Kweken op het noordelijk halfrond kan best een uitdaging zijn, vooral in bepaalde regio's van Europa, waar de omstandigheden koud, nat en zelfs ijzig kunnen zijn.

Dankzij deskundige kweek bestaan er gelukkig een aantal cannabis varianten die nog steeds uitmuntende resultaten produceren, zelfs in de meest erbarmelijke noordelijke klimaten. In dit artikel geven we je een speciaal samengestelde lijst met onze beste indica soorten om te kweken op het noordelijk halfrond.

KWEKEN IN EEN NOORDELIJK KLIMAAT

Voordat we ons verdiepen in de specifieke soorten, is het belangrijk dat je meer kennis opdoet over noordelijke klimaten en de kweekomstandigheden waar je mee te maken krijgt.

"Noordelijk klimaat" is een term die losjes verwijst naar elk klimaat op het noordelijk halfrond. Deze omstandigheden worden gekenmerkt door koude winters en relatief koele zomers, maar variëren natuurlijk per gebied op het noordelijk halfrond.

Reguliere cannabis is afhankelijk van de fotoperiode om de bloei op te wekken en dit is ook seizoensgebonden. Dat houdt in dat kwekers in het noorden hun zaden meestal zullen ontkiemen in april of mei, waarna de oogst in oktober of november plaatsvindt.

Een van de grootste zorgen van het kweken in het noorden zijn kou en vorst, die beide verwoestende effecten kunnen hebben op de ontwikkeling van cannabisplanten. Hoewel wordt aangenomen dat indica's vanwege hun oorsprong (de berggebieden van India en Nepal) iets beter zijn voorbereid op deze weersomstandigheden, lijden ze net zo goed onder koude of ijzige condities.

Het is belangrijk dat je je realiseert dat we hier slechts een algemeen beeld schetsen van een noordelijk klimaat en dat de omstandigheden variëren per geografische locatie. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je je verdiept in jouw lokale klimaat en dat je je goed voorbereidt voordat je met het kweken begint.

TOP 5 INDICA SOORTEN OM TE KWEKEN IN HET NOORDEN

Hieronder vind je onze speciale lijst met onze top 5 aanbevolen indica soorten voor noordelijke kwekers. Lees snel door voor meer informatie over elke specifieke soort. Onthoud ook dit: voor cannabis zaden van de beste kwaliteit, bij jou thuisbezorgd, bestel je vandaag nog bij RQS.

WHITE WIDOW

White Widow behoort toch wel tot de meest iconische cannabisplanten op aarde. Hoewel de exacte oorsprong erg betwist wordt, garanderen we dat ze een Nederlandse klassieker is, geboren en getogen in ons eigen kikkerlandje.

Onze White Widow heeft uitmuntende genetica; ze is namelijk een kruising tussen een zuivere Braziliaanse landsoort en een krachtige indica uit het zuiden van India. Hierdoor is een extreem krachtige soort ontstaan die sterk groeit. Ze is dus zeer geschikt om te kweken op het noordelijk halfrond.

De planten worden buiten ongeveer 2 meter hoog, en tegen de 1 meter binnen. Ze zijn dol op veel zonlicht, maar het kweken is zo deskundig gedaan dat ze ook de barre weersomstandigheden aankunnen in de koudere klimaten zoals in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en uiteraard Nederland.

De opbrengst ligt gemiddeld tussen de 550 en 600 gram per plant, en de bloeiperiode bedraagt grofweg 8-9 weken. De uiteindelijke toppen bieden een complex mengsel van smaken en aroma's. Ze bevatten daarbij maar liefst 19% THC en hebben een gemiddeld CBD-gehalte. Het ideale oogstmoment voor onze White Widow is eind oktober.

White Widow Royal Queen Seeds

White Widow

White Widow Royal Queen Seeds

Genetic background White Widow S1
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 50% Sativa, 50% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 190 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely stoned

Buy White Widow

CRITICAL

Dit is een klassieke RQS-soort die door de jaren heen absoluut heeft bijgedragen aan onze goede reputatie. We garanderen dat er geen enkele andere soort is die zulke grote oogsten produceert in zo'n korte bloeiperiode, waardoor onze Critical een must-have is voor elke kweker.

Het is een indica-dominante variant die mag pronken met een enorm sterke, genetische achtergrond. Ze combineert namelijk de robuuste aard van een Afghani landsoort met de betrouwbaarheid en de gemakkelijk-te-kweken eigenschappen van een originele Skunk. Het eindproduct? Een soort die extreem krachtige wiet produceert, zelfs in de meest barre omstandigheden.

Deze planten blijven vrij klein, ongeveer 1 meter binnen en 180cm buiten. De ruimte tussen de internodes is kort (standaard eigenschap van indica-dominante genetica), zodat er zich een gedrongen, toch winstgevende plant zal ontwikkelen.

De gemiddelde oogst bedraagt ongeveer 600-650gr in de buitenlucht en de bloeiperiode duurt zo'n 7-8 weken, waardoor dit een geweldige soort is voor alle kwekers die graag snel resultaat willen zien. Met 18% THC en een laag CBD-gehalte, zal onze Critical snel inslaan, en zelfs de meest ervaren rokers worden nog wel eens door haar verrast.

