de bloei hormonen van de plant worden opgewekt door de transparante muren te bedekken om een 12/12 licht/donker periode te verkrijgen. Geavanceerde kassen hebben automatische gordijnen en verwarming, airconditioning, bevochtigers, ventilatoren, CO₂ injectors en alle andere apparatuur en gadgets die mensen graag installeren. Wat in een binnentuin werkt, kan in een kas ook effectief zijn, over het algemeen tegen lagere kosten en een kleinere impact op het milieu. Opgemerkt moet worden dat sommige van deze oplossingen misschien iets te ver gaan voor de hobby kweker, maar het toont aan waarom kassen zo populair worden binnen de legale cannabis industrie.

Als je de natuurlijke fasen van een buitenproject wil behouden, is het nog gemakkelijker. Er is geen noodzaak voor aanvullende apparatuur, je cannabis kan langer bloeien in een kas en je hebt tot de herfst en winter geen andere spullen nodig (mocht je willen blijven kweken). Door in een kas te kweken, geniet je van de voordelen van een buitentuin, met de toegevoegde bonus dat je in staat bent het microklimaat naar je eigen wensen te manipuleren.

PAST IN ELK BUDGET

Hoewel het bouwen van een volledig geautomatiseerde kas best prijzig kan zijn, kan je natuurlijk met een simpele beginnen. Er zijn kassen verkrijgbaar als enkele structuur, of ze kunnen tegen een bestaand gebouw worden aangebouwd. Het verlengen van een huis of warenhuis met een kas, in plaats van een zelfstandige kas te bouwen, bespaart op materiaalkosten en complexiteit. Een doe-het-zelf kas kan bestaan uit een houten, plastic of metalen frame, bedekt met transparant of doorschijnend materiaal, waarna de klus al (bijna) geklaard is. In een moderne kas, kunnen bijna alle gunstige zonlicht frequenties door het glas of de speciale kunststof passeren, waardoor de goede fotonen de bladeren raken. Deze structuur kan zo groot worden gebouwd als nodig is en wordt ook wel een "cold frame" genoemd. Wanneer er ook verwarming in zit, heet het een "hotbed". Meerdere functionele modules kunnen aan elkaar worden verbonden om de ideale omstandigheden en ruimtes te creëren voor alle fasen van het leven van de plant. Hoge plafonds zullen een einde maken aan beperkingen in de groei, dus in een kas zal een gemiddelde plant groter worden dan binnen, zowel in hoogte als breedte. Planten kunnen zo groot worden dat ze uit de dakramen steken.

KASSEN VOOR ZELFVOORZIENENDHEID

Een moderne kas kan ontzettend geautomatiseerd zijn, met sensoren verbonden met actoren die in staat zijn te openen, sluiten, verhogen, verlagen of mixen om elke parameter, die van invloed is op het welzijn van de plant, op een optimaal niveau te houden. Zelfs met een laag budget en een doe-het-zelf aanpak voor het kweken, wordt een kas als perfect beschouwd als het gaat om efficiëntie en milieuvriendelijkheid. In de meeste landen op het vasteland, kunnen in een kas zowel periodieke of autoflowering cannabis soorten worden worden gekweekt, in bijna elk seizoen, in de grond, in potten of hydrocultuur systemen.

Op dit moment komen de meeste cannabis producten, die in Europa en Noord-Amerika worden geconsumeerd, uit een kas. Ongeacht de wetgeving, en net als voor andere groenten geldt, heeft cannabis haar plek gevonden in particuliere en commerciële kassen en een nieuwe golf energiezuinige kwekers eist haar plaats op in de cannabusiness.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.