Royal Critical

Critical

Critical Royal Queen Seeds

Genetic background Afghani x Skunk
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 40% Sativa, 60% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late September
Effect Stoned, physically and mentally

Buy Critical

SPECIAL KUSH #1

Kush is de iconische indica soort die elke kweker ten minste een keer in zijn tuin zou moeten hebben gehad. Als je graag een nieuwe, krachtige indica aan je tuin wilt toevoegen, mag deze soort eigenlijk niet ontbreken.

Dankzij de uitmuntende genetica, waarbij een Afghaanse landsoort is gecombineerd met een van onze oorspronkelijke Kush varianten, levert deze soort continu betrouwbare resultaten. Denk aan grote, dominante planten die aanzienlijke oogsten produceren met ijzige en krachtige toppen, zelfs in ondermaatse omstandigheden.

De planten ontwikkelen een struikachtig uiterlijk en worden vrij groot, soms wel hoger dan 250cm in de buitenlucht. Wanneer ze binnen worden gekweekt, kunnen de planten alsnog hoger worden dan 1 meter, waarbij ze meestal proberen de kweekruimte te domineren. Hoewel ze goed presteren in de meeste omgevingen, zul je merken dat deze planten echt topprestaties leveren in warme klimaten, zoals het klimaat in Italië of Noord-Afrika.

Buiten kan de opbrengst wel 550gr/plant bedragen met een bloeiperiode van 7-8 weken. Onze Special Kush #1 planten produceren compacte, typische indica toppen, die met 17% THC inslaan als een bom. Deze soort bezit echter ook genoeg sativa genetica (ongeveer 20%) om de high te voorzien van een lekker, cerebraal en verheffend randje.

Special Kush 1 Outdoor

Special Kush 1

Special Kush 1

Genetic background Afghan x Kush
Yield indoor 425 - 475 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 17% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 80% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 200 - 270 cm
Harvest time Late September
Effect Clear and energetic

Buy Special Kush 1

SPEEDY CHILE

Onze Speedy Chile is een nieuwe, feminized versie van de originele autoflowering variant. Ze floreert zowel binnen als buiten en is een geweldige aanvulling in elke cannabis tuin.

Deze 70% indica-dominante soort is een kruising tussen Early Skunk en Chile Indica. Dankzij deze sterke genetica zullen zich prachtige planten ontwikkelen, die relatief eenvoudig te kweken zijn in diverse noordelijke klimaten.

Speedy Chile planten vertonen meestal zeer iconische indica trekjes en zullen vaak de ruimte opvullen waar ze groeien, net zoals ze in het wild zouden doen. Buiten kun je een hoogte verwachten van zo'n 100-170cm, terwijl de planten binnen maximaal 100cm hoog worden.

Onze Speedy Chile staat erom bekend dat ze verrassend grote oogsten produceert, tot wel 500 gram per plant in een bloeiperiode van slechts 6 weken. Hierdoor is ze lekker snel, net als Critical. Het beste oogstmoment is begin september, als de toppen precies rijp genoeg zijn en bedekt zijn met een dikke laag trichomen.

De toppen van deze plant hebben een rijk, vol smaakprofiel en het aroma is extreem prikkelend. Met een gemiddeld THC-niveau van 16% en een laag CBD-gehalte, veroorzaken deze toppen een ontspannende, indica-achtige stone, evenals subtiele cerebrale effecten.

Speedy Chile Royal Queen Seeds

Speedy Chile

Speedy Chile

Genetic background Early Skunk x Skunk x Chile Indica
Yield indoor 475 - 525 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 6 weeks
THC strength THC: 16% (aprox.) / CBD: Low
Blend 30% Sativa, 70% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 450 - 500 g/per plant (dried)
Height outdoor 100 - 170 cm
Harvest time Early September
Effect Relaxing and full of flavour

Buy Speedy Chile

NORTHERN LIGHT AUTO

Niemand mag beweren een indica te hebben gekweekt totdat ze deze ware legende hebben geoogst. Northern Light is waarschijnlijk een van de meest iconische soorten ooit en is wereldberoemd. Ze wordt gekoesterd vanwege het feit dat ze een extreem krachtige, typische indica stone opwekt.

Door onze oorspronkelijke Nederlandse Northern Light te kruisen met ruderalis, heeft deze soort alle originele eigenschappen behouden, maar dan in een eenvoudig-te-onderhouden autoflower. Kwekers die sceptisch zijn als het gaat om autoflowering soorten, kunnen nog eens aangenaam worden verrast.

De bloeiperiode duurt slechts 5-7 weken, waarin deze soort vette, compacte en harsrijke toppen produceert. Na gebruik wordt een stone opgewekt waarin typische indica effecten op prachtige wijze worden gecombineerd met een aanzienlijke cerebrale prikkeling.

Onze Northern Light Automatic zal meestal uitgroeien tot een kleine, gedrongen plant die buiten ongeveer 130-160cm hoog wordt. De opbrengsten zijn heel royaal voor zo'n kleine plant, namelijk tot wel 220g/plant. Het THC-niveau bedraagt ongeveer 14% en de toppen zijn bedekt met een dikke, ijzige deken van trichomen.

Northern Light Automatic Royal Queen Seeds

Northern Light Automatic

Northern Light Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Northern Light x Ruderalis
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 5 - 7 weeks
THC strength THC: 14% (aprox.) / CBD: Low
Blend 0% Sativa, 80% Indica, 20% Ruderalis/td>
Yield outdoor 170 - 220 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 160 cm
Harvest time 9 - 10 weeks after planting
Effect Cerebral and uplifting

Buy Northern Light Automatic

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.